Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

arvuti aeglane

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: arvuti aeglane

Esmalt postitatud Garol poolt
    Kas sellel on vahet? Vabandan, aga mina sellist asja kuulen esimest korda.
    Point on nõrgemate viiruste installeri kaitseks, ehk tavakasutajal puuduvad reeglina installi õigused ja nii ei saa viirus ennast installida, kui kogematta käivitad,, üks esmaseid soovitusi ,,pisipehme" manualis.
    A.R.-iga täiesti nõus. Kui kunagi arvuti täielikult puusse lendas peale SP3-e peale panekut, loobusin isiklikult kõigist kahjulikest muudatustest oma arvutis. Kui on vajadus, leiab ehk netist, foorumitest vastukaja ning installikoha. Adobet ja sarnaseid riukalikke progesi enam ei kasuta. Olen nendele leidnud alternatiivid ja mis põhiline- vabavaralised.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud erku poolt
      Sellega on üks rist ja viletsus. Täpselt nii palju, kui on IT inimesi on ka tihti risti käivaid arvamusi. Tõde on seal kusagil keskel.
      Aga fakt on: Kui teed nii, nagu enamus peab õigeks ( kustutad vanad partitsioonid ja teed uue koos täieliku formattimisega), siis hiljem Win-i systeemi kaevates leiad oma kurvastuseks, et mõnel failil ja kaustal on loomisaeg kettal eelmise (ehk esimise) installi aegne. Kokkuvõttes: ta risu ei teinud ketast täielikult puhtaks.
      format muidugi asja päris puhtaks ei tee, aga partitsioonide muutmine peaks kogu vana saasta pisipehmele kättesaamatuks tegema. vabavarast peaks saada olema nt Killdisk, mis ketta suht lagedaks laseb(GetDataBack ja Finaldata igatahes miskit ei leia), proffesionaal saab ka selliselt kettalt infot, aga lihtsad opsüsteemid kindlasti mitte.

mul on üks masin, mil jookseb juba mõned aastad win98. asi on nati kräkitud, kuid stabiilne ja kiire. selle sama installeriga saanud palju katseid teha, aga pea alati jõudnud samasse punkti: uuendused peale = algavad probleemid.b
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Mul oli kah arvuti jõle aeglane, siis märkasin TASKMANAGER-is imelikke programme. Minul tegid viitused kõik aeglaseks, isegi viirusetõrjed neid ei peatanud. Vahest oli töötavaid programme ligi 200. Ning ma loobusin Win xp-st, nüüd win 7, see on kõige turvalisem. Kuigi see ei lähe sinu arvutil tööle.

Comment

mul sama lugu lauaarvutil. Kuid sain hiljuti targemaks. Kui windows oli peal koos vajalike driveritega töötas nagu kellavärk. Peale viirusetõrje installimist kole aeglane. Viirusetõrjeks on F-Secure Elioni poolt. Olen targematelt abi küsinud ja nad on öelnud et ma pole 1. F-Securel on palju üleliigseid progesi(lapselukk,tulemüür jne.) . Väideti kui need sulgeda, siis arvuti kiirem, aga pole... Vahel tuuslasin arvutis ja netis, samaaegselt jälgisin mälu ja prose tööd.Kummagi töö ei ületanud 50%. Lõpuks olin sama loll nagu alguses :S.
          Raske õppustel, kerge lahingus...

Comment

Erku kui see "imeflopi" oli win98 startup disk siis loogiline et ta kopeerituna ei buutinud, seda tuli ju "control panelist" teha. Et diskett buudiks peab ta vähemalt SYS a: ga üle käima.(Startup diski ei pea)
            Maailm oleks puhas ja süüta
            kui poleks õllejogurtit
            - Õ.Õ.

