Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Plaan arvutiga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Plaan arvutiga

Sain hiljuti niisama ühe töökorras arvuti. Seadetest vaatasin: Pentium 2 prose, 64 MB RAM. Korpuse tagaküljel sildil: Celeron 333, 32 MB SD RAM, 32 kordne CD ROM. Peal on Windows 98. Olemas on mingi saastavõitu helikaart (kõvaketta ja hiire tegevus on kuulda, kui oma helisüsteemi taha ühendan), samuti võrgukaart. Paraku on riistvara mu jaoks veel väga udune maa...

Praegune seis: Audio CDd loeb vaid siis, kui enne "Find for files or folders" käima lüüa ja panna otsima tracke plaadilt. Siis läheb ka CD Player käima.
    Mp3 plaatidega on sama, ainult et nende suhtes on masin tujukas-vahel loeb, aga tihti lihtsalt jääb plaati unnates ja hirmsa kolina saatel ringi ajama, kusjuures arvuti ise samal ajal "hangub" (ei reageeri hiirele ega klaverile, aitab vaid CD väljavõtmine CD lugejal asuvat nuppu kasutades). Mp3 faile ta siiski mängib (Media Player). Digifotoka installi CDd ei võta ta üldse vastu-jääb unnates ja kolistades plaati ketrama ning "hangub" samal ajal.

Plaan aga on üht teist ära teha-mõtlen installida Winampi, samuti tahaks oma digifotoka kuidagi külge panna (fotokas maksis omal ajal Novaluxi allahindluses ca 200, praegu nii 300 krooni-selline pisike väljalükatava optilise pildiotsijaga, pildikvaliteet on kehvem kui mõnelgi mobiilikaameral)-aga kuidas panna arvuti fotoka installi CDd vastu võtma? Tahaks ka mingi muusikategemise proge sisse panna. Kas praeguste andmete juures saaks seda teha või tuleb raua osas midagi välja vahetada/täiendada? Kas saaks selle arvutiga Audio CDsid rippida ja mp3 formaati ajada?

Ka oleks mul selle masina jaoks printerit vaja. Midagi odavamat kasutatud värki.

kui cd-rom välja ei loe, siis on see tema probleem. Vanadel võivad olla laserid väsinud ja seega võib vaja minna seda välja vahetada. Kuid kuna cd/dvd seadmed on praegu suhteliselt võileivahinnaga juba uuest peast, siis ei tohiks see väga suur probleem olla.
    Mälu peaksid kindlasti juurde panema kui sa sellega midagi tänapäevasemat teha kavatsed. Ma ise veel aasta aega tagasi töötasin 333MHz masinaga, win2k jooksis täitsa talutavalt kui oli üles buutinud (buutis küll natuke kaua). Et sellise masinaga mingitmoodi tööd teha, siis tuleb vältida swappimist, st mälu peab jätkuma. Kui masin swappima hakkab, siis võid ootama jäädagi.
    Win98 on selline tore asi, mis mõne aja möödudes kipub igasuguste anomaaliate järel ise lombakaks jääma. Seega kui masina said, siis võiks kohe alguses windowsi uuesti paigaldada (tegelikult siis juba kogu ketta format ja kõik puhtale kohale), pole vaja jamasid ootama jääda ja siis pärast oma andmeid päästma hakata.
    Printeritega on lood sellised, et on tindiprintereid ja laserprintereid. Tindikad on odavad, kuid tint ise on neetud kallis. Laseriga vastupidi. Jämedalt võttes võib võtta lehe hinnaks tindiga umbes krooni, laseriga umbes 30 senti. Siiski kõik sõltub sellest, kui palju pilte trükkida jne. Loomulikult on odavama otsa laserid kõik mustvalged ja seega värvilise pildi odavalt saamiseks tuleb ikka tindikas osta. Seda, kumba tasub osta ja kui kaua laserprinter ennast ära tasuks, pead ise mõtlema.

Comment

98 on paras tujukus küll jah, sellise masina peal jookseb edukalt ka windows2000 kui mälu juurde laod sinna.

Müün siin ühte masinat, äkki võtad ligi?

http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?show...=0&#entry180482

samas vedeleb mul veel mingit arvut kola, mis ootab komplektimoodustamist, võibolla annad mulle oma emaplaadi margi ja korpusetüübi, vaatan oma kola üle äkki saab upgradeda

Comment

Korpus on samasugune nagu sul.
        Mõtlen, et kas saab protsessori uue panna, kui emaplaat samaks jätta?

Kui asud Tartus või saad siia tulla, võiks vaadatagi-ainult et mina üle 200 krona pakkuda ei saa.

Kuidas sul masinal CD ROM funkab?

Samas aga-ehk saaks 200 krona eest hoopis korraliku CD ROMi ja parajalt mälu?

Kas mingi nõelprinter sobiks mu masinale?

Comment

printeriks sobib mistahes printer. Küsimus on hoopis selles, et mis sulle endale sobib.
          Protsessori vahetamine olgu teisejärguline, kõigepealt hangi mälu juurde. Enne vaata emaplaadist järgi, kui palju see plaat üldse võimaldab mälu panna, minu omas näiteks üle 128MB-sed ei tööta, 128-ne peab ka kahepoolne olema. Kokku kolm pesa, seega 3x128MB on max. Alla 128MB kindlasti ei ole mõtet omada, parem juba 128+64 või 2x128

Comment

igasugused printerid sobivad igasugu masinatele ...enamvähem ....nõelpriteriga ei jõua sa seda kisa ära kuulata mis ta teeb kui trükkima hakkab :P

Comment

Nii. CD ROM vahetatud-ostsin tutika kirjutaja, millega sain kaasa ka plaadi mõnede põletusprogrammidega (Nero 6.6 jms). Ja nüüd loeb plaate vuhinal, ka digifotoka softi sain ära installida. Katseks tegin ühe audio CD kah valmis, asi õnnestus.

