Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tarkvara installimine?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tarkvara installimine?

Küsimus siis selline, et kuidas toimida siis kui soetada uus arvuti, ilma tarkvarata. Millises valmiduses need arutid on? Et bootiv tarkvara CD sisse ja install? Või peab ka muid toiminguid tegema? Mingit Biosi installima ntx?

PC-arvutitel on BIOS juba emaplaadile pandud ning selle pärast muretsema ei pea, kui siis ainult BIOS update aga mitte just viimase versiooni olemasolu ei sega veel installimist. Paned aga arvuti tööle, buutiv win/linux/või miski muu opsys plaat CD seadmesse ja isntallid. Kui linuxi alal varem kogemus puudub, kuid soovid siiski ise installida, siis soovitan soojalt graafilise installiga distrot kasutada.

Comment

Kle jah ilma tarkvarata plaan soetada just sellepärast et vabavara kasutada

Ubuntut ntx? mis sellest arvad?

Comment

niipalju kui ubuntuga kokkupuudet on, ei soovita. pigem redhat või mandrake. ubuntu väidetavalt küll tahab:
        Kood:
        You must have at least 32MB of memory and 110MB of hard disk space. For a minimal console-based system (all standard packages), 250MB is required. If you want to install a reasonable amount of software, including the X Window System, and some development programs and libraries, you'll need at least 400MB. For a more or less complete desktop system, you'll need a few gigabytes
        aga minu 128MB rami, 650MHz Duroniga.. ei jooksnud.. tegelikult jooksis aga liiga aeglaselt et kasutada.. võimalik et viga on monitori ja tooli vahel..
        hei.. HEI. paha koer.. too kohe tagasi

Comment

Kui linuxiga enne natuke kokkupuuteid olnud või tahtmine ruttu l33t (tõlge: eliit) linuxifänniks saada, siis soovitan soojalt Gentood. Paari kuuga, mis olen ise gentood kasutanud, olen õppinud pingviini hingeelu kohta rohkem kui paari eelmise aastaga, kui suse'ga mässatud Gentooga oled täielikult oma süsteemi kunn ja ise tead, kui kiireks oma süsteemi ajad!

Hoiatused: 1) gentoo linux võib tekitada sõltuvust 2) gentoo võib algajale algul tunduda väga raske, samas juba esimene käsiraamatu järgi install annab tohutu koguse kogemusi 3) gentooga pole eriti mõtet mässata, kui arvutit ei kavatseta kasutada interneti püsiühenduse otsas.
          Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

Comment

viimastel andmetel on valmiskompileeritud distrotest kõige kiiremini buutiv ja kde'd laadiv Mandriva 2006. Räägitakse, et nad läksid üle GCC4-le ja seetõttu suht suur kiiruse vahe. Isegi kasutan seda ja pole põhjust nurisemiseks. Kiiremaks veel saaks vast, kui kompileerida kogu süsteem just oma masina jaoks kokku aga see on suht aeglane asi ja esmakordsel kasutajal pole mõtet sellega torkida.
            Suse'ga on lood sellised, et ma olen seda täpselt üks kord installinud ja paari tunni pärast uuesti mandrake pannud. Kuigi ta on minu arvates seninähtutest kõige kiirem ja graafilise poole pealt kõige paremini silutum distro, on ta konffimine juba suhte microsoftilikuks läinud ja keerulisemate asjade tööle saamine käis esimese hooga üle jõu (VLAN'id, Ethernet Bonding jne.). Samas tavakasutaja töölauale miks mitte.

Comment

Working...
            X