ma tahaks teada kuidas saaka kõvaketast kaheks jagada pliis abi vaja äki keegi oskab õppetada
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
kuidas teha kõvaketas kaheks
Collapse
X
-
soovitan rauasaagi või ketaslõikurit
aga jah tegelikult googelist leiab selle kohta palju inffi: nt. see...
-
Originally posted by madis014@Feb 13 2006, 19:26
äki keegi oskab natuke täpsemalt aidata
Mina isiklikult jebisin tükk aega sellega ennem,kui korralikult format tehtud sai.mingi 3 -4 korda tuli asi algusest teha,sest kord ladus windowsi d kettale,teine kord jälle ei näidanud d ketast jms.Ühesõnaga see jebimine õpetabki asja selgeks...otsija
Comment
-
Originally posted by brand11@Feb 13 2006, 20:58
kui sa juba uued partitsioonid teed siis pead tegema ka formati, st et juba uut partitsiooni tehes on kõvakettalt vanad asjad läinud.kurb aga tõsiotsija
Comment
-
windowsi softiga ei soovita kettaid jagada, eriti, kui ketas on suurem, kui 120GB. on endal halbu kogemusi.
pm tasuta soft on fdisk. selle saad nt siis, kui win 98 boot diski ja siis selle pealt boodid. kui käima on läind ja kriips vilgub A järel, siis sinna trükkida fdisk. kui keelt natuke oskad, siis saab mingi aja jooksul hakkama.
KÕIK ANDMED KAOVAD!!!
vüib ka kasutada partition magic`t. see on tasuline tarkvara ja mitte odav. sellega saab teha ka partitisiooni ketta vabale osale ja olemasolevaid partitsioone ümber jagada. arvutil võiks vähemalt jagamise ajaks ups küljes olla, sest tegemine võtab kaua aega ja voolukatkestuse korral kaotad ilmselt ka teistel partitsioonidel oleva info. taastada saaba ka, aga see juba teine teema
Comment
-
linuxite installikad oskavad ka kettaid ümber jagada, seda just eriti hästi mandrake. Kõigepealt tuleb ketas defragmenteerida, et kõik andmed jääksid ainult ketta algusesse... sest muidu oled teisest poolest ilma. Kindlasti täielik defragment kui annab valida.... See võtab küll mitmeid tunde aga on kohustuslik asi.
Siis linuxi install käima, lased kuni partitsioneerimiseni ja sealt muudad partitsiooni suuruse ära. Uusi partitsioone ei tee, las jääb see teine pool vabaks. Salvestad tabeli ja reset.
Seejärel buudid windowsi üles. Kui buudib... kui ei buudi, siis tänad jumalat, et sa enne bäkapi tegid kõigest. Windowsis juba disc manager (control panel->administrative tools-> computer management) ja sealt teed tühjale poolele uue partitsiooni.
Nagu näed, jama palju ja kindlasti vaja kõik bäkappida. Seega märksa lihtsam oleks võtta teine ketas kõrvale, kopeerida kraam sinna, oma kettale fdisk ja format ning seejärel kopeerid kraami tagasi. Muidugi on vaja veel korra windowsi plaadi pealt rescue ka üle lasta, et buut sektor taastataks.
Comment
-
Originally posted by madis014+Feb 13 2006, 19:26-->äki keegi oskab natuke täpsemalt aidatamadis014_Feb 13 2006, 19:27
ma alles algaja aga tahaks teha kõvakat kaheks ilgelt tahaks pliis aidake nii kähku kui saate
pole mõtet saata peale oma postitust VEEL KAKS sisutühja kirja stiilis:"kas siis tõesti keegi ei tea" ja "ilgelt kiire on". mitte keegi EI hakka ennast nende kirjade peale KIIREMINI ega ROHKEM liigutama.
hoiatus kirja
vtl, moderaator.GSM: 5039624
Comment
-
Originally posted by madis014@Feb 13 2006, 18:25
aga kui ma nii teen kas siis jäävad mul need asjad alles mis mul präägu on
soovitan sorteerida vajalikud failid ja kasutada failipakkimistarkvara(winrar,winzip)
pilte(jpg,gif ) ei pea pakkima, välja arvatud bmp, neid tasub pakkida, samuti ei tasu pakkida .exe faile.
kirjuta dvd või cd nero'ga vms ja siis võid vabalt järgida juhiseid kuidas jagada ketast kaheksEile tegin väikse katse, panin pirukasse muna,
maitse oli nagu oleks pirukasse pandud muna!
Comment
Comment