Millised on erinevused PCI standardite v2.1 ;v2.2 ;2.3 vahel. Ise oman v2.3. Kas2.2 kaardid sobivad 2.3 pessa? Osa allikaid väidavad et ei. Vastata palun ainult neil, kes omavad teadmisi või praktilisi kogemusi!!!
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
PCI v2.3
Collapse
X
-
Kahjuks kõik PCI standardid ei sobi omavahel.Omal oli alles emaplaadi valikul probleeme.Nimelt otsisin sobivat emaplaati,mis töötaks SkyStar 2.Uued emad PCI 2.3 toetavad valdavalt 3,3V PCI siinil,aga SkyStar 2 on PCI 2.1 ja vajab tööks 5V pinget.Kui panna PCI 2.1 5V lisaseade PCI 2.3 emaplaadile,mis toetab ainult 3.3V,siis ei lähe seade tööle või põletad oma emaplaadi maha,halvemal juhul mõlemad.Enne kui hakkad midagi lisama uuri välja,millist pinget su emaplaat toetab ja mis pingel töötab lisaseade,mida tahad lisada.Ja muidugi uuri netist,võibolla on mõni juba sind huvitava koosluse ära testinud.
Comment
-
Kui tahad lisada SS2,siis vist muud üle ei jää,kui netist otsida,kas keegi on juba samale emaplaadile,mis su arvutis on juba SS2 lisanud ja kas nad hakkasid koos tööle või ei.Seda on lihtne õelda,aga ma tean kui raske see info leidmine võib olla,sest olen ise ka samuti otsinud.Asja teeb keeruliseks veel see,et emaplaatide tootjad pole tavaliselt kodulehel ära märkinud,et mis pinget ema toetab PCI siinil.Ainuke koht,kus kohalt inffi saab on foorumid.Mina igal juhul tüdinesin otsimisest ära ja otsustasin asja ise järgi proovida.Valisin omale emaplaadi välja ja kui kunagi kõik vajalikud detailid kokku saab,siis annan teada,kas töötab või ei.
Comment
-
Mis kuradi prügi sa ostad siis, et kokku ei sobi ja ei toeata??? Enamus emmedel krutitakse voolu automaatselt üles ja alla olenevalt seadmest ja sellest, kas PnP või mitte ning olemas nii 3,3V ja 5V toetus. Ütle see nimi, millel pole, tean eemale hoida kohe.
PCI pesades on erinevus sees selles, kas ta on 33 või 66MHz ning kas 32 või 64bit.
Mulle juhtus just kätte üks mõnus 6k maksev SCSI kontroller, mis nõudis PCIx (mitte PCI-Express!!! 133MHz@64bit versiooni .. lõpuks sõprade juurest ühest IBM servust sai selline pesa ka leitud. Aga muudes pesades ta tööle ei lähe ka
Panen pisikese tabeli PCI pesade erinevusest lisaks voltidele(mida iga emme peaks ise regullima):
32bit 33MHz
64bit 33MHz
64bit 66MHz
64bit 133MHz
Mis mulle eriti hämmingut tekitab, on selle lisajubina näitajad, 133MHz@32bit :blink: http://www.zappshop.de/product_info.php/products_id/41 Et nagu nõuaks kah PCIx'i aga see riba laius ei viita sinna PCIx poole mitte kuidagi
Siiamaani pole õnnestunud mul ühtegi kaarti ega masinat maha põletada ja rauda nii antiiki kui ka tutikat olen seganud omavahel meeletult. Puhta südamega võin väita et 93'l aastal PCI pessa tehtud graafikakaart töötab väga edukalt 2004 aasta masina PCI pesas ilma mingisuguse probleemita. (kui vaja testida, kas graafikakaart või AGP õhtale lennanud)
EDIT: v2.3 ja 2.1 jne on suhtlemisprotokolid, mitte pingeerinevus. v2.1 pesadel on ka 3,3V toetus olemas ja reeglina on alati uuematele protokolidele juurde pantud vanemate toetus.-
Comment
-
Deus,ei saa su jutust mõhkugi aru?Mis puutub siia 32 või 64 bit.Jutt käib SS2,see on Sat TV tuunerkaart,mitte graafikakaart,PCI 2.1 ja töötab 5V.Kui emaplaat 2.3 toetab ainult 3,3V PCI siinil,siis kuidas sa paned SS2,mis vajab tööks 5V pinget selle emaga tööle?Neid emasid,PCI 2.3 mis toetavad ka pele 3,3 ka 5V lisaseadmetes pole eriti palju.Kui tead kuidas panna SS2 PCI 2.3 emaga,millel puudub 5V toetus lisaseadmetes,tööle,siis proovi asja arusaadavalt seletada ja too mõni konkreetne näide,millise emaga ja kuidas sa seda tegid?
Comment
Comment