Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kaugjuhtimispult arvutile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kaugjuhtimispult arvutile

Tere!

On soov paari multimeediaprogrammi Fedora Core 2-s jooksutada
    kaugjuhtimispuldi abil. Et mul on üks universaalpult üle, mõtlesin et
    teoreetiliselt peaksin saama asja tööle kui kaugjuhtimispuldile toksin IR
    plugina poolt toetatava kaugjuhtimispuldi koodid (koodide variante on sellele
    puldile sadu), ostan USB to Irda adapteri või infrapunasensori arvutile ja
    asi ants.
    Kas tavaline USB-to Irda adapter mida modemite ja mobiilide ühendamiseks üle
    Irda kasutatakse, sobib kaugjuhtimispuldi signaalide saatmiseks arvutile???
    Asja teeb muidugi natuke keeruliseks see, et mul on X-le konfitud 2 screeni,
    mis mõlemad jagavad ühte hiirekursorit. Kahte kursorit pole õnnestunud
    konfida. Ent kui ma kasutaks pulti ainult programmile käskude andmiseks
    (ilma hiirekursorita), peaks see asi toimima???
    Seda Girderi Compordi värki ma ei tahaks teha kuna ma ei oska joota. Ja kas selline asi üldse Linuxi all töötabki...?

kas linuxi all jookseb,on juba proovimise asi.
    aga girderiga oleks seda kõige lihtsam teha,kui vajalik plugin olemas.ise küll ühtegi teist softi ei tea,mis ir signaali arvutile arusaadavaks käsuks muudaks
    tel 53729764

Comment

irda kindlasti ei võta vastu tavalisi teleka pulte, seal on põhimõttelised erinevused. tuleks ikka teha mingi sobiv vastuvõtja ja siis selle kaudu signaal arvutisse toimetada.

Comment

ehitad ise com pordi infrapuna jubina ja LIRC-iga saab käima asja, saab panna emuleerima hiire device-t ka
        Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
        * Toitelüüdid
        * Kõlari kummilõdvik
        * Elekter
        * Kõrvad
        * Naabri närvid

Comment

Tevalos oli õpetus ka kuidas selline vastuvõtja teha. Aga irDA mooduliga ei saa, asi järgiproovitud.
          Muide selle vastuvõtja ehitamine on odavam... Ühikas kutid eihtasid, said mingi 50-60 krooniga hakkama. Ise ostsin irDA mooduli 197.-

Comment

ja kui rohkem õnne,ehk saad mõne elektroonikuga kaubale,ja saad osta valmis toodangu,kui ise hakkama ei saa.
            tel 53729764

Comment

Osta.ee on tihti neid myya... Mingi 75 rahaga saab kätte

Comment

Tänud vastajatele. Otsustasin et tuleb kätt harjutama hakata. Muidugi oleks lihtsam kui ma saaksin teha USB pordi IR vastuvõtja aga USB kaudu signaalide teisendamise programmeerimine on vist keerulisem ja nõuab teistsugust lahendust? Et pigem peaksin jääma Com pordi lahenduse juurde?

Aga ma arvan et mul on võimalik hankida Com to USB adapter. ASi on selles et mul telekatoas USB pikendus. UUt Compordi kaablit ei viitsi ühest toast teise vedada.
                Teine asi: ma ei saa skeemi tähistest aru. MIda ma peaksin ühendama. antud juhul sooviksin täpsemalt teada mida tähendavad järgmised lühendid skeemil:http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...r.html&lng=est

OUT>>>VÄLJUND?
                VCC>>>PINGE?
                GND>>>MAANDUS?

1, 2,3 kas need on kontaktid kust ahelat joota tuleb?

1 all on IC1>>>Mis see on?
                IC1 läbib kolm punkti: 100n , C1, D1 5V1 GND, ehk siis see on maanduskontakt?
                2 läbib C1 D1 5V1 RTS CTS, ehk kas see on pingeahel (signaali vastuvõtt)
                3 R1 3k3 Vahele panna takisti DSR

Kuidas siis sellisest skeemist aru saada. Tevalo andmetel on vaja ainult infrapunaandurit ja infrapuna vastuvõtjat,mis skeemi järgi kokku joota? järelikult com pordi mamma tuleb endal osta juurde?
                Tänud ette
                Olen jootmises üsna roheline nii et andke andeks kui "rumalaid" küsimusi küsin.

Comment

Jah emane com tuleg ka osta, siis on vaja veel takistit 3.3Kohm(nagu ma aru sain), Kondentsaator 100nF ja diood 5v1...

Comment

Working...
                  X