Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kõvakettaga on midagi nihu.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõvakettaga on midagi nihu.

Tere

Mul on kõvakettaga imelik jama. Kui ma My Computeris teen oma kahekümne gigasel kõvakettal hiire parema klahviga klõpsu ja valin properties, siis ta näitab et mul on kasutatud 16,5 GB. Kui ma aga lähen kettale ja teen aktiivseks kõik sellel olevad failid (kaasaarvatud peidetud ja süsteemifailid) ja panen properties, siis ütleb ta mulle et kasutatud on 10 GB.

Muidu poleks sellest ju lugu aga kuna see ketas tükib sageli täis saama ja Windows ütleb mulle et mul hakkab vaba ruum otsa saama, siis tekkib mul paratamatul küsimus, et kuhu need 6,5 giga on kadunud või näitab mulle Windows valesid andmeid.

os on Win XP SP1 ja ketas üle 5 aasta vana Maxtor

http://www.jam-software.com/treesize/
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

kõigepealt - kas sul on ikka show hidden files and folders sisse lükatud? süsteemi ketta juurikasse teeb windows oma recovery teema ja see on varjatud kaust. Lisaks sellele on veel swapfile jms suured ruumi võtvad asjad.

Kui failide suurust vaatad, siis vaatad ikka size on disk välja? Lihtsalt size väli on tegelik failide suuruste summa, kuid kuna üks fail saab võtta kettal täisarv plokke, siis jääb viimase ploki lõpust natu vabaks. Samuti läheb iga plokiga natuke ruumi kaduma ploki enda infoks. Ploki suurus sõltub juba formattimisest; ploki suurust saab formattimisel valida ja sellega saab süsteemi natu tweakida... näiteks video grab'imisel jms puhkudel, kus on tegu suurte failide kirjutamisega, on hea mõte panna suurem ploki suurus, nii saab natu jõudlust juurde sest ei ole vaja nii tihti uut plokki võtta.

Comment

lisaks ku ioled käsitsi seadnud virtuaalmälu,ka see võtab ruumi(HDD-l aga max oli vist nati alla 4G)
        tel 53729764

Comment

virtuaalmälu ongi swapfailis.

Comment

Swap fail on üldse välja lülitatud ja ta näitab kõiki peidetud ja süsteemifaile. Iva ongi arvatavasti selles System Volume Information kaustas. Selle suuruseks näitab ta 0 baiti aga kui ma tegin scandisci siis too ütles mulle, et ühte faili ei saanud liigutada mis asus selles kaustas ja suurus oli üle 200 MB. Natuke kahtlane on ikkagi, et neid faile on seal 6,5 GB.

Comment

Oi Oi.

Tõmbasin nüüd selle TreeSize Professionali ja see näitab, et System Volume Informationi size on disk on 6,83 GB, mis on 43% kogu mu kõvakettast. Mul on selline tunne, et seal on vist palju rämpsu. Imelik on veel see, et System restorel on lubatud kasutada selle kettal kõigest 2344 MB.

Kas on võimalik, et sinna kausta on jäänud vanade operatsioonisüsteemide asjad sisse. Ma olen paar korda Windowsi lihtsalt uuesti peale lasknud ilma formaadita.

Comment

Lülita see system restore välja, sees peaks saama sellest kaustast sealt lahti (vähemalt minu masinas teda enam ei ole... täpselt ei mäleta, mida tegin). Kui vaja, siis saab ju selle alati uuesti sisse lülitada.

Comment

scanndiski oled ikka teinud? :lol:
                  Tihtipeale win lihtsalt raporteerib oma mahust valesti ja scanndisk ajab asja jonksu. Kui olased default seadega, siis tekitatakse sulle kettale faile terve prsetäis fix001 a'la sellised failid vist olid? Kustuta ära. Aga kui vahepeal küsib su käest, et Delete või save, siis pane julmalt delete või Free Clusters. enam täpselt ei mäletagi.
                  Miskipärast on tunne et asi jookseb sul FAT32 partitsiooni peal?
                  offtopicut:
                  Mis juhtub siis kui failisüsteem väga peeti lendab?
                  Vastus: Saame väga suure ketta :lol: (vaata linki)
                  -

Comment

whaa, kust sellise ketta said . kasuta xplite(kiire tõmmata võike),seal ju võimalus failisüsteem taastata nii nagu ta originaalis on.

jah ei mõelnud enne,et virtuaalmälu on swap failis.
                    tel 53729764

Comment

Working...
                    X