Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

USB helikaart ja häired

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

USB helikaart ja häired

Ilusat vihmast õhtut !

Olemas siis selline USB helikaart "M-audio Audiophile USB" . Igati hea asi. Analoogosa toide eraldi kuubikust . Vägahea helikvaliteet....
    Probleem aga on järgmine.
    Läheduses mõne elektriseadme lülitamine kaotab windowsist selle helikaardi ära. Heli jääb ka pooleli.
    Pole vaja isegi suurt võimsust - laualamp või majak 233 piisab täiesti. Pärast restarti draiver tagasi ja asi ok.

Mida olen ma testinud.
    Teise arvuti taga. Tundub, nagu vähem mõjuks aga ikkagi mõjub.
    Kaasas oli kolmemeetrine USB kaabel. Asendasin poolemeetrisega. Sama.
    Võtsin läbi hunniku pikendusjuhtmete helikaardile voolu teisest toast - ikka sama.

Kusjuures asi on tundlikum, kui analoogsisendid külge ühendatud. Ilma analoogühenduseta peab lampi ikka päris kaua vilgutama, et kaart üles ütleks.

Samas välistele häiretele (mobla jms) ei reageeri. Heli ise on ideaalne.
    Nii salvestus kui ka mängimine, selles krõpse pole.

Samas mul on väike kahtlus. Kas tavalise toitealaldi lüüdid peavad 50Hz(ok 100Hz) ja 12 voldi juures kah tuliseks minema. Kaardi sisemuses lüüdid päris soojad, muud jubinad külmad. Toide analoogsale seinakuubikust. Võrgumüra helis pole.

Jätsin ma midagi kahesilmavahele ???
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Lüüdid ei peaks kuumaks minema kui just impulsstoide pole. Kontrolli neid. Proovi ka toitesse drossel ja veel konde panna, ka keraamiline.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Lüüdid ei tohiks mitte soojeneda, need viskavad vbl varsti mahla välja.
      Vahest on neil mahtuvus ka kadunud ja võrguhäire lööb toitesse madala pulsi sisse. Vaata ossiga, kas nad siluvad ka midagi.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

mina teex niimodi: helikaart ja garantii talong kätte ja sinna poodi, kust see saadud on . Aga kui garantiid ei ole siis kahju küll

Comment

Eks ma siis proovi ja katseta.
          Just läks AK number trükki, kus kiidan antud isendit taevani. Elu on imelik....
          Edit: odoot. Analoog ja digiosa ju optiliselt eraldatud, kuidas saavad toitevõrgukaudu häired tulla. Võibolla Ikka USBi juhtmes vms.

To:Lex2040 Asi ju iseenesest töötab kui ma majakki lähedal ei klõpsi.

Edit2: avastasin ka lüütide soojenemise põhjuse. Nende vahel olev tulikuum 7812 :P
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mina paneks katsetamiseks toitele mingi suure lüüdi veel peale. Kohe selge, kus jama on.

Comment

Mul on üks 3Com sisemine võrgukaart, mis ka väiksemagi sedme sisselülitamise korral võrgu maha hetkeks kukutas. Pane kuhu arvutisse taha, ikka sama jama.
              Kuigi Windows 98 toimis probleemideta.
              Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
              www.sansui.us/AU-9500.htm

Comment

MartinJ!

Kui toite silumine ei anna tulemusi siis:
                1. Uuriksin USB kaablit, kas on varjestatud?
                2. Paneksin juhtme sinna USB pessa, mis läheb otse mobole. Odavatel mõned USB kastisisesed juhtmed võivad jantida nagu minul välise HDD sahtliga kunagi oli.
                Ja veel, kui kaart toetab USB2.0, siis kas see konkreetne USB pesa toetab ka USB2.0 (minul kasti ette toodud USB pesa oli 1.0 toega kuigi mobol kõik 8 USB-d 2.0. Aitas kastisisese juhtme vahetus varjestatud juhtme vastu)?

Comment

Igasugu impulsshäirete vastu on hea LC-ahel. Piisava L-ga drosseli leiad kindlasti.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Nonii, veidi targem.
                    Kondetamine ja drosseldamine ei oma mõtet (proovisin). töötavale seadmele võib igasugu kondesid külge panna ja see üldse ei häiri(isegi ,kui sädemega häired tekivad jms.Pealegi on seal toiteosaga vaeva nähtud. Ise kardan suht kalli asja ära rikkuda.

Avastasin aga et häiretundlikkus tugevasti sõltub "helikaardi" asendist ruumis. Mida kaugemale Majakist viin, seda parem :P
                    Oletan siis, et häire tuleb õhust.
                    Usb kaabel on varjestatud.
                    Ühendatud arvuti taga olevasse pessa.
                    Kui see midagi ütleb, on tegemist usb 1.1 seadmega.

Edit: kas tõesti Majaki mootor( KD 6-4) tekitab sisse-väljalüitamisel ja korjab muust kohast häireid.

Comment

tavaliselt aitab usb seadme uuesti laadimiseks kusjuures kaabli uuesti sisse pistmine.
                      Seda häire põhjuse otsimist võiks alustada teise arvutiga katsetamisest.
                      Kas häire mõju sõltub arvuti või helikaardi asukohast häireseadmete suhtes? Elektrivõrgu ühendustest[tuua ühele poolele toide pikendusega mujalt nii, et seade jääks samasse kohta]?

Comment

Proovisin ka teist arvutit. Selleks et helikaart ära kaotada tuleb intensiivsemalt nüüd klõpsida.
                        Tõin voolu nüüd ka kaitsemaandusega pistikupesast. Sama. Hetkel kodus arvuti+monitor maanduskontaktidega pikendusjuhtmes, asja maandus muidu puudub.

Natike ka helikaardi toitest (uurisin ja puurisin).
                        Kuubikust tuleb 9V vahelduvat.
                        Kaardi sees poolperioodalaldatakse ja kahekordistatakse (kurat milleks ??), et siis 7815 ja 7915tega alla stabida. Lisaks veel digi jaoks 7805.
                        Need stabikad lähevad tulikuumaks ja kütavad kogu sisu soojaks.

Kaardi asend Majaki suhtes on kõige kriitilisem (viskasin ennem mugavusest sinna peale). Eks otsin siis teise koha.

Edit: võtsin püstolkolvi (no sellega saab vajadusel kuvarit demagnetiseerida ja kassetti tühjendada) . Magnetväli ei mõju, Ka lülitusimpulsid mitte.

Comment

Püstolkolvi induktiivsus on väike võrreldes Majaki toitetrafoga. Viimase lülitamisel võib tõesti piisavalt tugev elektromagnethäire tekkida. Kui prooviks panna maki võrguotstele konde? Mõnedes telekates nii tehakse ja muidugi see konde põleb ka ... varem või hiljem.
                          Kas helikaart on ka kuidagi varjestatud (magnetvarjet pean silmas - aga vaevalt küll)?

Comment

Working...
                          X