Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sülearvuti hiir sibab sinna, kuhu ise tahab

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sülearvuti hiir sibab sinna, kuhu ise tahab

Tere.

Sülearvuti nupphiir (see nupuke, mis GBH-nuppude vahel on), hakkas järsku liikuma sinna, kuhu ise tahab . Kui arvuti sisse lülitan, on kõik korras, aga mõne minuti pärast ei saa enam kursorit paremale liigutada - nuppu paremale lükates vupsab kursor siuhti vasakusse äärde, tagasi paremale saab teda mõnikord väga tasakesi liigutades, kuid mitte alati. Vasakule ja üles liigub ilusti. Kaks korda hüples kursor ka ise sihitult ringi ja avas Desktopil paremkliki aknakesi ning keeras selle vaate täiesti pea peale, kuigi nuppudele ei vajutanud. Varem oli kõik korras, kuigi igakord ei seisnud kursor nuppu vabastades paigal, vaid liikus aeglaselt ekraanil.

Kas see on mehaaniline viga või on mingi viirus selle taga? Olin netis samal ajal, kohe pärast hiire riket ja restarti tegin viiruseotsingu, aga viirusetõrjeprogramm teatas mitu korda mingi kaustani jõudes, et Programm sooritas illegaalse operatsiooni and will be shut down, nii et viiruse kohta ei tea praegu midagi öelda. Reinstallin viirusetõrje pärast uuesti.

Väline hiir töötab korralikult, ainult et ma ei ole sellega harjunud töötama :huh: .
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

ma olen suht kindel, et asi on mehaaniline. Aga ega su nupphiir viga ei ole saanud (motlen vaga tugevat vajutust voi mond muud taolist apardust)? Ma kull ei tea paris kindlalt, kuid uhendades lapakale USB hiire taha, peaks see muutma nupphiire kehtetuks ning "kursori ule votma" :unsure:

Comment

IBM 390E Win98`ga on mul vahel sama jama, seda eriti siis, kui stand-by`st üles ärgates liiga vara seda "kliitorit" torkima hakkad. vahel ka sellest, kui teda enne magama ei pane ja lihtsalt kaane kinni lööd. mul see kindlasti softi kala sest peale restarti on jälle ilus. näis, kui rohkem jukerdama hakkab, siis uus op peale...
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Originally posted by reuter@Mar 17 2006, 10:23
        IBM 390E Win98`ga on mul vahel sama jama, seda eriti siis, kui stand-by`st üles ärgates liiga vara seda "kliitorit" torkima hakkad. vahel ka sellest, kui teda enne magama ei pane ja lihtsalt kaane kinni lööd. mul see kindlasti softi kala sest peale restarti on jälle ilus. näis, kui rohkem jukerdama hakkab, siis uus op peale...
        aga 2kki aitaks hiire draiverite reinstall?

Comment

Kaks korda hüples kursor ka ise sihitult ringi ja avas Desktopil paremkliki aknakesi ning keeras selle vaate täiesti pea peale, kuigi nuppudele ei vajutanud
          selle hiire "joystickuga" mis seal GHB vahel asub - sellega paremklikke ja üldse klikke ju teha ei saa :huh: vist
          nii et soft vigane või siis tõesti mingi viirus

Comment

Aga ega su nupphiir viga ei ole saanud (motlen vaga tugevat vajutust voi mond muud taolist apardust)? Ma kull ei tea paris kindlalt, kuid uhendades lapakale USB hiire taha, peaks see muutma nupphiire kehtetuks ning "kursori ule votma"
            Eriti tugevalt ei sõtkunud teda, sama õrnalt nagu ennegi. Varem on paar korda selle nupuga ka veidi jõhker oldud, aga see juba nii kauge minevik, et viga oleks varem välja tulnud. Ja ega see tookord "ujumise" vastu ei aidanud ka.
            On ka elusaid hiiri peetud, neid pidi ka õrnalt kohtlema, muidu olid hambad sõrmes :lol: .
            Väline hiir lülitab jah nupu välja. Mul on see ümmarguse otsikuga hiir, mitte USB.

selle hiire "joystickuga" mis seal GHB vahel asub - sellega paremklikke ja üldse klikke ju teha ei saa vist
            Ei saa, kuid ma võisin ka ise klikinupule vajutada ja hiir hakkas käske mööda ikoone joostes rakendama. Igatahes Desktop sai paari klõpsuga korda ning kadunud midagi ei ole.

