Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ubuntu

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ubuntu

Ok installisin ära... Ennam pole ühtegi linuxi versiooni kasutanud... Nüüd küsimus:
    Kuidas mp3 kuulata ja video faile vaadata ? =)

http://www.ubuntuguide.org/

Comment

(mul on ingliskeelne Ubuntu 5.10)

System - Administration - Synaptic Package Manager

Sealt installid endale

1. XMMS-i (Linuxis Winampi aseaine)
      2. gXine + pakutavad raamatukogud (eestindajad, kuidas on selles kontekstis 'library' eesti keeles?)

Muide, just tahtsin libgtk1.2-dev'i installeerida ja avastasin, et archive.ubuntu.com on maas ja Synaptic seega hetkel abitu.

Comment

Originally posted by martinr112@Oct 22 2005, 23:50
        http://www.ubuntuguide.org/
        ja mis seal ? =) Saan aru, et mõtlete, et ma täielik noob... aga ma olen koguaeg ainult windowsit kasutanud =) Mõtlesin, et äkki saaks mõne mp3 pleieri?

Comment

Originally posted by jan@Oct 22 2005, 23:57
          ... + pakutavad raamatukogud (eestindajad, kuidas on selles kontekstis 'library' eesti keeles?)
          Minuteada peaks olema teek või (mitmuses) teegid.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

... ei tea proovisin, installisin mingeid asju, aga kui mp3 failipeale vajutada siis tuleb ikkaga
            There were no decoders found to handle the stream in file "file:///media/usb0/02%20-%20Starsplash%20-%20Hardstyle%20-%20GMP3%20-%20www.GuiaMP3.com.mp3", you might need to install the corresponding plugins

Comment

Ma ei mäleta, et ma oleks 5.10 peal mp3 kuulamiseks peale XMMS-i midagi lisanud.

Kontrolli Synapticust järgmiste asjade olemasolu:

xmms
              gstreamer0.8-misc
              libsmpeg0c2
              gxine
              libxine1c2
              libxine-dev

Installeeri puuduolevad.

EDIT: kui mp3-faili peal klikid, siis avatakse see vaikimisi Totemiga ja tõepoolest, mul tuleb samasugune veateade. Kasuta XMMS-i.

Comment

kust ma selle xmms-i saan ja muide mul on 5.04...
                Kas ma saan siis selle xmmsiga avisid ka vaadata ? JA kuidas wma-dega jääb ?

Comment

No XMMS-i saad eelpool kirjeldatud moel Synapticust. Ma eeldan, et 5.04 Hoarys on pakihaldur ikka olemas. WMA = Windows Media Audio. Ilmselt on sellelegi mingid pluginid olemas, aga mina pole vaeva näinud (pole vajadust olnud).

AVi faile näitab gXine. Jutt sama - installeeri Synapticust eelnimetatud asjad. Võid proovida ka Mplayerit (mulle ta oma butafoorilise GUI-ga ei imponeerinud).

Kui käsurealt installeerida ei oska (tihti pole vajadustki), siis kogu installeerimismajandus käib Ubuntus Synapticu pakihalduriga.

Comment

ok leidsin selle xmms-i, add sinna faili ning seejärel play, ja asi jooxeb kokku...

Comment

Working...
                    X