Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

korpuse ehitamine radikaks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

korpuse ehitamine radikaks

Tahaks oma pc korpuse ehitada jahutusradikaks et muuta müravabaks see kast. Näiteks http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.a...dx=151&code=020 on selline toode olemas. Aga maksab see ca 15K raha. Alumiiniumradikaid sobivas mõõdus on täitsa olemas (kokku vast mingi 10kg suht peeneribilist). Kui ma aretan lihtsalt sellise suure radika vastu cpu siis ei suuda vist ära jahutada. Kas neid heatpipesid kuskilt saada eraldi ka on ja kuidas ma need näiteks selle suure alumiiniumtüki külge ühendada saan.

kõik ideed on teretulnud.

täitsa müravabaks muutmiseks pead veel lisaks cpu'le arvestama ka toiteploki jahutusega.

Comment

http://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvuti.../Jahutid/27613/
      Selline asi vast aitab. Lihvid küljed ära ja ühele poole paned selle suure alu radika ja teise poole läbi mingi vaskplaadi prose külge.
      Toitekast joodad lihtsalt asjad välja ja võimalikult lühikeste juhtmetega radika külge.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Originally posted by digital@Nov 25 2005, 23:11
        täitsa müravabaks muutmiseks pead veel lisaks cpu'le arvestama ka toiteploki jahutusega.
        toiteplokk on nohu passiivi ehitada. kõige hullem prose, sa võid sinna aint selle radika peale jätta, kuid korpuses peab siiski õhk liikuma, sest need temperatuurid tõusevad metsikult. st siis et mingi vent peab sul seda kuuma õhku välja siiski imema

Comment

pole nende temperatuuridega tegelikult hullu midagi. asi muidugi ilgelt proses kinni. A64 prosed eraldavad win tühijooksul ca 30W soojust, mis ei tohiks küll passivsel olla keeruline laiali jaotada. samas mängimise ja muu raskema jaoks võib ju jääda bimetallreleega ühendatud ventikas, mis nt 50 kraadi juures puhuma hakkab. prescottiga muidugi rohkem jama, sest see tühijooksulgi paras ahi.

heatpipe torusid saad kõvaketaste jahutite küljest, prosele teed paksust vaskplekist plaadi, kus on iga toru jaoks täpne süvend ja siis teise plaadi paned poltidega peale, et saavutada korralik kontakt. kaugemale korpuse külge siis suured radikad ja nendele ka kammitsad peale, et saaksid torud tihedalt kinni. igale poole loomulikult korralikult termopastat vahele.

suuri passiivjahutusi on ju ka müügil. tõsi ta on, et koormusel soovitatakse nendele lisaks ka kesta ventilaatorit, aga kui see alles kuuma prose peale ennast liigutama hakkab, siis ei tohiks ju probleemi tekkida. mul endalgi on hetkel üle tutikas 0,75kg passiivjahuti heatpipe tehnoloogial, mis A64 või P4-le peale istuks. socA jäi kahjuks ümber vahetamatta ja seega jahuti üle. kui huvi, siis privas lepiks miskit kokku

edit: jahuti üle
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Ma küsiks OT ühe küsimuse mis see heat pipe endast ette kujutab, saan aru et nende kaudu saab soojust juhtida siis eemale, näit kui eemal on radikad aga mis põhimõttel see heat pipe töötab ???

Comment

Originally posted by sahtel@Nov 27 2005, 23:32
              Ma küsiks OT ühe küsimuse mis see heat pipe endast ette kujutab, saan aru et nende kaudu saab soojust juhtida siis eemale, näit kui eemal on radikad aga mis põhimõttel see heat pipe töötab ???
              seal sees on kergesti aurustuv vedelik, mis soojas otsas (nt. prose ligidal) aurustub, võttes kaasa soojusenergiat, ning jahedamas otsas kondenseerub uuesti vedelikuks, andes ära soojusenergiat.
              GSM: 5039624

Comment

seega peaks olema ülieffektiivne soojusjuht. selle põhiline eelis vase ja hõbeda ees on kaal ja piisab ka väikesest ristlõikest. loomulikult ka võimalus juhtida soojust suht kauge maa taha
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                X