Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
1. File/Capture AVI. Kui VirtualDub on "ühendust" saanud sinu video-in või TV-kaardiga siis tekib must või juba pildiga kastike.
2. Valid endale sobiva resolutsiooni Video/Format all. Algselt on seal 320x240 ja UYVY. Nõrgemale arvutile see sobib. Võimsama pilli puhul valid 720x576 ja YUY2.
3. File/Set capture file all paned oma faili nime ja koha kuhu salvestad.
4. Video/Compression all näed kõiki koodekeid oma arvutis mis on võimelised videot salvestama. Nõrgema arvuti puhul valid Huffyuv (kui pole saad netist tasuta laadida) või DivX/XVid vingema masina puhul. Nupuke Configure lubab osadel koodekitel bitrate muuta. DivX puhul võiks olla see näiteks 2000Kb/s.
5. Audio/Compression valid PCM 44100(48000); 16bit; Stereo. Võimalik ka otse MPEG Layer-3 salvestada aga ei soovita...heli läheb sünkroonist välja. Niisiis pakkimata PCM valikuks.
6. Capture/Settings all kontrollid, et oleks: Capture audio, Frame rate 25.0000, Lock video stream to audio.
7. Kui pilti ikka ette ei tule vaata Video Source/Capture Source/Select a Video Device oleks sinu video- või TV kaart. Samas Select a Video Source valid õige sisendi, mida kasutad (Video Composite või S-Video)
8. Kui kõik korras siis Capture/Capture video või F6 ja lõpetad ESC nupuga.
Ja veel...vahest tahab VirtualDub videot NTSC süsteemis salvestada (pilt säbruline ja värviliste diagonaaltriipudega) ja muuta seda ei saa. Siis vajalik uuem versioon 1.6.7 sealt Video/Capture filter ja valid NTSC-M asemel PAL-B.
tore ja tänud õpetamisel
aga tekkis veel küsimusi
2. suurust ei luba kohe jookseb programm kinni
4. mul ei ole valikus seda huffyuv codecit kuigi tõmbasin ja installisin ära ka
6. sedasi ei ole mul võimalik(see lock video...)
Proovisin ka sony vegas programmiga ja sama pull(jookseb umbe )
samas selle kaardi enda programm salvestab küll suuremalt ka
Mis kaart on?
2. Näiteks Radeon VIVO puhul aitas draiverite reinstall, kui asi kinni jooksis.
4. Huffyuv peab näha olema. Ilmselt siis peale arvuti restarti. Kuidas installeerisid? Mul näiteks huffyuv.inf fail, sellel parempoolne klikk ja install. Settings/Control Panel/Sounds and audio devices/Hardware/Video Codecs/Properties on näha kõik videokoodekid, mis arvutis.
Vaata veel kas Windows/System32/Huffyuv.dll on olemas.
6. Saab ka ilma lock video... aga pilt-heli ronivad siis sünkroonist välja, kui kaadreid ära kukub (dropped frames).
Võta kaardi enda programm ajutiselt maha, võibolla segab.
Millegipärast arvan, et tegu Pinnacle kaardiga...kuidagi tuttavad probleemid. Sõbral on selline, surub peale oma PIM-koodekit ja midagi muud eriti ei tunnista.
kaart niinimetatud ,,noname,,
conecant bt 878 kivikesega
(oma softiga tv-st suht norm pilt)
Selle huffyuv sain installitud ka nii ja on samades kohtades ka näha aga virtuadubis netu...
Mis versioonist jutt käib, et mul pole seda valikut,,lock video...,,
Tegin uninstalli ka oma programmile ikka ei saa suuremaks
Arvuti pIV 2,4Ghz
mälu 512mb cl2,5
MB intel 865 perl
Mis versioonist jutt käib, et mul pole seda valikut,,lock video...,,
Uuemates versioonides ei ole jah...vaatasin VirtualDub Mod-i, seal ta veel olemas. Ilmselt uuemates on see enesestmõistetav option
Video/Set custom format all saad valida igasugu resolutsioone ja formaate. Missugused sul töötavad on raske öelda. Võibolla natuke "universaalsem" on 640x480 ja YUY2 aga see täitsa proovimise värk.
Muidu normaalsed koodekid on veel PIC Video MJPEG ja MainConcept DV... need siiski tasulised.
Võibolla see noname kaart ei lubagi suuremat resolutsiooni, bt878 ise peaks kuni 768x576 töötama.
Comment