Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

s.w.a.p. file

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

s.w.a.p. file

Nii nii härrased!

Kuidas määrata swap failiks üks partitsioon. Partitsioon on olemas nüüd oleks tarvis windoosale ka see selgeks teha et võiks seda ta kasutada.

Hea kui oskaks öelda ka kohe mida selle juures tuleb veel silmas pidada.

Ok tänud!

control panel>>system>>advanced>>performance settings>>advanced>>virtual memory jne.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Originally posted by Elukaz@Aug 28 2005, 14:44
      control panel>>system>>advanced>>performance settings>>advanced>>virtual memory jne.
      Ehk täpsemalt...

Comment

No kui nii kaugel oled, pead juba ise aru saama.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

küsiks et mis on selle virtual memory ülesanne? on ta midagi taolist nagu operatiivmälu?

ja milline võiks olla normaalne virtual memory suurus?

Comment

Paned kõik tööks vajalikud programmid käima, võtad mõned failid nendes lahti ka.

Task Manager näitab, palju mälu kasutusel on. Füüsiliselt võikski nii palju mälu masinas olla.

Korrutad selle numbri kolmega ja kirjutad virtuaalmälu seadistuste dialoogis swap-faili suuruseks. Kui tead kindlalt, et vahest saab mõnest protsessist mäluõgard, paned muidugi suurema numbri.

Hallid ajurakukesed...
            If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

jah kuid nii palju kui minul taskmanageriga on olnud kokku puuteid . siis on olnud alati nii et see näitab mulle mingised 30 mb vähem vahemälukasutamist kui teised proged( ntx : miski tundmatu väike asi aga hea globalfree (suurus 84KB) , everest, sisoftsandra) . ma ei tea millest see tuleneb aga nii on päris tihti. see pärast ma ei usaldagi enam taskmanageri.

kasutusel olev op win xp pro sp2 build 5.1.2600
              Me elame vaid korra ja siis ka vaid iseendale.

Comment

Kui windowsil lasta ise swapfaili suurust regullida, siis pole vaja üldse selle pärast muretseda. Kiiruse huvides võiks olla swapfail teisel füüsilisel kettal, st kettal kus ei ole windowsi ja programmide enda faile... aga kui ram'i on piisavalt, siis pole see väga oluline. Kui swapist tuleb puudu, siis windows teeb lihtsalt faili suuremaks. Korraks tõmbab masina aeglasemaks ja varsti on jälle korras. Sellise lahendusega leiab masin ise vajaliku swapi suuruse.
                Seda teiste programmidega võrdlust ma väga ei usuks... Esiteks windows vast ise teab seda kõige paremini ja ega teised programmid ka nüüd väga palju paremini sellele infole ligi ei saa windowsi sisemaailmasse. See 30MB on ikkagi suht väike erinevus ka.

Comment

Vist oli nii, et >512MB RAM puhul pole swap file üldse vaja ja kui on väga "mäluõgardid" programmid, nagu 3D, CAD või videomontaazh, siis 1GB RAM ilma swap fileta.
                  Kas see alati paika peab, ei oska öelda (endal igaks juhuks siiski on 2GB swap 1GB RAM puhul) aga töötab täiesti ka ilma, olen proovinud.
                  Aga et swap teisel füüsilisel kettal ja kiiruse huvides mitte lasta Win-l selle suurust reguleerida....see on küll soovitav.
                  Tundub, et swap fragmenteerub ka vähem, kui sel kindel suurus .
                  Ja veel: enne kindla suurusega swap file loomist tuleks vastav partitsioon enne defragmentida, soovitavalt mõne asjalikuma programmiga näit. PerfectDisc ja füüsiliselt võimalikult ketta serva, et oleks kiirem lugemine-kirjutamine...siis lootust, et Win teeb ta vähemalt ühes tükis, mitte juppidena mööda ketast laiali = aeglane juurdepääs.

Comment

Originally posted by sebastian@Aug 31 2005, 14:01
                    Vist oli nii, et >512MB RAM puhul pole swap file üldse vaja ja kui on väga "mäluõgardid" programmid, nagu 3D, CAD või videomontaazh, siis 1GB RAM ilma swap fileta.
                    Kas see alati paika peab, ei oska öelda (endal igaks juhuks siiski on 2GB swap 1GB RAM puhul) aga töötab täiesti ka ilma, olen proovinud.
                    Aga et swap teisel füüsilisel kettal ja kiiruse huvides mitte lasta Win-l selle suurust reguleerida....see on küll soovitav.
                    Tundub, et swap fragmenteerub ka vähem, kui sel kindel suurus .
                    Ja veel: enne kindla suurusega swap file loomist tuleks vastav partitsioon enne defragmentida, soovitavalt mõne asjalikuma programmiga näit. PerfectDisc ja füüsiliselt võimalikult ketta serva, et oleks kiirem lugemine-kirjutamine...siis lootust, et Win teeb ta vähemalt ühes tükis, mitte juppidena mööda ketast laiali = aeglane juurdepääs.
                    a see sul kindel mats, et mingeid jamasid polnud 1G ramiga kui swappi polnud?. Peaks ka proovima ehk

Comment

a see sul kindel mats, et mingeid jamasid polnud 1G ramiga kui swappi polnud?. Peaks ka proovima ehk
                      Ainuke jama (ja loogiline kah) et liialt palju programme ei saa korraga lahti teha. XP juba ise sööb parasjagu.
                      Mingit kiiruse kasvu justkui pole, nähtavasti on enamus programmid nii "targad", et swapi ei otsi kui selleks vajadust pole.
                      Näiteks suurte piltide töötlemisel/renderdamisel võib ka 2GB RAM väheks jääda ja kohe krõbistatakse ketta pealt endale lisa...siis läheb asi suht aeglaseks.

Comment

Kasutan swapfaili defragmentimiseks PageDefrag:
                        http://www.sysinternals.com/Utilities/PageDefrag.html

PC käivitamisel defragmenteerib kohe ära kui vajalikuks peab (praktiliselt üsna harva, RAM 1GB, swapfile 2GB).
                        Esimesel käivitamisel pärast PageDefrag installi juras tükk aega enne kui XP-d laadima hakkas.

Comment

Working...
                        X