Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sain toitekast jagu. Vajan abi!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sain toitekast jagu. Vajan abi!

Toiteplokiks siis: ATX Codegen, 480W, P4, CE, PFC, 2 x fan, low noise 550.00.-

Asi oli nii, et sain see nädal uue toiteplokki ning tegin kohe korpuse lahti ja hakkasin siis seda vahetama.
    Kui sain vahetatud proovisin arvutit käima panna, ei läinud.
    Kontrollisin uuesti üles ja leidsin vea, et 2 juhet olid sarnased (P4 +12V CPU ja 20Pin Main Power 4 otsaga juhe). Vat see 20pin olin selle teise asemele pannud. Kui olin viga näinud siis vahetasin selle juhtme õigeks ja siis proovisin arvutit tööle panna aga toitekas ei hakanud tööle.

Äkki keegi teab ja oskab aidata?
    Kas selle toiteploki saab kuidagi ära parandada?

SB

Kas surma sai toiteplokk või emaplaat?

Comment

surma sai toiteplokk

Comment

Mina alustaks kaitsme kontrollist. Siis vaataks kas 5V standby pinge on. Kui jah, kontrolliks aladi dioode, eriti toda 12V oma.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Mina alustaks võrgujuhtme eemaldamisega, siis läheb lühise kaitse maha.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

hehe asi selles et ma nagu ei leidnudki sealt seest kaitsmeid, ja toitekas on voolualt väljas ja istub karbis.
            Ma tahaks sellest sisemisest skeemist aru saada aga ei saa :S
            Niih testeriga natike mõõtsin: 220V sisse läheb ja 12V P4 otsapeale ei jõua.
            Tegelt ei jõua ühegi otsapeale pinget mis jäävad arvuti sisse.
            Kahjuks pole mul fotokat ka, et pilte sellest sisemusest teha.

Comment

esiteks hoiatus: seal kõigepealt alaldatakse 220 ära ja seda hoitakse nendes suurtes lüütides. Seal võib pikaks ajaks pinge sisse jääda ka pärast seinast välja tõmbamist, seepärast OLE ETTEVAATLIK.
              Nagu öeldud, kõigepealt alaldatakse toide ära. Siis tuleb muundi, kus seal oleva kiviga lülitatakse seda ühele ja teisele trafo poolele ja põhimõtteliselt tehakse sellega palju kõrgema sagedusega vahelduvvool. Seejärel tuleb trafo ja kõige lõpuks nagu alati alaldatakse pinged ära ja mõnesid võib-olla silutakse veel lisastabilisaatoriga ka.
              Alustuseks tuleks ära mõõta kõige eeldus, st et kas nendel suurtel lüütidel on pinge peal. Kui on, siis läheme edasi.
              Kõige selle kõrval on veel selle +5V standby toite allikas, mis töötab koguaeg.
              Alustuseks kontrolli, kas see+5STBY toite tuleb ATX pesasse. See peaks alati sinna tulema, kui plokk on sisse lülitatud. Kui ei tule, on viga selles standby toitemuundis.
              Kui tuleb, siis otsi atx toitepesa pinout'ist pwron ots ja ühenda see maaga. Siis peaks hakkama põhimuundi tööle. Kui hakkab plõksima, siis on väljund lühises (mõni diood, stabilisaator vms); kui on täitsa vait, siis tuleks seda enne trafot olevat generaatorit kontrollida. Et kas transid on elus jne. Eriti just siis, kui sealt on ülevoolukaitse voolutrafo välja ratsitud, lähevad tavaliselt esimese asjana transid. Need suured, radiaatori peal.

Comment

lugesin et tevalo parandab elektroonikat
                sealt ka küsimus: Kas toiteplokki lääb ka parantatava elektroonika alla?
                Ise ma vast ei oska sellega enam midagi teha, kui ma parandatud ei saa siis lääb asjake prügikasti.

Comment

Niih viisin siis selle toiteka Tevalo-sse parandusse, seal vahetati 3 juppi välja ning sain täna asja kätte. Panin siis sisse ja kontrollisin 5 korda et juhtmed õieti oleks.
                  Panin toitejuhtme seina ja lülitasin toiteka tagant lüliti sisse ning vajutasin arvuti käivitusnuppu ja ei midagi. Toitekas tööle ei hakanud. Kuigi teiste toitekatega hakkas tööle nii et emaplaat vigane ei ole. Siit ka soovitus: Ärge jumalaeest Codegeni ostke.

Comment

hmm mul sees codegeni toiteplokk ja täiesti korras.
                    kas isegi ventilaator ei hakanud tööle?
                    ja kui ikka uuesti läbi põles, ju siis miski põhjustab sul lühist(kahjuks ei oska nägematta arvatagi mis see on).
                    tel 53729764

Comment

Jah isegi ventikad ei hakanud tööle :S

Comment

ehk on tekkinud trahvo mõni lühiskeerd, mis siis probleeme tekidab,aga pole kindel.
                        tel 53729764

Comment

Tõmba muud juhtmed välja, toide peale ja mõõda kas 5V standby pinge tekib.
                          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

toide on täiesti tumm

Comment

Aga sel juhul võiks mingi remondi garantii kehtida. Vähemasti küsida tasub.

PS. Sa ikka tead, kuskohast stand-by pinget mõõta- kuidagi raske uskuda et blokk nii kähku uuesti üles ütles aga võimatu see nüüd ka pole.

Comment

Working...
                              X