Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti käivitub maagiliselt iseenesest...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti käivitub maagiliselt iseenesest...

Tervist,

Mul selline mure, et ühel tuttaval on arvuti, mida ta siis palus mul kontrollida ning vajalikud puhastused teha. Eemaldasin siis kõik viirused, adaware, spyware jne. Arvuti töökindlus tõusis kohe märgatavalt ning kõik nagu oleks olnud tipp topp, kuid mingi aeg hiljem kurtis tuttav, et arvuti salapäraselt teeb öösel iseeneseliku käivituse, kuigi on tehtud talle ilusti Shut Down, ükski tuluke ei põle ei ole standby reziimis ka, kuid jah, öösel kella nelja viie paiku, iseenesest arvuti käivitub ning kui välja lülitada siis käivitub uuesti mõne aja pärast, ainuke ravi on et vooluvõrgust välja. Bioses on tehtud settingutele nii öelda restart, et defaulti peale panin, kontrollisin windowsis power on reziime, kuigi need ei tohiks kinnise arvuti korral üldse mõjuda.
    Mõistus on otsas ei oska rohkem aidata tuttavat, miks arvuti iseenesest käima läheb. Ööbisin ise tuttava juures ning nägin seda fenomeni ise pealt, päris naljakas on. Ei teadnud, et arvuti iseenest suudab üldse käima minna, kui ei vajuta power on nuppu.

Et minu küsimus siis, kas kellegil on aimu, mis võiks seda põhjustada, või tuleb lihtsalt emaplaat ära vahetada.
    Op süsteem on WIN98, emaplaadi marki ei tea, kuid prose on AMD 1700+, et väga igivana ei saa olla.

terv
    osadel võrgukaartidel on see WOL (wake on lan) funtsioon, kusagilt seadetest disable see ära.
    muidugi võib ka mingi muu jama olla a see esimene mis meelde tuli.

Comment

Esialgu siis ööseks võrgukaabel tagant ära.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Võta biosist äratuskell maha.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ja kui võrgukaabli ööseks ära võtmine aitab, siis BIOSist lülitad WOL välja. Kui võrgukaart pole emaplaadile integreeritud, siis läheb sellest emaplaati üks juhe. Selle võib ka lahti võtta.

edit: üks asi on veel biosis 'Power-on after power fail'. Selle Offi panek võib ka aidata, kui pole äratuskellaga tegu nagu martinj ütles või wol häda.

Comment

minu arvutil on vahel sama lugu, aga mul läheb nii et kui mul arvuti kinni pandud ja kui ma seejärel toa tule kustu/põlema panen siis laxti arvuti käima (mitte alati-vahepeal) ......ja vahel isegi siis kui keegi kõrvaltoas tule põlema/kustu paneb......ma ei tea kas naabrite lülitamine ka seda mõjutab või mitte.......aga seda ma tean et mul elektrivõrk maandamata (vene värk noh)

Comment

See ärkamine tekib arvutil elektrivõrgu häiretest, vahest käivitub arvuti koos külmikuga, vahest koos laualambiga; tunduvalt vähemaks jäi jama peale UPS-i kasutuselevõttu.
              Head susserdamist !

Comment

Tänud vastuste eest, selle Wake On Lan see on disabled, seda ma juba proovisin, kuid seda biose äratuskella ma veel uurin.

Comment

Lõhnab natuke ebakvaliteetse või rikkis toitebloki järgi. Oled lahti võtnud ja uurinud? Näiteks elektrolüütkondede olukorda.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

ei ole, pole nii proff veel selle elektri alal, kuid tsekin enne biose ära, kuna karvuti käivitub iga kord yhel ja samal ajal, sellepärast kahtlen veidi seda kondede värki.

Comment

prooviks võta klaviatuur, võrk ja kõik muud sisendseadmed tagant ära ja las ta siis olla seal ainult toitega. Kui ikka käima läheb siis on viga temas endas või toiteplokis.
                      Btw, on keegi testinud, kas toiteploki käivitumisel tuleb masin iseenesest üles? Kuna emaplaat peaks siiski seda lülitamist juhtima, siis ta võiks siiski mitte tulla...

Comment

Aga kust emaplaat saab aru, millal oli õige ja millal vale käivitamine? Nii kui toide tekib, tuleb masin ka üles.
                        See vist siis võib paljustki sõltuda, aga teatud suurusega häire korral vooluvõrgus ilmselt indutseerub toiteka jaoks piisav signaal et sisse lülitada.
                        Head susserdamist !

Comment

Working...
                        X