Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

CD ROMi puhastamine / invisible radiation

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

CD ROMi puhastamine / invisible radiation

Tervist. Puhastusplaadile ei tahtnud 200 välja käia ja tuttavatel kah ei olnud. Seega tahtsin lahti võtta, aga CD ümbrisel torkas silma hoiatus: WARNING: DO NOT OPEN, CONTAINS INVISIBLE LASER RADIATION! ja edasi oli jutt, et võib kahjustada silmi.
    Nüüd küsiksin, et ega vooluvõrgust eemaldatud lugeja/põletaja ometi midagi kiirga. Sellesmõttes, et siis peaks ju ka CD pleieri plaadi vahetamisel simad kinni hoidma.

Tänan.

Ei, sinnamaani kuni töötavasse laserisse sisse ei vahi pikalt ei juhtu midagi
    Võid julgelt puhastama asuda

Comment

ehk siis laser kahjustab silmi,kui su cd-rom töötab, tõesti vähesel määral ka cd-pleyery lasersilma vahtimine kahjustab)juhul, kui oled suutnud selle lahtiselt tööle saada). Puhastamisel oli vist kõige parem viin ja vatitikk, kui õieti mäletan.
      tel 53729764

Comment

Originally posted by Mauro@Sep 29 2005, 22:58
        Puhastamisel oli vist kõige parem viin ja vatitikk, kui õieti mäletan.
        Piiritus!
        Viinal on igast sodi sees, mis pärast piirituse aurumist läätse peale jääb.
        Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
        Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

CD-ROM laser nüüd küll kedagi ei kahjusta kui just spetsiaalselt silma vastu läätse ei topi
          Point selles, et laserikiir fokuseeritakse "punktiks" alles CD plaadi pinnal ja näiteks kümne sentimeetri kaugusel on kiir juba täiesti hajutatud.
          Nägemisele ohtlik võib olla näiteks laserpointer, kui otse silma suunata: laseri kiir on kitsaks fokuseeritud ja hajub väga vähe.

Comment

Kuidas see "spray" kuiv suruõhk sobib laserite puhastamiseks?
            On effektiivne või mitte?

Comment

eriti ei osu, kui sodi pisut kleepuv on, ei tule lihtsalt ära.
              tel 53729764

Comment

ma tänan teid

Comment

Ma kasutaks küll esmalt suruõhku - puhub tolmu ära. Siis, kui ikka vaja, prooviks juba piiritusega. Muidu nühib sodi lihtsalt ühtlaselt üle läätse pinna...
                  Suruõhk tuleb suure surve all, peab olema ettevaatlik et optikat suisa minema ei puhu.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                  X