Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Win 2k laadimis jama

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Win 2k laadimis jama

Tere,
    juhtus niimoodi, et windowsis olles pani firefox kokku ja enam avada ei lasknud. M6tlesin, et teen restardi ja ehk hakkas lihtsalt segast peksma. Tegin restardi, aga windowsi enam ei lasknud. P6him6tteliselt hakkas windowsi laadima kyll, aga siis kui "graafiline" laadimine l6puni j6udis, tegi masin restardi. Seda ka safe modes jne.
    Alguses peale rami sisselugemist annab ka mingi teate, et IDE kaabel ei ole ketta kylge kinnitatud, aga selle ma v2listaks, sest ma proovisin teist kaablit ka ja annab sama teate.
    Mul suht m6tted otsas...
    Esialgu windowsi veel n2ppima ei hakka.

Tegu on windows 2000 SP6
    Ketas, mille kohta ta teate andis on 200GB maxtori ketas.

Masin ise on Intel p4 2,0 GHz, 512MB DDRAM... kui sellest mingit abi on.

PS sry t2pit2htede p2rast.

kontrolli toitel pinged üle. tee cmos. jooksuta memtesti

Comment

Ise kahtlustasin ka toidet, aga teisete ketaste eemaldamine ei muutnud ka midagi. Rohkem kahtlustan, et emaplaadiga mingi jama, sest muu paistab korras olevat.
      See ongi k6ige mystilisem, miks ta annab selle IDE kaabli kohta teate mulle...

Viimati, enne eelmist windowsi vahetust oli ka mystiline juhtum, kus biosile l2ks iseenesest passwd peale ja lihtsalt windowsi enam ei saanud...

Tegin format c: ja praegu uus win peal (sellel n2dalal teine kord juba)
      Eks n2eb, kui asi kordub, siis peab riistvara uuendamisele m6tlema: esialgu v6imsam toiteplokk ja v6ib-olla ka emaplaat.

Comment

Punnis kondesid pole? Äkki saaks selle errori ka vähe täpsemalt?

Comment

alustuseks tee mälu test ära. tõmba memtest86 ja jooksuta seda mõni ring. Emaplaadi lüütidele võid ka pilgu peale heita, et mõni pole ümmarguseks läinud. Kui need on enam-vähem, siis alles vaata edasi.
          [alles paar kuud tagasi oli kusjuures remondis üks masin, millel oli toiteploki sees +5V standby silumise lüüt punnis ja selle peale masin hangus iga natukese aja tagant... et seal võib ka neid ette tulla]

Kui see ketta kaabli veateade on 80-pin kaabli kohta, siis see tähendab seda, et su ketas võiks olla ühendatud 80pin kaabliga. 40pin kaabel töötab ka aga on mingis aeglasemas režiimis. Nendel kaablitel mingit muud vahet polegi, et 80pin kaablil on iga teine soon maa ja see vähendab ülekostvust ja saab kasutada suuremat kiirust.

Comment

Kui ei lase windowsi sisse, ning restardib käivitusel, siis võib olla n arv vigu. Aga kui peale format C: tegemist jällegi lasi sisse, siis on järelikult asi softis//Kõvakettas. sest et muud asjad ju vahepeal ei muutu. Kui sama asi on ka varem kordunud, siis tõeneäoliselt viga softis ei ole - sama viga/viirus/suvaline_softi_jama vaevalt et kaks korda satub. Seega minu soovitus - kõvaketta vahetus. Maxtor toodab küll üldiselt väga häid kõvakettaid, kuid kui on aeg minna lähevad kõik.

Andres.
            Heli- ja valgustehnika rent, müük, ost, komplekteerimine, ehitus ning hooldus (küsida võib kõike)
            Andres, djhut.pri.ee
            59103952

Comment

siiski, mälu veaga juhtub tihti ka sama jama, pärast reinstalli on tavaliselt ikka midagi teist moodi, teatud programme ei laeta just sel hetkel alla või draivereid laetakse teises järjekorras vms... ja siis mõnikord satub viga mitte nii hullu kohta. Aga mis siin oletada, nii kõvaketas kui ka ram on ju kenasti testitavad.

Comment

Working...
              X