Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

vendika kiiruse muutmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

vendika kiiruse muutmine

mul probleem järgmine......tahaks vendika pöördeid natu madalamaks tõmmata........ja vajadusel jälle juurde krudida....kas keegi oskab mõnd head proget soovitada millega oleks seda võimalikult mugav ja lihtne teha.......hetkel on mul speedfan 4,09 aga ma ei tea kas asi on minus või proges igaljuhul sellega ma tuure timmida ei saand aga temperatuure ja muud INFI sai küll kätte.....aga timmida...mitte muhvigi....olge hääd ja soovitage mõnda hääd proget pliis

kui sul emaplaat ei toeta juba speedfaniga kiiruse muutmist siis pane emaplaat põlema .. või leiuta potekas vahele ... ehk emaplaadi ja ventika vahele siis

Comment

ema on mul ABIT is7-v2 aga kas asi siis tõesti selles et ema ei toeta seda proget :unsure:

Comment

bios-ist pead maha võtma tempi regulli

Comment

küsimus mis läheb ka selle teema alla.
          mul selline soov et kui panen arvuti stand by peale siis ta oleks võimalikult vaikne , mul korpusel on kaks ventilaatorit üks 80 mm systeemi jahutamiseks teine 80 mm toiteplokis.
          süsteemi oma oli yhendatud otse toiteplokist "tumalt" 12 voldi peale nagu peab. kui panin stand by peale siis jäi ta ikka mölisema. ühendasin ümber emaplaadile .
          aga nii palju kui olen ise suutnud välja mõelda siis muud moodi ei saaks ma stand by modes toiteka venti vaid kui lõikaksin selle juhtmed läbi ja yhendaksin selle ka emaplaadile , mul toiteploki jaoks üx vendi koht olemas.

aga kas ma nii toitekat ei voi maha põletada? et transid ja jama jääb seal liiga kuumaks peale kasutamist ja kärssab ää kui stand by panen ja vent seisma jääb?
          toitekas oli miskine codegeni 300x... täpselt ei meenu 300w ne igatahes.
          Me elame vaid korra ja siis ka vaid iseendale.

Comment

Endal kah sarnane mure. Nimelt kui panen masina stand by-sse siis tahan täielikku vaikust. Kõik oleks ideaalne aga ventikad jäävad ikka tööle (kasti, prose ja toiteka vent).

Kuna tegu vanema emaplaadiga, siis ta ei toeta ka emaplaadil olevate ventikate välja lülitamist.

Aga mul tekkis idee. Nimelt kui arvuti läheb stand by-sse, siis vähemasti mul (ei tea kuidas teistel on) hakkab seepeale kastil PowerOn indikaator LED vilkuma kindla sagedusega (ning kui masin väljub stand by-st, siis ta põleb koguaeg mitte ei vilgu loomulikult). Nüüd paneks mingi kivi (mikrokontrolleri nagu PIC ntx) seda LEDi jälgima ja vastavalt sellele, kas LED parajasti põleb või vilgub antakse kivi teatud jalgadele pinge, mis omakorda läheb transistori baasile ja see omakorda juhib juba vendi tööd (ON või OFF).

Peaks teostatav olema.

Stand by on muidu väga hea asi. Paned arvuti tööle nagu ikka nupust aga Windows on ees ja töövalmis loetud sekunditega

Comment

selle ledi kohta..ma arvan et sul on lihtsam lihtsalt teha miskine aegrelee...et kui sul see led misik 2-3 seki põleb, siis pannakse vendid käima (samas iga kord, kui led kustub resettitakse timer ära). seda peaks saama kenasti ilma PIC'ta korraldada.

ja vennad , kes kardavad codegeni pärast: tehke skeem ikka nii, et vent jääks standbys toitekal 5v peale ntx. sellest peaks piisama küll. eniveis uus toide maksab kuskil 150.- aint.
              "Aga äkki ikkagi on..." , R.Tont

Comment

Niipalju võin toiteka temperatuuri kohta öelda, et kui selle vent seisma jääb arvuti töötamise ajal, siis on seda korpusest ja lõhnast tunda [ehk siis korpus läheb tuliseks ja tuleb sooja plastiku lõhna] kuid arvuti töötab edasi, seega usun, et enne kui toitekas kahjustub saad sa asjale jälile...

Comment

Originally posted by DjSharpeye@Aug 22 2005, 14:26
                  Niipalju võin toiteka temperatuuri kohta öelda, et kui selle vent seisma jääb arvuti töötamise ajal, siis on seda korpusest ja lõhnast tunda [ehk siis korpus läheb tuliseks ja tuleb sooja plastiku lõhna] kuid arvuti töötab edasi, seega usun, et enne kui toitekas kahjustub saad sa asjale jälile...
                  @DjSharpeye:
                  njh see on natukene karm variant proovimiseks . olgugi et mul on teine peaaegu samasugune 300w codegeni toide kapis , aga ikkagi ei ole ma valmis ühest sellise lolluse tõttu loobuma.

@qratman:
                  sulle ikka need PICid meeldivad . kaugel oled nendega jõudnud? by the way et 113 tuba oli ka andale ühe külmkapi leidnud , arvesta et seal ootavad sind paar pudelik õlle ees nii et tule jaole!!!

aga minu kasti puhul pole mul muud võimalust ju kui ainult toiteka vendi juhtmed pooleks ja emmele ühendada ümber? muud mina mõelda ei oska sest läbi selle atx toite kaabli ta sellist asja ei juhi ju?

muide raffad rääkisin siin just yhe elektrikuga ja ta ytles et miski aeg releega pole miskit teha . selle jaoks peaks olema miskine skeem voi siis piskene kivi. nii et qratman valmista mulle ka üks selline kiva kui sa endale juhtud ühe ttegema . arveldame kunagi hiljem . ja selle kivil voiks olla seuke asi ka et ta jätab vendi miskiks 30 sek tööle veel peale stand by-sse minekut.

Comment

Goner: Oo, kui õllet jagatakse olen jaol . PICid meeldivad küll jah aga ennem millegi tõsisema konstrueerimist oleks tarvis LED vilkuma saada :P

Comment

sama asja saab ehitada ka ülesse transistori peale aga selle jaoks on ta ümber vaja lülitus skeemi . eehk kes oskaks sellel osas aidata?

Comment

Working...
                      X