Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Starmani ühenduse jagamine.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Starmani ühenduse jagamine.

Sai Elioni Kodu adsl Starmani Kodu interneti vastu välja vahetatud. Net on mul jagatud kahe võrgukaardi abil.
    Aga probleem on nüüd selles, et kui panen starmani interneti jagava arvuti kohaliku võrgu võrgukaardi seadetes linnukese internet connection sharing-gu kasti, siis on kohe net ka jagavast arvutist kadunud. Ipconfig näitab ka, et starmani gateway on kadunud.
    Kui linnukese ära võtan, on net jälle iseenesest tagasi ja ipconfig näitab ilusti starmani gateway-d.
    Ise ei nuputa välja ja Starmani helpdesk ei osanud ka muud õelda, kui et "Teil on ruuterit vaja"

OS siis mul igalpool XP.

mina soovitaks siin sama asja - pane sobivasse kohta ruuter vahele ja paljud probleemid lahenevad iseenesest. Lisaks on võrk alati püsti ka tagumisele arvutile ja saad veel masinaid juurde pista kui vaja on.
    Windows pole teatavasti mitte liiga hea asi seda tegema.

Comment

Njah, kuna Elioniga toimis asi mul koguaeg ideaalselt, siis tahaks ka Starmaniga sama lihtsalt asja tööle saada, üks arvuti on nagunii 24/7 sees. Googlest ka eestikeelset midagi selle kohta ei leidnud, imelik peaks ju nagu paljudel teistelgi sama probleem olema. Täna hakkan siis Ingliskeelset web-i kammima, järsku kellegil kusagil on analoogne probleem.

Comment

Panid valesse otsa linnukese. starmani kaabli sissetuleva kaardi pealle pane linnuke, sest seda ühendust jagad kõigile, mitte kohaliku võrgu peale, sest toda ühendust sa ju ei taha maailmale laiali jagada.

Comment

Originally posted by urmas78@Nov 15 2005, 17:23
          Panid valesse otsa linnukese. starmani kaabli sissetuleva kaardi pealle pane linnuke, sest seda ühendust jagad kõigile, mitte kohaliku võrgu peale, sest toda ühendust sa ju ei taha maailmale laiali jagada.
          Ikka vastupidi ju peaks olema? Sest seda arvutit kasutan ju kohalikus võrgus gateway-na? Aga proovin siis igaljuhul nii ka.

Comment

elioni puhul tehakse olemasoleva võrgukaadi peale PPPoE tunnel ja jagamisel tuleb seda edasi jagada. Kuna allolev asi jookseb hoopis teisi protokollisid pidi (midagi ATM'i laadset Ethernetis), siis võib seal IP'd kasutada kuidas ise tahad (ja sealt tuleb siis võimalus selleks ühe võrgukaardiga jagamiseks, kui IP proto konffida sisevõrguks).
            Starmani puhul saad kohe IP protokolli oma võrgukaarti kätte ja seal siis saab jagada ainult teise võrgukaardiga tagasi. Seega erinevalt ADSL'ist tuleb jagada ühest võrgukaardist teise, mitte PPPoE'st teise.

Comment

Originally posted by kal+Nov 15 2005, 23:35--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (kal @ Nov 15 2005, 23:35)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-urmas78@Nov 15 2005, 17:23
              Ikka vastupidi ju peaks olema? Sest seda arvutit kasutan ju kohalikus võrgus gateway-na? Aga proovin siis igaljuhul nii ka. [/b][/quote]
              õieti ütles.
              -

Comment

Ja ongi nii h34r:
                Eile katsetasin urmas78 poolt antud varianti igatpidi, aga ei midagi, täna nii kui arvuti sisse panin oli internet iseenesest olemas. Eks kui hakkab edaspidi anomaaliat tekkima pidevalt, siis pean tõesti ruuteri otsima.

