Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Wireless RS485

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Wireless RS485

Tervist.
    Kas kellelgi on teadmisi rs485 alal? Ühel tööstus seadmel on puldi ja seadme vahel juhe 3 soont. Kahe soone vahel on testriga mõõtes 12V.
    Tõenäoliselt on tegemist rs485 ga.
    Kuidas seda pulti muuta wireless puldiks?
    Tänud kui keegi oskab midagi asjaliku soovitada.

Ühel tööstus seadmel on puldi ja seadme vahel juhe 3 soont. Kahe soone vahel on testriga mõõtes 12V
    Pigem võiks tegu olla RS232 liidesega.
    RS485 kasutab ühte või kahte keerupaari, ehk siis 2 või 4 soont.

Wireless-ks saaks muuta näiteks kahe raadiomodemi abil, aga see on üsna kallis lõbu.

Comment

kunagi huvitas ennast ka see asi, aastaid tagasi, siis oleks tulnud 1000 raha per module.

Comment

google "rs485 wireless" ehk aitab.
        485 defineerib vaid elektri tasandi (nivood).
        kiirused, protokollid jne iga kasutaja oma asi.
        peaksid uurima, mis kiirusega edastus toimub ja kas su seadmes side duplex vöi mitte. seejärel saad otsida sobivat juhtmeta seadet.

Comment

Puldil on ainult nupud nii et side toimub ainult ühes suunas.
          Nupud on sellised, et mida kaugemale lükkad seda kiiremini seadmel käpad liiguvad.
          Kuidas kindlaks teha, et millist protokolli kasutab? Ma päris täpselt ei ole nendest protokollidest aru saanud, et kuidas see inf seal liigub ja millal on 485 ja millal 232.
          minuarust oli just 485 kolm juhet data +, data - ja ground.
          1000.- per item ei ole väga hull raha peaasi, et asi töötaks kindlalt ja häireteta.
          Aga nagu ma aru saan pean ma enne modemite ostmist kindlaks tegema, millist protkolli pult andmete edastuseks kasutab. Kuidas seda teada saaks?

Comment

Peab ikka ossi võtma ja maa suhtes signaale uurima hakkama. Ma ise arvaks ka, et RS232 nivoodega tegemist. RS485 liinil on vaja vaid 2 juhet ja nende vaheline pinge on pisike. Maad see liin ei vaja. Maa suhtes mõõtes oleks pinge 2,5V ringis. +12 ja erit -12V viitab just RS232-le. Kui nii on, saad lihtsalt hakkama: signaal arvuti terminali külge, kiiruseks proovi 9600 ja vaata, mida saadetakse.
            Põhimõtteliselt polegi protokolli vaja lahti muukida, piisab kui raadiolingi moodul teda ei moonuta. Mingeid selliseid müüs vist Velleman (võin eksida).
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Mis seade see muidu on, mille külge puldi juhe läheb?
              Seal võib mingi kiri või tähis juures olla, mille abil saaks midagi täpsemat arvata.

Comment

Originally posted by mryx@Feb 24 2006, 13:31
                Mis seade see muidu on, mille külge puldi juhe läheb?
                Seal võib mingi kiri või tähis juures olla, mille abil saaks midagi täpsemat arvata.
                Tegemist on tõstukiga
                Ja ühtegi kirja ma pole leidnud

Comment

Ma ei saa enam muhvigi aru
                  http://rs485.ca/rs485is.html
                  Siin just kirjas, et 485 on kahe juhtmega ja -7 kuni +12 V
                  Olen ma loll ? Äkki keegi oskab midagi tarka kosta.

Comment

2 juhet kyll, aga tihti kasutatakse lisaks GND juhet.
                    ilma signaali ossiga uurimata ei oska arvata,aga 232 vaevalt tööstusrakenduses oleks.

Comment

RS485 puhul ei kasutata ühist maad. On kaks varianti - ühe keerupaariga või kahe keerupaariga. Ühe keerupaariga variandi puhul käib kommunikatsioon mõlemas suunas, side algatab alati Master ja iga Slave vastab talle saadetud päringule.
                      Kahe keerupaariga variandi puhul toimub kommunikatsioon suunal Master-Slave ühel paaril ja kommunikatsioon suunal Slave-Master teisel paaril. Mõlemal juhul peab liin(id) olema sümmeetriline, ei mingit maandamist.

Kahe soone vahel on testriga mõõtes 12V
                      Nupud on sellised, et mida kaugemale lükkad seda kiiremini seadmel käpad liiguvad
                      Järsku polegi mingit protokolli, lihtsalt reguleeritakse alalispinget?

Comment

Eelnevale jutule lisaks, et pikemate RS485 liinide korral kasutatakse vahest eraldi maa soont, aga see soon ei osale kommunikatsioonis, vaid on potentsiaalide ühtlustamiseks erinevate seadmete vahel.

Comment

kle "taibu", kas GND möiste pole piisavalt selge ?

Comment

kle "taibu", kas GND möiste pole piisavalt selge ?
                            GND - ground ehk maa

Oled ehk kuulnud, et on olemas näiteks signal ground ja frame ground, mis paraku ei ole üks ja sama.

Comment

seadmel on plju nuppe ja funktsioone nii et ei ole aint alalis pinge reguleerimine
                              kui see nii öelda grnd lahti ühendada, siis seade ei tööta

Comment

Working...
                              X