Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kaablimodem+hub'iga kaks-kolm arvutit internetti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kaablimodem+hub'iga kaks-kolm arvutit internetti

Sissejuhatus siis selline.
    Olemas Starmani kaablimodem ja sealt edasi koduse võrgu jagamiseks HUB. Ühel arvutil on läbi HUB'i dünaamilise aadressiga internetiühendus.

Soovin teise (vahel remondi ajal ka kolmanda) arvutiga internetti nii, et esimene arvuti ei pea töötama.
    Kahtlen kas hub'iga nii üldse saab. Läheks vist vaja ruuterit, mis sisaldab tarkvara (HUB ju ilma tarkvarata riist).

Kuna ei ole asjatundja 'võrgutamise' alal, siis palun nõuannet.
    Kas läbi HUB'i saab dünaamilise aadressi puhul teise/kolmanda arvutiga interneti nii, et ei pea serverit installima? Mingi proge siis, mis tegeleb igas võrguarvutis sõltumatult teiste arvutite tööst?

Server eeldab sel ajal töötamist, kui teise või kolmanda arvutiga internetti minna. Ka ei 'õnnestunud' serverit mõneks ajaks 'Stand by' peale panna, millest aga loobuda ei tahaks.

Arvutitel on erinevad OS'id, Win98/95 ja kolmas (remonditav) tõenäoliselt veel erinev.
    Olen proovinud WinProxy't, Win98 Internet Connection Sharing'ut ja ajakirjast Arvutikasutaja juuni 2003 WinGate't.

HUBiga saab ilusasti. Masinad võivad anda teate IP aadresside konfliktist kuid ära lase ennast segada - netti saab ikka. Teine lugu on maili lugemisega.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kui kasvõi ühes masinas saaks Outlook Expressi kasutada, siis on OK, ülejäänutele ainult internetiühendusest piisaks.

Win98 Internet Connection Sharing'ut kasutades värk töötas kaks päeva kenasti, siis aga teatas, et uuenda võrguadapterit. Mul oli tookord kaablimodemist väljund arvutisse ja sealt teise võrgukaardi kaudu HUB'i ja sealt edasi teise tuppa masinasse. Pealegi lülitasin ööseks modemi välja, mis võis ka põhjustada teate adapteri uuendamise kohta.
      Teen nüüd uuesti proovi, sest kõik masinad on nüüd ühendatud võrdselt läbi HUB'i.

Comment

Veidi offtopic, aga ei viitsi uut teemat ka teha. Nimelt kas siit äkki keegi teab inimest, kes flashiks selle nokia adsli modemi, millel hub sisse ehitatud, ruuteriks? Olen palju kuulnud, et tehakse, aga keegi ei tea, kes teeb.
        Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

mina teeks sinu asemel koju ikka kohaliku servu: üks arvuti peaaervutiks kus on linux peal ja sinna mingi hub või asi taha...
          Abiks kõigega! djmadys@hot.ee/bazzmazternoq@hot.ee
          DeeJay Catass

Comment

...üks arvuti peaarvutiks kus on linux peal ja sinna mingi hub või asi taha...
            Olen mõelnud ka linux'i ruuteri peale.
            Aga kas seda annab teha nii, et lülitaks rondi toitevendika välja, prose vendika võib ju vabalt ära jätta.

Kas loomulik jahutus oleks piisav, on keegi katsetanud?
            Toita ju ainult kaks võrgukaarti ja FDD.

Eesmärk vaikus, nagu HUB'idel ja uuematel ruuteritel.

Kui "vuhistamisest" loobuda ei õnnestu, siis parem juba uus vaikne ruuter muretseda, neid alla tonni saada.

Comment

1) toiteka venti ei tasu seisma jätta, siiski asi kipub üle kuumenema ja maha põlema. Aga võid selle madalamale pingele panna tööle.

2) Kui on piisavalt aeglane takt, siis võib prose vendist loobuda suurema radikaga prosedel. Coyote'l on kasulik daunklokkida kiirem prose 70MHz pääle, üle selle küll jõudlust vaja ei lähe ja sellega märgatavalt energiatarve väheneb.

Comment

Ahjaa... vahepeal sai uuritud natu seda nokia ruutri fläshimist, ise pole teinud... Igatahes mina olen kogund netist asjast niipalju:
                Nokial ja ZyXel'il on samad plaadid modemites sees, ainult erinev soft. Sellest plaadist on mitu erinevat versiooni. Kõigepealt on need suuremad variandid, need kõvera korpusega nokiad. Neid on M5122 (kodukasutajad, 1M flash, 4 porti), M1122 (ettevõtted, 2M flash, 4 porti), MW1122(ettevõtted, 2M flashi, 1 eeter ja 1 wireless).
                Samamoodi on nendest väiksematest karpidest olemas ettevõtetele ja tavakasutajatele variandid, ka erinevad fläshi suurused.
                Ettevõtete omadel on suurem flash ja seal on siis lisaks see ruutri soft sees, muidu on plaat täpselt sama. Aga nokia ruutrite softid on natu üle 1M ja sinna tavalistesse ära ei mahu. Aga ZyXel'il on mõned ruutrid ka 1M flashiga plaadi peale ehitatud, nende soft pidavat sobima.
                Flashida pidavat saama kohe otse ka üle eetripordi, kasutatakse FTP-protokolli lihtsustatud varianti TrivialFTP, mingi proge pidi olema TFTP.

