Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Programmi matemaatiliste j.t. valemite kirjutam.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Programmi matemaatiliste j.t. valemite kirjutam.

Otsin programmi millega valemeid ja muid "erilisi" märke N:murrulised astendajaid, kraade jne, arvuti abil kirjutada saaks.

Leidsin Equationi vms aga see ei meeldi, tahaks miskit suuremat ja paremat

Pelgalt kirjutamiseks sobis mulle MS Office'i Equation Editor kõige paremini. Kui tahad matemaatikapakette, siis palun:

Scientific Workplace
    Maple
    Mathematica
    Mathcad
    jne.

Viimasest loetelust olen pisut pruukinud vaid esimest (SWP). Rutiinse diferentseerimise ja integreerimise kiirendamiseks kasutan teinekord MuPAD-i, aga see on (vähemalt Linuxi all) rohkem selline käsurea-tüüpi pakett, mis "ilusaid" graafilisi valemeid ei näita (küll aga graafikuid JavaView olemasolul).

Comment

Mis vaja teha on? Vastavalt selle küsimuse vastusele valid ka riistad...

MS Equation'i joonistatud valemid on pehmelt öeldes õudsad ja tema kasutamine on ka võrdlemisi uimane tegevus.

LaTeX'is olen toimetanud mitusada lehekülge valemeid ja julgen soovitada küll, kui on ainult tahtmist ja vajadust (kümme lehekülge või rohkem) kasutama õppida.

Nende kahe asja vahepeale jäävad LyX, Scientific Word, kindlasti veel midagi, millest ma pole kuulnud või näinud. Pole neid ise kasutanud ja kindlat soovitust seega ei anna, aga eks ise uurid järele.
      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

openoffice 2.0'l pidavat ka mingi päris pädev jupp olema selleks. ise pole katsetanud.

Comment

MathCAD on enamvähem tükk, ehkki päris bugine.

Comment

tex või siis LaTex on päris head ...ise kunagi pidin koolis kohustuslikus korras mõned leheküljed valemeid kirjutama .....eks ta vähe keerulisem ole aga minu meelest kui selgeks saad siis väga hea.

Comment

Julgeks soovitada seda:
              MathType

Comment

Working...
              X