Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

jahutus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by traktorist@Mar 18 2006, 20:52
    esiteks kust ma leiaks prose temperatuuri? Kas kõvaketas on mõtet jahutada? hetkel üsna kuum, on selles midagi halba ka? videokaardil ainult radiaator, vent puudub kas on mõtet panna kuna radiaator suht kuum ka ja kas seegi midagi pildis muudab? ühe vendi panen kindlalt et arvutisse sisse külma õhku tooks aga kas on mõtet siis kõvaketast ja videokaarti ka jahutada?
    prose temperatuuri saad ka BIOSist vaadata, kuid seal on see konks, et cpu pole koormatud ning temperatuur on sellevorra madalam. Ning BIOSi ning eelpoolnimetatur progredesse jouab temperatuur anduri abil, mis asub tavaliselt prose all- koige oigema tulemuse saaksid siis kui sul oleks oma kontroller ning seal paigutaksid termoanduri core korvale (yldiselt on nad nii vaikesed, et mahuvad core ja radika vahele).

kovaketast tuleb samuti jahutada...kasvoi tema eluea pikendamiseks. Siin soltub palju ka sellest mis marki ketas on ning mis on tapne temperatuur. Naiteks Seagate kettad on yldjuhuk kuumemad ning samas ka taluvad seda paremini. Yldjuhul kui on korpuses korralik ohuvool, siis HDDle eraldi jahutust tarvis ei ole.

videokaardi puhul on taas oluline see, kui kova isendiga tegemist on, kuid kui klokkimisega ei tegele, siis peaks see olema piisav mis tehases peale pandi.

Minu soovitus oleks tagada korpuses korralik ohuvool ning videokaardile, juhul kui ta hetkel passiivis on, 5V voi 7V 80mm vent peale puhuma panna

Comment

Originally posted by m4rtin@Mar 19 2006, 23:44
      koige oigema tulemuse saaksid siis kui sul oleks oma kontroller ning seal paigutaksid termoanduri core korvale (yldiselt on nad nii vaikesed, et mahuvad core ja radika vahele).
      et siis prose kõrbeks? termoandur kleebitakse nt prose põhja alla või ka core kõrvale. core ja radika vahele pole mõtet miskit peale termopasta panna(va peltier). mida rohkem asju seal vahel seda halvem soojusjuhtivus

videokaardi puhul on taas oluline see, kui kova isendiga tegemist on, kuid kui klokkimisega ei tegele, siis peaks see olema piisav mis tehases peale pandi.
      seda ei tasu kindlasti mitte kullana võtta. kõige parm näide oli Riva TNT m64 kaart, mille esimene seeria tuli ilma vendita ja kinnise kastiga mängida ei saanud...
      videokaartidel on enamusel suht lahjad või siis piisavad, aga mürarikkad jahutused. probleeme pole just pigem väga kallite kaartidega, sest neil on osadel juba tehasest küljes suured jahutused, mis PCI jagu ruumi endale veel juurde võtavad. videode jahutused ongi enamasti piisavad siis, kui korpuses on paar lisaventi või kastil külg puudu.

kõvaketastest niipalju, et nendel oleks jahutust siis juurde vaja, kui nad on pidevalt reaalselt töös, st pidev kirjutamine/lugemine käib. kodumasinates piisab enamasti, kui nad korralikult räkki kinni keerata
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

prose vent tuleb mul ka ära vahetada kuna too ragiseb juba, see pole küll hästi kosta kuid siiski. kõvaketas on kuum alt ja pealt natuke soe. videokaarti jahutama ei hakka siis kuna ta polegi enam nii kuum. hetkel on asi ikka väga imelik - prose vent paneb nagu täie auruga ja prose radikas täiesti külm. ma ei saa enam millesti aru. radikas on kenasti paigas vastu protsessorit. võtsin ühe lüljeplaadi ka ära et paremini jahutaks.

