Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Hiir ja tema optika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Hiir ja tema optika

Küsimused suurele ringile,eelkõige nendele, kes tavalise hiire ir dioode ja vastuvõtjat kasutanud.

Kuidas need vastuvõtjad töötavad ? Niipalju olen aru saanud, et seal ttl nivoo aga see käitub väga kummaliselt. Lootus oli saada varjutamisel nulli ja vastupidi aga tundub , et seal sees trigerid ja muu jama. Kord jääb väljund üles, kord alla .

Nendel fotoanduritel neli koiba + ,maa ja kaks datat.
    Oleks vaja nii teha, et reageeriks lihtsalt valgusele.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

minu teada on sellel anduril sees 2 tykki neid, et saaks aru, kumba pidi see ratas seal vahel vurab. muidu oleks see ju väga raske.

Comment

No seda lootsin minagi, et kaks sõltumatut väljundit aga ei ole.
      Fotodioode on jah kaks, sellest saan ma isegi aru, kuid mis nende ja väljundi vahel on, seda ei tea.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

ega pole juhuslikult võimalik seda mingi ossiga või mingi sellise asjaga mõõta, kus siis näeks, mis sealt välja tuleb. ja siis nagu mõlemat korraga, et siis oleks hea võrrelda. äkki polegi nii kaootiline.

(vabandan kui loll soovitus)

Comment

Loogiliselt peaks olema ikka kandiline signaal sest fotodiood ju töötabgi põhimõttel et kui on valgus siis juhib voolu ja kui ei ole valgust siis ei juhi, loogiline ju. aga arvatavasti peale seda peaks tulema kas võimendi või siis tehakse hiires ka primaarve andmetöötlus ära. soovitav oleks vaadata ikka ossiga seda signaali mis sealt vvälja tuleb.

Comment

sul ehk paistab laualamp vastuvötjale peale, ja siis imestad miks 100Hz välja jookseb vms. pimedust on vaja.

Comment

tegin ossiga midagi. fotokal oli kolm kodarat. nendest keskmine oli millegagi otse arvutist ühendatud arvatavasti toide(ei viicind uurida täpsemalt) ja äärmised olid siis datad.
              saaduseks oli pinge kõikumine umbes 0.02 v
              pilt

Comment

Originally posted by raivo@Oct 26 2005, 11:45
                sul ehk paistab laualamp vastuvötjale peale, ja siis imestad miks 100Hz välja jookseb vms. pimedust on vaja.
                No nii rumal ma kah pole. sai ka pimedas testitud.

Comment

kas see o minu viga aga mina ossi pilti ei näe, mida 2 posti tagasi näidati

Comment

millisele valgusele ta reageerima peaks?
                    Äkki katsetad liiiga väikse valgustugevusega. see valgusdiood seal hiires on ju ikkagi väga lähedal ja ei tea ju kui intensiivne on sealne valgus. ja võimalik on ka et reageerib vaid ir ile(kuid pole aimugi kas see on üldse võimalik)äkki on liiihtsam otsida mingi fotodiood mis on mõeldud teleka puldi signaali püüdma.

Comment

Asjad siiamaani hiire küljes. Saagisin läbi aniult ühe anduri data otsad. Igaks juhuks 10k pullup takisti kah. Kiirgab hiire enda ir LED Hiire ratta asemele läbipasistmatuid asju toppides siis katsetan.
                      Mingi loogika isegi vist on. Kui üks väljund on 0 )teist ei teadnud hetkel ja kiir katkestada, hüppab üheks. Aga nüüd tuleb kiirt n korda katkestada , et uuesti nulliks läheks. Ja suva , kummalt poolt läheneda.
                      Abi oleks ka asja margist, saaks võibolla datasheeti guugeldada. Midagi peal kirjas pole.
                      .
                      Edit: pilti ei näe ka mina.

Comment

Terv.
                        proovi nii et mõlemile väljundile mingi transiga led sappa ja siis võiks ka esialgu hiire enda rattaga proovida.äkki on mingi x jagur ka sees.
                        pakuks lambist et üks väljund võiks olla suund(edasi=1 tagasi=0) ja teine siis pulsid.(lihtsalt idee, kui õhta viitsin hakkan ka hiirt lahkama.)

Comment

Minu arvates on signaalid faasis nihutatud. Seega peaks mõlemal koival ratast keerutades võbin peal olema.
                          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kas nii ei olegi?

Comment

Hiire optikast on pisut juttu siin (leidsin selle artikli kunagi guugeldades, kui endal pöördliikumise andurit vaja oli): http://www.tud.ttu.ee/~t030483/shaft_encoder.pdf

Ei tea, kas see informatiivselt ka midagi lisab, aga päris OT pole ja huvi korral taas üks asi, mida kõvakettale salvestada. :P

Comment

Working...
                              X