Mul isegi tuli see mõte, aga "Mouse" alt sai ainult hiire kiirust ja muid omadusi muuta. Kui teaks, kuidas seda teha, võiks ju proovida. OPsüsteemiks 98SE.

PS. Kui arvuti avasin, töötas nupp korralikult. Kui foorumi sisselogimiseni jõudsin, sai kursorit paremale liigutada tugeva liigutusega. Selle postituse kirjutamisel pidin appi võtma juba välise hiire. Nii et tundub olema seotud arvuti soojenemisega.
            Klaviatuuri kruvisin lahti, see hiireke on aga üsna tilluke ja enne rohkem lammutama ei hakka, kui tarkvaraline viga on välistatud.
            ATiP1pN4XeM

Comment

Originally posted by Scott@Mar 18 2006, 02:00
              Mul isegi tuli see mõte, aga "Mouse" alt sai ainult hiire kiirust ja muid omadusi muuta. Kui teaks, kuidas seda teha, võiks ju proovida. OPsüsteemiks 98SE.
              ei tunne kyll 98't teab mis h2sti, kuid arvatavasti leidub seal kuskil midagi device manager -i sarnast. See peaks andma ylevaate su masina riistvarast ning paigaldatud draiveritest.

Comment

Device Manageris on ainult PS/2 hiire driver, test vigu ei näidanud. Võibolla nupphiir on klaviatuuridriveriga ühte pandud? :unsure:

Nüüd muide hakkab nupp juba sisselülitamise järel vigurdama .

Natuke ka offtopic-ut: tänu ühe proge hangumisele vajutasin CTRL+ALT+DELETE ja seal jooksvate programmide aknas vahtis mulle vastu asi nimega"MyWebSearch". Kuna viirusetõrje teda ei leidnud, saatsin selle Program files kaustast prügikasti. Nüüd iga kord arvutit käivitades nõuab see proge .DLL faili. SpyBot haris ta küll hiljem ära, aga registris on viited ikka alles. Kas need võib sealt ära REGEDITiga kustutada? Pole nende registrifailide näppimisega kogemusi.
                (PS. Hiire veaga pole sellel progel siiski pistmist.)
                ATiP1pN4XeM

Comment

Originally posted by Scott@Mar 20 2006, 01:30
                  Device Manageris on ainult PS/2 hiire driver, test vigu ei näidanud. Võibolla nupphiir on klaviatuuridriveriga ühte pandud? :unsure:

Nüüd muide hakkab nupp juba sisselülitamise järel vigurdama .

Natuke ka offtopic-ut: tänu ühe proge hangumisele vajutasin CTRL+ALT+DELETE ja seal jooksvate programmide aknas vahtis mulle vastu asi nimega"MyWebSearch". Kuna viirusetõrje teda ei leidnud, saatsin selle Program files kaustast prügikasti. Nüüd iga kord arvutit käivitades nõuab see proge .DLL faili. SpyBot haris ta küll hiljem ära, aga registris on viited ikka alles. Kas need võib sealt ära REGEDITiga kustutada? Pole nende registrifailide näppimisega kogemusi.
                  (PS. Hiire veaga pole sellel progel siiski pistmist.)
                  hmm...2kki on selle joystickhiire draiverid toesti klaviatuuri voi siis emaplaadi omadega komplektis :huh: Aga tee proovi ja vaheta klaviatuuri omad ara. Voi teab ehk keegi kindlalt selle kohta oelda, mille alla see kliitorhiir liigitub