Emaplaadilt lugesin välja sellise joru:
              AGP M101 251 ja ühes arvutipoes õeldi, et emaplaadi mark on tähtis, kuna sellest sõltuvat, millise sagedusega mälusid saab kasutada.

Nüüd on jama see, et ta ei tunnista USBd-panen fotoka külge, fotokas võtab voolu sisse, aga kui softi lahti võtan, teatab, et "camera is not accept". Ja seda mõlema USB taga. Ilmselt vaja Windowsiga miskit ette võtta?

Comment

Win 98-ga on usb kasutamine seotud driverite installeerimisega ja suure peavaluga. Device manageri alt vaata kas mõnel usb seadmel on hüüumärgiga ikoon. Kas installeerisid täpselt juhendi järgi kaasa antud CD pealt?

Comment

Omal kogemus kah ühe vana arvutiga W98+USB (plaat oli aastast mingi 1996, esimesed usbiga plaadid) ja ei saanudki tööle.Ei kaamerat ega mälupulka. Samas uuemal emaplaadil täpselt samad seadmed w98 all käisid veatult.
                  Proovi teisi usb seadmeid.
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

w98-st on ju ka veel kaks versiooni. second edition on märksa parem, natuke stabiilsem, ja toetab out-of-the-box rohkem kraami.

Comment

Kui Sa just ei tea, mida teed, soovitan Internet Exploreri asemel kasuta Mozillat, Operat vms. Muidu poevad ussid sisse kiiremini, kui kolmeni lugeda jõuad ja siis on hoole ja armastusega putitatud masin käpukil. Kui just Windows 98-ga soojad suhted ei ole, soovitan samuti midagi uuemat panna, vähemalt minu käes läks windows ise katki, kuigi omast arust tegelesin ainult progemisega.
                      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

omal ajal oli kooli arvutiklassis w98 eluiga umbes 2 nädalat. Ei usu, et keegi temaga sihilikult väga pahasti käitus, sest kõik paistis nagu enam-vähem... aga lonkas mõlemat jalga, st jooksis pidevalt kokku, programmid jooksid kokku, juhtusid igasugused anomaaliad jne jne.
                        w98 support peaks ka kohe-kohe läbi saama, seega varsti oled kriitilistest update-dest ka ilma ja täitsa kaitseta.

Comment

Kuigi win98ga netis hulkumine lõpeb suht ruttu viirusi täis masinaga, siis ntks niisama häkerdamiseks ei saa teda küll maha kanda. Mobla häkkimine ja niimõnedki vanemad windowsi mängud ei tööta XP all. Samas peaks ju suht kindel olema veebis kui mingi Norton internet security vmidagi installitud on? 128mb mälu oli ju win98 väljatuleku ajal ikka TOHUTU hunnik mälu
                          Maailm oleks puhas ja süüta
                          kui poleks õllejogurtit
                          - Õ.Õ.

Comment

2k ja XP on kiiremini viiruseid täis, kui 98. asi on ikka ennekõike tooli ja klaveri vahelises tihendis kinni. nt põhistele süsteemidele ju tehakse viiruseid, fat põhised on surnud põlvkond ja seepärast levib nendele vähem saasta. kui mul kodus on net järgi, siis XP installimisel on vahel enne viirus sees, kui intallimine lõpule jõuab.
                            98 softiline tugi pidi lõppema 2006 aastaga, st 2007 enam ei ole... seega ligi aasta. mul üks mingi 2000a pärit moditud versioon sellest 98SE-st ja sellele ma updatesid ei tõmba, sest kogemused näitavad nendega ka teatava ebastabiilsuse saabumist.
                            64MB on 98 jaoks normaalne kogus. 512MB on suht viimane, mille kasutamisega normaalselt hakkama saab. on olun 768MB 98 masinas sees ja olid mingid mäluprobleemid, kuigi mängudes neid ei esinenud.
                            biosist kontrolli üle, kas USB on lubatud. 98 võib emmel olevat USB-d isegi näha, aga seadmed ei tööta, kui asi on keelatud.
                            98SE-l on USB tugi täiesti korralikult olemas, 2.0 loomulikult tuleb lisaks installida emme CD-lt(kui plaat toetab). 2.0 ei ole ju isegi XP-l kohe küljes...
                            seadmed leiab üles ja vahel ütleb ka nime ära, aga driverite andmepaasi tal nendele asjadele loomulikult pole. kui driverid küljes, siis hiljem toetab hotplugimist.
                            vanadel plaatidel olid vahel IRQ ja IO konfliktid nende USB kontrolleritega. aga see ei ole 98 viga, sest uutel plaatidel pole ühtki jama olnud
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Mul pole ei Windowsi ega emaplaadi CDd. Win-i oma loodan varsti ehk leida, aga pole kindel, nii et kui kellelgi on, on see teretulnud.
                              Kas see emaplaat, mis mul on, ka kiiremaid protsessoreid toetab? Kas annaks juurde panna veel ühe kõvaketta (mainisin juba alguses, et arvuti üks rakendus saab olema muusikategemine ja -miksimine)? Toiteplokil igatahes on üks vaba pistik olemas. Paari GB suuruse isendi saab ju odavalt kätte, ka saja kronaga-ja sellest esialgu peaks piisama, see, mis mul praegu sees on, on 4 GB ja jääks siis põhikettaks Või saaks 300-400 krooniga ka suuremaid kettaid (5 ja enam GB)?.
                              Kõigepealt aga siiski mälu.

Kas Win 98 juurde annab ka uuemat turvakraami panna-et ikkagi netist ussid sisse ei saaks?

Comment

Working...
                              X