Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Probleem arvuti käivitamisega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Probleem arvuti käivitamisega

Tulin koolist koju. Kooliriided olid veel seljas ja kindad olid ka käes. Lülitasin arvuti sisse ja sain nupust voolu, peale seda enam arvuti käima ei läinud. Viisin parandusse, öeldi, et emaplaat on läbi. Ostsin uue. Täna oli jälle sedasi, et sain nupust voolu (kindaid ei olnud käes), õnneks emaplaat ei läinud läbi.
    Millest see tingitud on? Kas kannan tehismaterjalist riideid ja tegib staatiline? Ma ei julgegi enam arvutit käima panna.
    Tegin arvutile raadio antennijuhtmest maanduseks väljavõtte korpuse külge, aga see ka ei aita. :huh:

Originally posted by KEM@Nov 21 2005, 16:55
    Tegin arvutile raadio antennijuhtmest maanduseks väljavõtte korpuse külge, aga see ka ei aita. :huh:
    Kas see sundmaandus ka kuhugi kindlasse kohta välja jõuab? Pean silmas seda, et kas tolle ahela teisest otsas ikka on 0-potentsiaal. Kui teine ots jõuab sõna otseses mõttes õue, maa sisse, on hea. Kui see on juhitud 'euro pistiku' PEN soonde, tuleks veenduda, et maja elektrisüsteemis poleks nn. kahesoonelist vahelüli - sel juhul pole maandusest midagi kasu. Kui maandus on veetud näiteks keskkütte radiaatorisse, siis arvesta sellega et naabrimees võib oma palju vihasemaid elektriseadmeid sinna samma maandada! ning just nimelt sinu arvutisse!

Comment

Ühiselamu seinas on kaks pistikut, kus on raadio ja telekaantenni juhtme pistik. Mul ühendatud raadio omasse, aga seda küll ei tea, kas ta ikka maasse jõuab

Comment

Kontrolli indikaatoriga.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kuidas ma seda indikaatoriga vaatan?

Comment

Tean sellist trikki kus kasutatakse ära seda, et klbis on mätas ja null koos. seinakontaktist mõõõtes peab maa ja yhe pinnivahel olema ~230v ja maa ja teise pinnivahel 0v.
            Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
            Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Originally posted by KEM@Nov 21 2005, 21:19
              Kuidas ma seda indikaatoriga vaatan?
              Et kui kahtled, kas läks vool kerest ära, siis vaatad indikaatoriga üle.
              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kas arvuti toide tuleb maanduskontaktiga (nn. Euro) pistikupesast?

Tegemist võib olla staatilise elektriga, kui näiteks põrandal on sünteetilisest materjalist vaip ja seljas sünteetiline või villane riie. Vastu arvuti maandatud korpust toimub siis potentsiaalide ühtlustumine.

Aga kas arvuti sisselülimisnupp on metallist?

Comment

Jah, tuleb euro pistikust.
                  Mul endal sünteetilised riided, kui pluusi ära võtan, siis pidevalt "ragiseb".
                  Aga mida ma katsuma peaksin, et enne arvuti sisselülitamist ennast tühjaks laeksin?
                  Jah, nupp on metallist.

Comment

Peaks katsuma mingit maandatud metalli, näiteks keskkütte radiaatorit.
                    Kuigi tänapäeval ei saa keskkütte torustiku maanduses 100% kindel olla - kasutatakse ka plastiktorusid.

Peaks ehk mõtlema, kuidas staatilist elektrit vähendada. On olemas igasuguseid "spray" pudelis aineid. Ma ise pole praktikas neid proovinud - ei ole staatilise elektriga senini hädas olnud.

Comment

nupuvahetus?
                      aga mis saab, kui metallist nupp ise ära maandada?

Comment

Kui nupp on metallist, siis peaks ta korpusega ühenduses olema ja siis piisaks korpuse maandamisest.
                        Aga soovitus ikkagi kanda teksasid (enamus on puuvillast) ja teisi mittesünteetilisi rõivaesemeid - juba tervise huvides (ka arvuti tervise). Enne lülitamist siis istu laua taha, rahune ja võta käega arvuti korpusest kinni ja siis lülita.
                        Head susserdamist !

Comment

Enne võta korpusest kinni ja lae ennast sinna tühjaks. Pole vaja neid kilovolte elektroonikasse laadida.
                          Maandamine ei tee siin asja mitte mingil moel paremaks, säraka saad ikka.

Ja veel üks soovitus: ära selliste riietega kunagi elektroonikaga tegelema hakka või arvuti detaile vahetama hakka. See on potentsiaalne asjade läbi laskmine.

Comment

niipalju veel lisaks: elektroonikainimesed tervitavad alati kättpidi, sest siis saab vasaku käega ohutult seadme teise inimese kätte anda
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

ja need, kes seda teha ei taha, panevad enne asja lauale ja siis teine võtab sealt.

Comment

Working...
                              X