Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Irda LAN 2

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Irda LAN 2

Oli teema, kuid see suleti kahjuks.
    Viis sellele lingile : http://www.electronics-lab.com/proje...023/index.html

Küsimused sellised:
    1)Kas keegi on kunagi proovinud ehitada sellist asja?
    2)Kas sinna sobivad näiteks teleka puldi IR-diood ja mingi vene päritolu vastuvõtu dioodid (ei märganud kuskil konkreetset tüübitähist dioodidele)?
    3)Kust saada nii kõrge sageduse jaoks kvartse?
    Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

arvesta sellega, et ir-diood peab töötama sellel sagedusel.

Comment

Pole näinud üle 100 MHz kvartse, 400 on ikka vääga raske leida, arvan. Samas see sagedus ei ole vist nii kriitiline, võib ka lc gene teha. Kuid infrapunadiood 400MHz peale tööle panna? 100KHz on suur sagedus, mille peal iga diood ei tööta, kuid ikkagi 400MHz???
      Kirja järgi peaks ta töötama nii 10, kui ka 100MHz võrgus, no 10 M ehk veel, 100MHz ei usu. Samas see mul isiklik arvamus, aga mina ei näeks vaeva selle katsetamisel, teoorias asi võiks ju isegi töötada...

Comment

Ohoo! 400MHz kvarts! :blink: Pole ka suuremat näinud kui tsipa üle 100MHz. Ehk on miski muu resonaator või ainult idee? Ehk siis tegelikkuses tuleks sagedust kordistada. Valgus- ja fotodioodide leidmiseks peaks vist valguskaablitega tegelevate firmade poole vaatama. Äkki on kusagil miskit maha kantud. Karta on, et asi läheb siiski kole kulukaks.
        Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Vene kroonus olen kohanud imelikku 466Mhz kvartsi mida kasutati õhutõrjerakettide juhtplokkides. :blink:
          Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Kõrge sagedusega kvartsid töötavad harmoonikutel, põhisagedus ei saaks tõesti nii kõrge olla.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ma mõtlesin ise ka sellele 10 Mbps kiiruse variandile. Samuti pole üle 100 MHz kvartsi näinud. Mingist raamatust meenub
              selline soovitus, et moduleeritav sagedus peaks moduleerivast vähemalt 10..20
              korda kõrgem olema. Kuna antud skeemis kasutatakse sisuliselt amplituudmoduleerimist, ei usu hästi sellesse 100 Mbps. Teleka IR dioodide
              sobivuses kahtlesin seetõttu, et teleka puldis (vähemalt kümmekond aastat
              tagasi oli nii) on kandevsagedus vist 32 kHz? Kas sellest 10 Mbps aeglasemat võrgustandardit pole?
              Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Working...
              X