Comment

prose vent tuleb mul ka ära vahetada kuna too ragiseb juba, see pole küll hästi kosta kuid siiski. kõvaketas on kuum alt ja pealt natuke soe. videokaarti jahutama ei hakka siis kuna ta polegi enam nii kuum. hetkel on asi ikka väga imelik - prose vent paneb nagu täie auruga ja prose radikas täiesti külm. ma ei saa enam millesti aru. radikas on kenasti paigas vastu protsessorit. võtsin ühe lüljeplaadi ka ära et paremini jahutaks.
          Mõne emaplaadi bios lubab ka protsessorii vendi kiirust reguleerida vastavalt koormusele. Näiteks Asuse emaplaadid.
          Tõmba väike programmike CPU Burn-in ja pane minutiks tööle. See koormab protsessorit üsna tugevalt ja proovi siis, missugune on prose radika temperatuur ja kas ventilaatori pöörded muutuvad.
          See pole normaalne, kui radikas külm on. Isegi mitte teda koormates.

Comment

ma ei viitsind kogu teemat läbi lugeda a kas masin hangub ka? ja kui sul prose radikas on külm siis kontakt core ja prose vahel kehv, kisu jahutuse maha vaheta termopasta ära ja siis uuesti tagasi peale

Comment

Originally posted by LJ@Mar 20 2006, 17:53
              ma ei viitsind kogu teemat läbi lugeda a kas masin hangub ka? ja kui sul prose radikas on külm siis kontakt core ja prose vahel kehv, kisu jahutuse maha vaheta termopasta ära ja siis uuesti tagasi peale
              kus kohast termopastat saaks? masin hangub - ei jaga ära mida küsid aga vastan nagu aru saan. masin hangub - windows mul omadega õhtul. see nädal peaks windowsi uuesti peale laskma kuna viirused arvuti vallutanud ja aasta juba varsti möödas viimasest installimisest. õnn et internetis veel käia saan, vahepeal oli prose kasutus 100% ja nii üsna pikalt ja hetkel ka 100% kasutusel kuigi prose külm. krt ma kardan et ma tapan prose ära nii.

Comment

kas hangub siis kui prose on koormuse all? mis arvutiga muidu üldse tegu? on sul mingi asi kellatud ka? mismoodi hangumine välja näeb kas teeb restardi v lihtsalt kiilub kinni? toob mingeid veateateid?
                termopasta: http://www.ordi.ee/pood/search?id=bah3CeLA&mv_pc=3
                http://www.k-arvutisalong.ee/index.php?sea...search&lang=est

Comment

Hangumise all mõtles ta "kinni jooksmist".

Kui tahad termopastat pane otsingusse "termopasta" www.tevalo.ee

Comment

arvuti on celeron. hangub siis enamasti restart, vahel tuleb ise teha restart kui kinni jookseb. hetkel üritan arvutit mitte koormata, sest tööle saada on raske - mõtleb 15 minti ka siis jookseb vahel kinni. pakkusin natuke üle prose tööd hetkel hoopis 4-10%

Comment

vaata ega emaplaadil konded punnis poleks (emaplaadil silindri kujulised), http://www.zone.ee/lord_jyrgen/memTest.exe tiri siit selline progre testib mälusid, siis vaata järgi mis kõvakettaga sul tegu ja tõmba tootja kodulegelt utiliti ja jooksuta seda et bade poleks.

Comment

kui ma arvutit piinama hakkan nende programmidega kas on oht et arvuti jookseb tegelt ka kinni. on võimalik peatada ka neid toiminguid? http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...?artnr=651-212 see pasta peaks sobima ja parajas koguses

Comment

silikoon pastat ei soovita eriti, a kärab küll. vaata kõigepealt konded üle et ei oleks punnis pealt ja ei ajaks mingit löga välja. teste võimalik peatada jah

Comment

oleks hea kui keegi näitaks mida oleks siis parem vahele panna. konded normaalsed mingit paska ei erita ja on natuke soojad.

Comment

http://www.k-arvutisalong.ee/index.php?lan...124&p_id=001444 üks parim pastasid mida eestis müüakse ja jooksuta mälu test ka ära, ära enne hakka pastat ostma kui oeld tempid üle vaadand

Comment

tegin testi ära ja erroreid ei olnud. kas pastat muidu odavamalt ei saaks kui 150 eeku? kui ei siis tuleb see osta.

Comment

Working...
                                X