Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Q:Kas emaplaat piiksus?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Q:Kas emaplaat piiksus?

Tere.
    Mure selline,at arvuti mobo jääb iga 5 sec tagant restarti tegema.Postini tavaliselt ei jõua,vahel siiski.Mobo on mingi tundmatu ja via chipsetiga.Prose on peal AMD2400+ xp.
    Olen mälu ringi tõstnud,ikka sama jama.Prose all termopastat ka paras hulk.No mitte ei taipa,milles viga.Miskit külmjoodet ka ei saa olla,sest lüüga samas intervallis restardib.Toiteka viga ka ei saa olla,olen mitut proovinud.

On kellegil veel ehk mõnda head nõu?
    Jajahh!

Äkki saab tühi patarei seda teha.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

vaada ega emaplaadil konded punnid poleks ja ei ajaks välja mingit löga.

Comment

Vaata ega mõni toite pistik massiga kokku ei puutu.Ja prose setingud.

Comment

Väga segane postitus minu jaoks.
          Ok võibolla ei ole ma erialasõnavaraga väga kursis. Igaljuhul on mul senimaani igasuguste "mittewidowsini" jõudmiste vastu aidanud Biosi reset, et siis batarei juures peaks olema miski "jumper" mille tõstad teise asendisse ~10sekiks.

Mida tähendab
          lüüga samas intervallis restardib
          Postini jõudmist tõlkisin enesele kui esmaste emaplaadi elumärkideni jõudmist.

Comment

clear cmos. kui jumperit ei leia, siis võta patarei välja ja hoia selles pesas klemme ca 20 sek koos ja siis torka uuesti patakas tagasi.
            kui on emmel siini kiiruse jaoks jumperid/tipswitchid, siis pane need 100MHz asendisse ja proovi käima lasta. iga AMD prose jookseb ilusti 100MHz peal. kui pole abi, siis viska võta mälu(d) välja ja pane üks korraga sisse ja proovi bootida.
            see 5 sek tundub kergelt vendi anduri reaksiooni moodi. st masin lülib end välja, kui ei suuda prose vendi pöördeid lugeda.
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Teema võib kustutada,kuna lahendus leitud.
              Lüüga samas intervallis..hmm..suht arusaadav,et ajasin "i" ja "ü" tähed segi.
              Posti jõudmine-see tähendab seda,kui ilmuvad valged kirjad,mis kett ja prose ja graafika inffi kuvavad

Tegelikult oli viga lihtne-eelmine põmmpea,kes omanik oli,polnud termopastat pannud prose ja mobo vahele.Ta oli selle mobo kuskilt käest ostnud ja siis oma prose toppis peale,kus küljes vaid vana pasta jäänused.Selle peale tulin juhuslikult.Kui masin oli seisnud ,võttis pildi ette kuni 20 seciks ja ja pärast seda restartis,siis ainult 10 ja lõpuks 5sec tangant restartis.Loogiline,et kuumenes üle prose.Kahju,et esimesse postitusse seda ei märkinud,aga olin teda vaid mõned korrad katsetanud ja ei pööranud ajale tähelepanu.Kondekate värk ja clear CMOS-need olid esimesed asjad,mis järgi said proovitud.Kusjuures teadjad vennad soovitavad jumper panna teise asendisse,patakas välja kakkuda ja atx toite juhe ka eemaldada mobolt,et ta ei saaks voolu näiteks toitekate kondekatest.

Igatahes tänan tähelepanu eest ja tore on,et leidub mehi,kes kaugõpetust viitsivad läbi viia.
              Jajahh!

Comment

Originally posted by ferrum@Feb 19 2006, 03:46
                Tegelikult oli viga lihtne-eelmine põmmpea,kes omanik oli,polnud termopastat pannud prose ja mobo vahele.Ta oli selle mobo kuskilt käest ostnud ja siis oma prose toppis peale,kus küljes vaid vana pasta jäänused.
                milleks sinna pastat?
                see niisama norimine tegelikule ma usun, et mõtlesid prose ja radika vahele
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Nii on ikka õige:
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

muidugi mõtlesin prose ja heatsinki vahele.
                    pardoon-apsakas tuli sisse
                    Jajahh!

Comment

Teema jätkub! Sain mobo margi ka teada: DFI AD77 Pro
                      Nüüd igatahse selline jama,et eile õhtul lülitasin masina kenasti välja ja täna sisse lülitades on asi nässus.Tuleb ainult amd2400xp kiri ja mälu 256mb OK ja kõik.Pärast seda masin lihtsalt kivinenud.
                      Clear cmosid ja muu taoline kuidagi ei aidanud,ka mitte mälu ümbertõstmine.
                      Emaplaadil reas 4 ledi,normaalolukorras põlevad nad kõik,hetkel aga algul vilguvad ja lõpuks jääb 2 sisemist põlema :unsure:
                      Jajahh!

Comment

Vaata manuaalist, mida need tulukesed ütlevad.
                        Neid ei panda ilu pärast, vilkumine annab mingit infi.

Comment

Originally posted by saformo@Feb 26 2006, 09:28
                          Vaata manuaalist, mida need tulukesed ütlevad.
                          Neid ei panda ilu pärast, vilkumine annab mingit infi.
                          Einooo,manualis nagu pole midagi nende kohta ja netist ka piisavalt ei leia.
                          Mõtlengi,et ehk keegi ka mõnda DFI plaati omab ja siis teab öelda.
                          Netist nagu paistab,et kui kõik 4tk põleb,siis on kõik ok,aga kui ainult 2tk,siis nagu ei oskagi öelda.Plaat peabki järgemööda nad põlema ajama.Kui 1põleb,siis on power korras,2 põlemise korral on power korras ja mälu loetud..vot nüüd peaksidki ülejäänud 2 ka süttima ,aga seda mitte ei juhtu.3 puhul peaks prosega ka korras olema.samas 3 mitte ei sütti ja 4 tähendust üldse nagu ei tea.Kusjuures süttimise järjekorda ma ka ei tea,et mis pidi nad olema peavad.Imelik on see,et post loeb ometigi prose ja mälu ju ära.
                          Ja üleüldse ma ei mõista,kuidas saab seisev masin üleöö tuksi minna.Siuke asi oli vanasti riga sääreväristajaga normaalne,aga mitte tänapäeva arvutitega ju ometigi :unsure:
                          On kellegil veel ideid?
                          Jajahh!

Comment

Show must go on :angry:
                            Tuli vahepeal mõte,et ehk üleöö helikaardiga või võrkariga konflikt tekkinud.
                            OK,kiskusin need maha ja imedeime-asi läkski tööle.Windows tuli ülesse tavalisest 2x aeglasemalt,aga tuli ikkagi.OK,lülitasin kinni ja panin lisaketta,kuna peakettalt oli vaja teatud filed kätte saada.Uuesti sisselülitades kõik sümptomid samad,mis enne.2 ledi põleb ja mälu lugemisest edasi ei lähe.Võtsin siis ketta jälle tagant ära ja baasketta ka ja ikka ei mingit tolku.
                            No nüüd on küll mõistus jumalast otsas.Ise arvan kolme võimalikku viga:
                            1. BIOS kalab
                            2. Mälu vigane
                            3. Kuskil mingi ühendusekala

Kuidas teile tundub?
                            Jajahh!

Comment

proovi mingit teist toidet, teisi mälusid. mis sul praegu arvutit toidab muidu? kisukõik üleliigsed asjad ära pci pesad tühjkas cd rommid jne jäta mälu vid prose ja hdd proovi siis tööle panna.

Comment

Working...
                              X