Igasuguste CWS (Cool Web Search) tyypi otsinguribade kustutamisega ole ettevaatlik, sest nendega voib jamasi tekkida. Naiteks kaob yhendus ara (rikuvad winsocketi ara...seda saab kyll taastada, kuid ikkagi). Yldiselt on neist kyllaltki huvitav/keeruline vabaneda, kuid uuri lahemalt malwarega tegelevate tootjate kodulehtedelt konkreetse isendi kohta infot ning manuaalse uninstallimise juhendit. Yldiselt registris uisapaisa tegutseda ei maksa

Comment

programme tegelikult ei eemaldata program files'i kaustast julmalt kustutades..jääb ju registry'sse paar sisestust...
                    niiet
                    start menu - settings - add or remove programs

Comment

mina kiskusin oma dellil sellelt nupult juhtmed lahti
                      Nagunii ma ei kasuta seda ja ei ole ka nii head kogemust
                      Väline hiireke ikka lähedasem
                      Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

Comment

Originally posted by hYpNoTiZa@Mar 20 2006, 05:23
                        programme tegelikult ei eemaldata program files'i kaustast julmalt kustutades..jääb ju registry'sse paar sisestust...
                        niiet
                        start menu - settings - add or remove programs
                        Sellisel pahalasel ei ole ADD/REMOVE-i.

MyWebSearch ei ole ise küll viirus, aga ta on neile lahtiseks väravaks.

PS. Sain registris õiged read ära kustutada ja enam ta ei tüüta . Selline kustutamine (kõigepealt registrist ja siis Program Filesist) olevatki kõige kindlam lahendus.

Nupphiir ise tegutseb ikka omapäi .
                        ATiP1pN4XeM

Comment

[quote]Originally posted by Scott@Mar 22 2006, 05:36
                          Esmalt postitatud hYpNoTiZa,Mar 20 2006, 05:23 poolt
                          aga klaviatuuri draiverite reinstalli tegid?

Comment

ehk on nupukese vahele sattunud mustust vms... mis siis seejärel mõjuba nagu nupu liigutamine ja seepärast hiir sibabki ringi? Pole küll tuttav nendega, aga ega seda device manageri alt eraldi näha pole? kui on siis pane atribuutidest disable. kui ikkagi edasi siblib.. on sul midagi tarkvaralist.

Muide nendest CWS jne saab suht hästi lahti kui kasutad õigeid tõrjeprogramme(rihti adaware ja spypot ei leia eriti midagi) ise soovitan küll xoftspyd... tavaliselt leiab nad ikka ülesse... vähemalt pole mulle ühtegi sellist sattunud, mida ei leia.
                            tel 53729764

Comment

[quote]Originally posted by m4rtin@Mar 22 2006, 10:39
                              Esmalt postitatud Scott,Mar 22 2006, 05:36 poolt
                              Esmalt postitatud hYpNoTiZa,Mar 20 2006, 05:23 poolt
                              aga klaviatuuri draiverite reinstalli tegid?
                              ...aga ega seda device manageri alt eraldi näha pole? kui on siis pane atribuutidest disable. kui ikkagi edasi siblib.. on sul midagi tarkvaralist.
                              Juba vanaks läinud teema, aga ikka aktuaalne.

Otsisin Device Managerist, kuid eraldi seda hiirt ei leidnud. Ja reinstalli arvuti ei teinudki ,vastas vaid, et "draiverid niigi kõige paremad saadaolevad ning töötavad korralikult, nii et jätka nendega". Või ei osanud ma seda korralikult teha. Kui keegi paari sõnaga juhendaks, kuidas see draiveri reinstall 98SE-s käib, oleksin tänulik.

Klaviatuuri ei hakanud disable'ma, kartsin, et pärast ei saa seda disablengut maha :unsure: .
                              ATiP1pN4XeM

Comment

Working...
                              X