Kuidas ühendada ühe arvuti taha kaks monitori
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Üks arvuti-kaks monitori
Collapse
X
-
Originally posted by pikktiit@Jul 25 2005, 21:57
Kuidas ühendada ühe arvuti taha kaks monitori
Minul juhtub olema näiteks ATI9600SE ning hetkel töötabki tema taga kaks CRT monitori.
Windowsi puhul sai juurde installeeritud mingi ATi poolne tarkvara, et tekiksid lisavõimalused kahe monitori jaoks (a la suurendamine üle mõlema monitori).
Linuxis töötab kenasti radeoni draiveriga MergedFB'ga xinerama emulatsiooniga. ATi 3D'd võimaldavate draiveritega ei ole veel mässanud.
Kui ei ole selline videokaart, siis saab ka kahe videokaardi abil - vähemasti GNU/Linuxis.
Selleks, et samasugune pilt lihtsalt oleks mõlemal monitoril, võib abi olla ka eelpostitatud pildist... aga mina pole selliste asjadega kursis ning ilma uuringuteta, et see videokaardile või monitorile paha ei tee (kaks monitori ikkagi paralleelselt ilmselgelt), ma sellist asja ei riskiks katsetada <_<
Muidugi on clone-mode võimalik ka eelpool kirjeldatud DVI+CRT meetodi puhul. Kuid erinev pilt on palju kasulikum Ei tohi arvata, et aknad kipuvad kahe monitori vahele jääma, jne - seda nad ei tee kui ise ei tee lisaliigutusi selle jaoks.
Comment
-
passiivse jagamisega kaotad kaks korda pildi heleduses. Mõne monitoriga läheb selle kompenseerimine jamaks. Muidu probleeme ei ole, isegi neid y kaableid teinud. Korralikuks jagamiseks on selline karp nagu vga splitter. Müüakse näiteks a-kaablis (küll ainult 1->4 aga las need ülejäänud pordid olla vabad). 1->2 jagajaid pidavat Datel müüma, selle kohta täpsemalt ei oska kommenteerida.
Comment
-
Parem võtta video splitter näiteks siit ! kallis ka ei ole 190.- Mul endal oli ka mõtte, et võiks teha selline asi kuskil peaks olema teema ka sellest...
Comment
Comment