Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Draiveri uuendus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Draiveri uuendus

Aastaid siis uuendanud helidraiverit (AC97) kohe, kui uuendusi pakutakse.
    Algul oli rida väiksemaid numbreid ja sealt edasi tulid v5.10.00.5620 -> 5750 -> 5760.

Mingil ajal hakkas tekkima paar korda kuus häire, prigin, mis vanasti oli omane stuudiomakkide kiirkerimisel tekkiva helipriginaga.

Ootasin uut draiverit, aga ei tulnud ega tulnud, pakuti hoopis palju vanemat 5490.
    Otsustasin lõpuks kauapakutud vana kasuks. Installimisel teatas aga, et see on hoopis 5930 (...\Program Files\... kausta nimeks pani siiski 5490)!
    Hiljem Sound Effect'is kirjas, et ikka 5930.

Kas on sarnaseid näiteid veel tuua?

Kasutan samuti AC97 ja mul on selline anomaalia: nimelt kui oma epox-i emmel BIOS-i uuendan, hakkab parem kanal ragisema, taastan algse BIOS-i ja heli jälle puhas. Pole enam viimasel ajal uuseti proovinud. Tookord eeldasin, et tegu on emme poolse bläkiga, suhtlesin natuke Epoxi inseneridega, kuid järgmise versiooniga asi ei lahenenud. Rohkem pole viitsinud asja torkida, sest kui ei näpi, siis töötab.

Comment

ühe odavama otsa terrateci kaardiga oli sarnane anomaalia. Kui see kaart ja tv-kaart olid masinas korraga sees, siis paari minuti teleka vaatamise või heli kuulamise järel pani winxp sinise pildi ette. kaardil oli muidugi teada-tuntud c-media cmi8738 kivi. Teada-tuntud vähemalt mulle seepärast, et mul on selle juba ammu olnud jamasid, win98 ajal kunagi eriti ohtralt.
      Peale natukest uurimist tuli välja, et terrateci draiver ei olnud kõige uuem. Sai siis kokku kombineeritud terrateci draiverist inf fail ja teisest uuem draiver ise ja töötab kenasti.
      Siit ka üks ääremärkus. Helikaardil ja helikaardil on vahe ka siis, kui on täpselt sama kivi peal. Terrateci omal on ikka hoopis teine kõla kui mistahes integreeritud sama kiviga kaartidel ja muude firmade sama kiviga kaartidel. Muidugi kaardile vaadates on ka vahet näha, terratec on sinna ikka päris palju "madalhaljastust" pannud, igasugu transistore jne. Ja kondekaid on ikka mehiselt samuti. Hind oli aasta tagasi aga ikka 300 raha.
      [endal mul on audigy2, see oli ühe teise masina kaart, mille omanik oli väga piiratud ressursiga]

Comment

Veateateid ega jamasid ei ole olnud, aga leidsin, et sama asi (vanema versiooni numbri alt saab uusima draiveri) ka MSI Core Center'iga.
        Kasutasin siiani ver 2.0.0.4, pakuti 1.6.1.0 mis installides andis aga 2.0.0.7

Sama ka VIA Chipset Drivers'iga.
        Kasutasin ver 4.55, pakuti aga 4.51 mis installides andis hoopis 5.00

Comment

Working...
        X