kui tahad 1 gb panna siis see tähendab et 1024mb
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
mälu kiirus
Collapse
X
-
Eks siis, kui plaanis XP uuesti peale lasta, oleks küll mõistlikum normaalsed partitsioonid teha. Olenevalt installeeritavate programmide kogusest 5...10GB C: partitsioon ja ülejäänu D: Ainuüksi XP SP2 võib üsna vabalt üle 2GB kasvada.
Ise soovitaksin, et mõlemad oleksid NTFS formaadis...kuigi see pole ka mingi seadus.
Mahukamad programmid võib siis D: kettale installida (moodustada sinna näiteks kaust Programmid)... peamine, et süsteemikettal piisavalt vaba ruumi oleks, et XP saaks toimetada.
Ja siis page file 1GB (võib olla ka näiteks 952MB...täpsus ei määra siin midagi, lihtsalt soovituslik suurus see 1GB, kuna üle selle on lihtsalt ruumi raiskamine) ainult D: partitsioonile.
Mina ka ei soovita sellist väikest ketast 3-ks jagada. Kiiruse võit oleks minimaalne.
Ainuke ebamugavus, et tuleb leida seniks mõni kõvaketas, kuhu oma vajalikest andmetest backup teha...samas, DVD-RW toorikutele võiks ju samuti, kui vajalikku kama pole liiga palju.
Comment
-
Mina soovitaks ikkagi mõlemad kettad ntfs'ina hoida. Või just vastupidi - süsteem ntfs'i peale. Siis tuleks teha mittepriviligeeritud kasutaja ja sellena arvutit kasutada. Alati on võimalik run as'iga käivitada miski asi adminnina kui tõesti seda on vaja installida. Niimoodi on kasutajale ntfs'i poolt kaitstud süsteemifailide torkimine jne.
Kolmeks või rohkemaks jagamine on vast mõttetu, kui swap on konstantse suurusega. Muidu kui windows swapi suurust muudab, kipub ketas fragmenteeruma hakkama. Andmed ehk tihti muudetav kraam ja süsteem ehk harva muudetav kraam tuleks küll eraldi partitsioonidel hoida, niimoodi ei ole süsteemi kettal eriti fragmenteerumisega probleeme.
Comment
-
Vs: mälu kiirus
põhjendage keegi, milleks nii suur swap nagu 1 giga?... mul näit. on ruumipuuduse tõttu see juba pikemat aega üldse 300MB ja ma küll ei oska öelda, et miski aeglane oleks või miskit, kuigi teen igasuguseid asju ikka selle arvutiga... SD-RAM'i on 512 ja muidu ka peaaegu sama arvuti, kui teemaalgatajal oli.Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !
Comment
Comment