Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kõvaketta kloonimine?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõvaketta kloonimine?

On olemas uus ja suurem kõvaketas ning sellega seoses tahaks vanalt kettalt kogu sisu uuele üle kanda. Nimetatakse seda vist kloonimiseks?
    Kuidas see protseduur täpselt käib ja kas sellega saab ise ka hakkama?

Norton Ghost aitab seda teha.

Comment

Kindlasti mitte. Kloonimine on vanast täpselt samasuguse valmistamine. Kloonida võid ühenimelisi asju 1:1. Kui kloonid 20GB HDD x-firma, 80GB HDD x-firma HDD-le, siis ei pruugi asi õnnestuda. Aga krt seda teab <_<
      Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Ei pea samasugune kõvaketas olema&#33;
        Umbes aasta tagasi olin sama probleemi ees. Norton Ghosti abil sai see asi hõlpsalt tehtud. Seal on vastav Wizard, mis teeb puust ja punaseks ette.

Edit: Muidugi peab uue kõvaketta maht olema vähemalt sama suur, kui vanal kõvakettal.

Comment

Niisama külmalt üle kopeerida ja seejärel bootsektori taastamine windoose installika pealt (recovery) peaks aitama ka.

Comment

Mis jutt see nüüd on? Ghostiga saab suurepäraselt kloonida nt. 4Gb vindi 30 Gb-sele (just tehtud, OK).
            Ketaste suurus ei pea olema sama, sihtketas peab mõistagi olema vähemalt samasuur kui lähteketas aga see on ju arusaadav.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Originally posted by felch@Feb 17 2006, 23:53
              Mis jutt see nüüd on? Ghostiga saab suurepäraselt kloonida nt. 4Gb vindi 30 Gb-sele (just tehtud, OK).
              Ketaste suurus ei pea olema sama, sihtketas peab mõistagi olema vähemalt samasuur kui lähteketas aga see on ju arusaadav.
              kopeerimissoftid a-la ghost nimetavad seda protsessi jah "kloonimiseks"...
              aga kui tähte närida, siis eri geomeetriaga ja/või suurustega ketaste vahel info kopeerimine ei tohiks nimetada "kloonimiseks", kuna tegu ei ole füüsiliselt (sektorhaaval) identse koopiaga. s.t. eri geomeetriaga ja/või suurustega ketaste kopeerimise käigus kirjutatakse failiallokeerimistabelid ümber.

ps. nii ghost kui minu mälu järgi ka partition magic oskavad "kloonida" ka suuremat ketast väiksemale, eeldusel, et suuremal kettal oleva info maht ei ületa väiksema ketta oma. fragmenteerumisega olid ka miskid tingimused.
              GSM: 5039624

Comment

Originally posted by 24hsebija@Feb 17 2006, 20:33
                On olemas uus ja suurem kõvaketas ning sellega seoses tahaks vanalt kettalt kogu sisu uuele üle kanda. Nimetatakse seda vist kloonimiseks?
                Kuidas see protseduur täpselt käib ja kas sellega saab ise ka hakkama?

Ei pea samasugune kõvaketas olema&#33;
                Umbes aasta tagasi olin sama probleemi ees. Norton Ghosti abil sai see asi hõlpsalt tehtud. Seal on vastav Wizard, mis teeb puust ja punaseks ette.

Edit: Muidugi peab uue kõvaketta maht olema vähemalt sama suur, kui vanal kõvakettal.
                No aga kui sa oled umbes aasta tagasi kogu protsessi juba läbi teinud, milles siis küsimus on? Puust ja punaselt...

Comment

No aga kui sa oled umbes aasta tagasi kogu protsessi juba läbi teinud, milles siis küsimus on? Puust ja punaselt...
                  Mina tegin selle protsessi aasta tagasi tõesti läbi, aga ma ei olnud mitte küsimuse esitaja, vaid vastaja.

Comment

Vabandust. Ma märkasin hiljem.

Comment

kui muud midagi ple..tee uus partitsioon sama suurusega mis vana ketas oli näiteks...ja siis copy kogu inf sinna -?&#33;
                      mida sa lohh vahid

Comment

on see uus ketas oluliselt kiirem? kui pole, siis miks kloonida. las süsteem jookseb väiksel kettal edasi ja suur ketas lihtsalt lisa masinasse(ma eeldan, et on mõni vaba ots). suurel kettal süsteemi jooksutamine toob enamasti kaasa kiiruse languse, sest suuremate andmemahtude liigutamisel peab ketta pea pidevalt erinevatest kohtadest lugema/kirjutama ja see mõjub liigutamise kiirusele ja samuti süsteemi enda kiirusele.

pm peaks saama jah füüsilise kopeerimise ja siis boot sektori taastamisega, küsimus pigem selles, kuidas seda taastada
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                        X