Tänud kõigile lolli veenmisel&#33;

Comment

see jällegi kinnitab starmani helpdeski debuugimistaktikat... Kunagi paar aastat tagasi lasti mu sõbral korduvalt korda mööda ja korraga arvutit ja modemit restartida niikaua, kuni asi tööle hakkas

Comment

kui sa panid selle sharemise linnukese, siis kas windows ei tekita jagamiseks
                    uut protokolli mingit&#33;? modem ei võta võrkarit enam omaks, tuleb resett teha modemile ja kui see on liinil (Cable tuli jääb põlema), siis arvutile restart ehk
                    teisisõnu proovida ip-d uuendada, peaks ikka toimima &#33;?&#33;

Comment

Ma ei hakka uut teemat tegema aga paluks samalaatset abi interneti jagamiseks. teenuse pakkujaks on starman. Hetkel poleks vajadust osta ruuterit. Nii tahaks jagada internetti arutiga teise võrgukaardiga. Mõlemad võrgukaardid on arvutis ja kohalik võrk on olemas aga internetti ei saa viimases arvutis kasutada. Sisse tulevas võrgukaardil on tuvastamine automaatne. Aga ma ei mõista mida tuleb panna teise võrgu seadmete konfi.

ip aadress: ?
                      subnet mask: ?
                      Default gataway: ?

Preferred DNS server: ?
                      Alternate DNS server: ?

ja mis seaded tuleb kolmandas arvutis määrata. Ja mida tuleb sättida sisse tuleval kaardil, et see hakkaks interneti teisele kaardile jagama. Ehk on kellegi natukene aeg, et vähe täpsemalt asja kirja panna.
                      msn: pois11@hotmail.com

Comment

teoorias peaks asi nii olema(pole ise kunagi windowsi peal jaganud, ikka kas linuxi serverid või ruutrikene), et sisevõrgule võtad mingi sisevõrkude ip-seeria... ütleme näiteks 192.168.0.x, sellel siis netmask 255.255.255.0. Gateway on siis masin, kust saab võrgust välja, sinu võrgu puhul siis esimeses masinas jätad tühjaks ja teises masinas esimese masina ip. dns&#39;i jätad samuti esimese masina teise võrguka pool tühjaks, teise masinasse paned samad, mis starmanil on (need siis vaatad command prompt -> "ipconfig /all" järgi)

Comment

Proovisin eelvena õpetuse järgi aga ei midagist. Võibolla peaksin täpsustama enda soovi. Asi millele ma tahaks interneti jagada on KISS 600 dvd mängija. Tal on võimalik nii automaatselt kui manuaalselt seadistada. Kui otse interneti kaabel taha lükata siis kõik toimib aga interneti võrku ma mängijale ei suuda jagama panna. Ehk saan veel soovitusi, et mida proovida. Endal kõik võimalikud kohad läbi proovitud. Ei tahaks kuidagi ruuterit poodi ostma minna.

Dvd mängijal on siis sellised lahtrid :

ja arvutis on sellised seaded kasutaja Digital soovituste järgi:

Sise võrk töötab ilusti, saab faile liigutada ja transportida. Ehk on midagi veel mida proovida. Kena oleks otsesed vihjed mis ip ma pean sinna panema. näiteks kui mõlemas otsast panna automaatse peale siis kaob sise võrk ka ära. Kui määrata arvutil kaks esimest rida ära siis dvd mängija töötab automaat seadetega ka. Rohkem ma midagi öelda ei oska :unsure:
                          msn: pois11@hotmail.com

Comment

Ise jagasin starmani kaablist tulevat netti üle õhu laptoppi nii
                            -parmeklikk ikoonil MY NETWORK CONNECTIONS ja PROPERTIES
                            -LOCAL AREA CONNECTIONil tee paremklikk ja vali PROPERTIES
                            -Vali sakk ADVANCED ja tee linnuke jutu ette "Allow other network....." ja vali teine võrgukaart, millega netti tahad jagada.

...kuid lõpuks ostsin ikkagi ruuteri ja muret on mitu korda vähem.
                            Võrreldes olemasoleva tehnika hinnaga ei tohiks ruuteri hind jalust maha niita ju... aga see on siiski äärmiselt subjektiivne arvamus.
                            KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Working...
                            X