Comment

CCleaner ja esimese asjana kõik kirbuporr maha...kuskil olenevalt arvutist 1-15% kiirusekasv koheselt. Siis registry clean, jälle 1-10/15% kiirust. Siis vaata kriitilise pilguga installitud progede nimekiri, vb on seal ka mingied kirbuprogesid, mis oma osa nõuavad.
              Ühe itimehekese mõttetera peale 4 õlut: Kõik netiarvutid on porriservud
              Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tafka poolt
                kui tahan avada näiteks internetti siis laeb ta seda juba 1 minut ette ja t6a jookseb tihti kokku ka mul
                olen korduval vahetanud windowsi xp
                ...
                80 gb kovakas seagate
                See vana ketas võib vabalt vigane ka olla. Osta uus ketas ja ma olen kindel et masin liigub hulga kiiremini. Üldiselt vanad arvutid ongi aeglased...
                Vaata kui kiiresti ta sul siis neti avab, kui sa selle äsja sulgenud oled ja vaata kas sul mingid tõrjed ei tegele skännimisega parasjagu ja et ketas oleks rahulik.

Comment

To Matis: Oli lihtsalt Win 98 aegne buutiv ketas, millega jah sai ka ketast valida, miskit kopeerida, formaatida ja setup käivitada kaasa arvatud. Mul läks sealt lihtsalt miskit kaduma. Toda originaal 98 startup diski tegime omale kah paar tükki, sai siis toda sisu vahetatud ja katsetatud. Aga 98SE orig flopi startup ketas on hoopis teise sisuga ja kokkuvõttes me loobusime üritamast.

Alles hiljuti kuulsin et CC registry clean oli palju pahandust teinud. Asi arusaamatu, sest minul isiklikult pole temaga probleeme olnud, aga mine tea..

Comment

Nii siis soovitan esiteks:
                    start/ran/(kribad sinna msconfig.exe)open/ok / startup/(võtad kõikidel asjadel linnukesed ära ja resa ning, kui resa tehtud siis tuleb töölauale kiri ...... mida iganes ning alla linnuke ja ok ) teeb arvuti kiiremaks !

teiseks: see pigem juba rohkem teadetele start/(my computer-i peal parem klõps)manger/services and applications/services(seal jooksevad igasugused programmide teenused ja värki ja soovitan sealt panna asju manualseks ! Siis aktiveerib selle teenuse alles siis kui sa teoreetiliselt kasutad seda programmi aga ei vastuta selle eest kui midagi p...e keerad !

kolmantaks: on igasuguseid programmi mis aitavad algajaid nt: tuneup2009 see sellest hea et temaga on pea aegu põik asjad võimalik teha 1.registri puhastus 2.defragment ühesõnaga teed sealt kõik asjad ära ja arvuti peaks olema kiirem !

neljandaks: see et temp-ID peavad voi võiksid puhtad olla ! üks peaks asuma system32 ja teine kuskil kõvaketta alla aga endal hetkel ei eksisteeri

viiendaks: igasugused driverite uuendus mis peaksid olema raua tootja kodukal olemas !

Kuuendaks:tegele veits cpu overclokimisega biosest (muidugi kui plate lubab )aga ole seal ettevaltik kuna void seal ültse arvutis ilma jääda

seitsmendaks: kontrolli kas netiga on kõikk korras nt portid avatud voi on mõni pahalane plokkib neti ära voi saadab igasugu nodi kellegile ja värki ! seda saad teada ka teenuse pakujalt .vaata kas sinu l pole Cookies ära kustutatud kuna osad lehed vajavad neid netil liikumiseks .

kaheksandaks:üleültse osta endale uuemat sorti netikas voi vaheta OS linuksile voi mõnele uuele win-ile üle

Comment

Mis te ajate, et kasuta uuemat winni ja osta uuem arvuti? Kas vanemate masinatega ei saanudki siis midagi teha? Mul on siiani ilusti töötav 500MHz PIII 160MB RAM Delli läpakas, kus winxp ludiseb sellise ilusa hooga, et ei ole väga midagi tahta. Kui ma peaks hakkama arvuti proset ülekiirendama paljalt OS-i jooksutamiseks, siis oleks tõesti aeg mõnele teisele OS-ile mõtlema hakta (seda muidugi eeldades, et muud asjad on ilusti korda tehtud). Peamine, mis arvuti tööd aeglaseks teeb on jooksvad protsessid. 200 protsessi on ilmselgelt overkill ja mitte OS-i vaid kasutaja süü. Mul hetkel on 28 protsessi ja käimas on vähemalt 5-6 programmi. Kas arvuti on aeglane? Ei...1.5GHz peaks olema ju juttude järgi juba selline igand, et netiarvuti staatus hakkab sellelegi juba liiaks olema...ei suudaks teine ju korralikult vistatki jooksutada...