Comment

üldiselt mina lahendasin selle probleemi K-arvutist osterud pisikese 5 pordi routeriga maksis ming 700 kop. vist sees on nat,ppoe,DHCP,fierwall jne. seadistamine lapsemänga

Comment

üldiselt mina lahendasin selle probleemi K-arvutist osterud pisikese 5 pordi routeriga ... sees on nat,ppoe,DHCP,fierwall jne ...
                    Kas see toimib ka dünaamilise IP aadressi puhul? Vist rumal küsimus, aga häda ei anna häbeneda ???.

Comment

tomib ikka see konkreetne router läkski ET ADSL kodutöö peale mis on samuti dünaamilise IP ja kasutaja logimisega PPoe vist oli slle nimi.
                      Ma ole üll ühtegi Starmani kaabelmodemit näinud kas se on sisene või väline seade? Kui sisene siis pole vist tollest routerist kasu

Comment

... Ma pole küll ühtegi Starmani kaabelmodemit näinud, kas see on sisene või väline seade? Kui sisene siis pole vist tollest routerist kasu
                        Starmani kaablimodemid on välised ja sobivad kõigi euroopas kasutatavate kaabelsüsteemidega (vähemalt nii mulle spetsialist selgitas). On lisatud ka USB võimalus, mille puhul pole võrgukaarti vaja.

Aga seda PPoe-d, dünaamilise IP puhul, ma tahtsingi teada.
                        Aitäh!

Comment

tavalise hubiga ega vist i saa küll üks kast peab kindlalt sees olema ühenduse näidise saate siit www.zone.ee/spookyzone/adsl%20jagamine.bmp

Comment

Ahjaa... vahepeal sai uuritud natu seda nokia ruutri fläshimist, ise pole teinud... Igatahes mina olen kogund netist asjast niipalju:
                            Nokial ja ZyXel'il on samad plaadid modemites sees, ainult erinev soft. Sellest plaadist on mitu erinevat versiooni. Kõigepealt on need suuremad variandid, need kõvera korpusega nokiad. Neid on M5122 (kodukasutajad, 1M flash, 4 porti), M1122 (ettevõtted, 2M flash, 4 porti), MW1122(ettevõtted, 2M flashi, 1 eeter ja 1 wireless).
                            Samamoodi on nendest väiksematest karpidest olemas ettevõtetele ja tavakasutajatele variandid, ka erinevad fläshi suurused.
                            Ettevõtete omadel on suurem flash ja seal on siis lisaks see ruutri soft sees, muidu on plaat täpselt sama. Aga nokia ruutrite softid on natu üle 1M ja sinna tavalistesse ära ei mahu. Aga ZyXel'il on mõned ruutrid ka 1M flashiga plaadi peale ehitatud, nende soft pidavat sobima.
                            Flashida pidavat saama kohe otse ka üle eetripordi, kasutatakse FTP-protokolli lihtsustatud varianti TrivialFTP, mingi proge pidi olema TFTP.

mis asi see siis peaks olema?

Kood:
                            cpu-type         XPC850SR / B
                            flash-type        2 M
                            sdram-type        8 M
                            short-desc        M5122
                            long-desc        NOKIA M5122 ADSL Bridge
                            boot-version       Bx1x2008.R01
                            appl-version       Gx1x2230.R04
                            P.S. mul on m1122 softi (mis huvipärast on sellesse samasse purki f l a s h i t u d) ka, mida netis eriti ei liigu (kuna ei tohikski tegelikult liikuda)

Kood:
                             44K  Gx1x2211.R09
                            820K  Gx1x2220.R08
                            832K  Gx1x2220_1.R04
                            888K  Gx1x2230.R04

Comment

Starmani kaablimodemid on välised ja sobivad kõigi euroopas kasutatavate kaabelsüsteemidega (vähemalt nii mulle spetsialist selgitas). On lisatud ka USB võimalus, mille puhul pole võrgukaarti vaja.
                              Vana ja unustusse vajund teema aga tekkis küsimus.Kas seda USB seal kaabelmodemi taga saab kasutada ka siis kui LAN hõivatud.Ühesõnaga,et kas saaks panna sellele modemile 2 arvutit taha...üks läbi USBi ja teine läbi LANi? :-/
                              Sõida,mees,aga ära mölise!

Comment

Working...
                              X