Originally posted by traktorist@Mar 18 2006, 20:52
esiteks kust ma leiaks prose temperatuuri? Kas kõvaketas on mõtet jahutada? hetkel üsna kuum, on selles midagi halba ka? videokaardil ainult radiaator, vent puudub kas on mõtet panna kuna radiaator suht kuum ka ja kas seegi midagi pildis muudab? ühe vendi panen kindlalt et arvutisse sisse külma õhku tooks aga kas on mõtet siis kõvaketast ja videokaarti ka jahutada?
esiteks kust ma leiaks prose temperatuuri? Kas kõvaketas on mõtet jahutada? hetkel üsna kuum, on selles midagi halba ka? videokaardil ainult radiaator, vent puudub kas on mõtet panna kuna radiaator suht kuum ka ja kas seegi midagi pildis muudab? ühe vendi panen kindlalt et arvutisse sisse külma õhku tooks aga kas on mõtet siis kõvaketast ja videokaarti ka jahutada?
kovaketast tuleb samuti jahutada...kasvoi tema eluea pikendamiseks. Siin soltub palju ka sellest mis marki ketas on ning mis on tapne temperatuur. Naiteks Seagate kettad on yldjuhuk kuumemad ning samas ka taluvad seda paremini. Yldjuhul kui on korpuses korralik ohuvool, siis HDDle eraldi jahutust tarvis ei ole.
videokaardi puhul on taas oluline see, kui kova isendiga tegemist on, kuid kui klokkimisega ei tegele, siis peaks see olema piisav mis tehases peale pandi.
Minu soovitus oleks tagada korpuses korralik ohuvool ning videokaardile, juhul kui ta hetkel passiivis on, 5V voi 7V 80mm vent peale puhuma panna
Comment