Comment

Eggy-l õigus... vajadusel lisa mälu ja ok ikka.

A.

Comment

Vanal masinal pole häda midagi. Ise kasutasin P6M5 tüüpi VIA plaadiga (millel VIA prose 1Giga pro) arvutit millel peal XP-Pro aastaid oma tööde tegemiseks. Oli teine kodus teiseks kontori masinaks, kui töö juures ei viitsinud istuda. Alguses tahtis nokkimist saada, ehk väheke vaeva leidmaks programmide kooslust mis omavahel paremini ja pausideta töötaks. Sealt saigi alguse: vahetasin Adobe Visagesofti vastu ja Nero AVS-i vastu jne. Mahud läksid kõvakettal kordades väiksemaks ja asjad jooksid kenasti. Kuniks oi vaja jooksutada asju mis ei taha omavahel hästi tööd teha (näit. pdf formaadis graafika joonestus) ehk läheb ilmatu aeg, ennem kui asi avaneb, salvestub jne.
                          Nüüd on uued masinad. Teine äärmus. Surisevad päevade viisi tühijooksul.

Comment

No kui on 512 mb RAMi ja Win XP siis võib asi osaliselt ka RAMi taha jääda.
                            Win XP võib vabalt sealt poole enda kasutusse võtta.
                            Everest on siuke programm mida ma vahest kasutan et kontrollida palju vaba mälu on ja kui vaja et arvuti tõest kiirem oleks saab Task Managerist pärispalju aktiivseid protsesse maha võtta, mida tegelikult vaja ei lähe.

svchost.exe u 22mb (seda on seal mitu korda aga ainult kõige rohkem mälu võtva saab eemaldada, teiste eemaldamisel tahab Win restarti teha.)
                            servicelayer.exe u 4mb
                            alg.exe u 3mb
                            Ülejäänud on juba igal erinevad mis progresi keegi kasutab, kindlasti leiaks veel mida mälu vabastamiseks deaktiveerida.
                            Siuke tegevus on muidugi tüütu sest seda peaks peale igat Rebooti uuesti tegema...

Mina imestan siiamaani et miks minu arvuti aeglane pole, riistvara järgi peaks küll pann olema aga veab uuemaid mänge ja programme probleemideta:
                            512 RAM
                            AMD Duron, 1.45 GHz
                            ATI Radeon 9600 XT, 256MB, 400MHz DAC

Kasuks tuleb ka arvutile suurpuhastust teha, laiali kiskuda ja tolm eemaldada.

Comment

Esmalt postitatud -JFC- poolt
                              No kui on 512 mb RAMi ja Win XP siis võib asi osaliselt ka RAMi taha jääda.
                              Minul sellel vanal läpal oli 160MB RAM-i ja ei jäänud ka aeglaseks. Ikkagi oleneb mis paska jooksutad.
                              Okei, lisaks ma ei kasuta XP nahka, resurssi mujale ka panna ja adobe acrobat reader on ka paras killer ~2MB kaaluva FoxitReaderi kõrval.

Comment

Esmalt postitatud Henn15 poolt
                                Mul oli kah arvuti jõle aeglane, siis märkasin TASKMANAGER-is imelikke programme. Minul tegid viitused kõik aeglaseks, isegi viirusetõrjed neid ei peatanud. Vahest oli töötavaid programme ligi 200. Ning ma loobusin Win xp-st, nüüd win 7, see on kõige turvalisem. Kuigi see ei lähe sinu arvutil tööle.
                                Win 7 läheb tal ilusti tööle kui tal on 1gb rammi
                                Ta unustas selle vist mainida

Comment

Working...
                                X