Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Probleem Bios'i upgrademisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Probleem Bios'i upgrademisel

Probleem selles, et sooviks uuendada oma vana arvuti Bios't.
    Emaplaat:
    Chaintech 7AIV5(e)

Kivi näeb välja selline:

Tõmbasin siis chaintech'i kodulehelt Bios'e uuenduse (samale emaplaadile mis minul on ) copysin selle flopyle ning kui käivitan arvtui vajutades ALT-F2 et Bios't uuendada annab mulle sellise errori:

The program file's Bios-Lock String does not match your system!

Äkki keegi suudab mind selles probleemis aidata.

Tänud ette juba

ma küll liiga hilja vist nägin seda teemat aga mulle on nii palju räägitud, et kui sa lased oma emaplaadile vale update'i peale siis see update keerab su emaplaadi lõplikult nässu nii et sa seda enam kasutada ei saa

:unsure:

minulgi oli kunagi mõte oma emaplaati natuke turgutada kui pärast konsulteerimist profesionaalidega ma matsin selle mõtte maha ja otsustasin hardware'i update'i kasuks ja ostsin uue emaplaadi. Ma tõesti loodan, et Sa saad oma plaadi siiski veel tööle.
    In SPL we Trust! 136,4 db

Comment

Kopeeri sama tekst Googlesse ja lugemist jätkub kauemaks .

Proovi näiteks seda:

Clear out your CMOS and reseat your RAM sticks. Remove the battery for 20 minutes in that order.
      Turn the system on.
      If that doesn't work then you may need a new battery or BIOS chip or try reflashing using another floppy diskette

Comment

Originally posted by sebastian@Sep 2 2005, 18:57
        Kopeeri sama tekst Googlesse ja lugemist jätkub kauemaks .

Proovi näiteks seda:

Clear out your CMOS and reseat your RAM sticks. Remove the battery for 20 minutes in that order.
        Turn the system on.
        If that doesn't work then you may need a new battery or BIOS chip or try reflashing using another floppy diskette
        Istusin enne selle postitamist googles ja sain sama vastuse, proovisin ei aidanud
        ja eelpool mainitud kasutaja, hetkel jääb just emaplaadi taha asi pidama hetkel selle biosega saaks max prosse peale panna duron 1.2 -1.4 ei mäleta täpselt aga kõige uuema Biosega saaks peale panne kuni 2600xp.

Comment

Kas awardflashiga dossist annab sama tulemuse? Äkki lihtsalt see awardflashi variant, mis biossis endas sees, on vigane?

Comment

kui sul on uue biossi sisu hex või bin failina, siis võib kasutada programmaatorit ja kivi emaplaadist sõltumatult ära dresseerida.

Comment

olen mitu arvutit päästnud sedasi et kirjutan biosi üle teise emaplaadiga. see käib sedasi et paned teise arvuti tööle vahetad biosi ära ja programeerid. natuke ohtlik on,aga see köige lihtsam minu meelest.

Comment

Kui mitte just sama tüüpi pladi biossi progeda, siis on vaja mingit sellist versiooni awdflashist, mis lubab progeda mitte sama plaadi biossi. Tavaliselt nad saadavad kohe pikalt, vist 7. versioon küsis ka.

Comment

Tea, kas aitab kuid kunagi oli töökaaslasel sama mure - ei saanud kivi üle flashida. Kirjutasin väikese jupikese programmi, mis flashi kivi ID-bitid üle sodis (suvalised väärtused). Mõjus! Vajadusel saab vanad bitid jälle taastada, selleks tuleb nad enne välja lugeda ja üles kirjutada.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

To Felch: Tal ju tunneb kivi ära. Meil oli siis jama kui kivi ID oli rikutud ja flasher ei tundnud kivi ära.
                    Taastan datat katkistelt ketastelt.

Comment

kas tänapäeva biossi fläshimisega saab üldse biossi otseselt peppu keerata. nad tunnevad tänapäeval minu teada juba ise ära kas see sobib neile voi ei. mul endal tunneb küll ära, proovisin emplaadi kodukalt tõmmatud bisso peale lasta aga ytles et vale bioss ja oligi kõik tegid ´resa ja elasid edasi.
                      Me elame vaid korra ja siis ka vaid iseendale.

Comment

kõik sõltub programmist. See kontroll on ainult programmi poolt, riistvarast läheb mistahes fail läbi. Näiteks award7 flasher lubab ka teisi flashida.
                        Suurem oht on aga flashimise ebaõnnestumine. Loomulikult arusaadav on see, et ei tohi windowsi alt flashida jne. Aga ka näiteks kui kettal failiga midagi juhtub (eriti see floppidega faili biossile andmine) või siis lihtsalt elektrikatkestus on... või mistahes muul põhjusel masin maha jookseb, siis pole enam mitte midagi asjaga teha. Seepärast ei ole vaja biossi torkida, välja arvatud juhul kui mitte kuidagi muud moodi ei saa. Biossi kasutatakse tänapäeva opsüsside korral ainult masina käivitamiseks ja edaspidi teda enam vaja pole. Seepärast ei saa selle uuendamine ka kiirust juurde anda ega midagi muud sellist teha.

Comment

Working...
                        X