Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti "külmumine"

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti "külmumine"

Arvuti "külmub" - pilt jääb seisma, hiir/klaver ei toimi, kell ei liigu, kui heli mängis siis jääb ~0,5 sec kordusse - ja seda kõike täiesti suvalisel ajal ja suvalises programmis ja suvalisel tegevusel (või tegevusetusel)

Kuna see on mul juba kolmas PC millel sama viga (kõik erinevast ajastust) siis ei küsi mida konkreetselt selle masinaga teha vaid tahaks teada tegevuskava mida keegi sellises olukorras kasutab?

Kas on olemas Windowsile programm, mis logiks KÕIK protsesside käivitused (ja muu olulise) kellaajaliselt?
    Beers of Estonia

Vaata kõigepealt emaplaadi elektrolüüt kondensaatorid üle.
    Ja Memtest on kah abiks.
    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Kui juba kolmanda masinaga sama viga, kas äkki "ülekellatud" (overclocked) ei ole? Väga sedamoodi sümptomid, nagu oleks protsessori kordaja, mälu kiiruse või FSB sagedusega liiale mindud.

Comment

pole klokkaja mees.

Aga vist põhilised punktid on:

1) temperatuurid ja pinged
        2) memtest
        3) burn-in test
        4) visuaalne vaatlus (juhtmed, konded, muud söestumised)
        5) riistvara hulk minimaalseks ning testida
        6) riistvara komponentide testasendus

Kas mingit protsessori testi ka keegi teab, mis näiteks kogu käsustiku läbi kõikvõimalike konveierite läbitöötleks ning veel mingeid keerulisemaid pähkleid plaanurile püstitaks.
        Beers of Estonia

Comment

Pole välistatud ka elektrivõrgu häired!

Comment

Kas on täiesti erinevad arvutid või on mõni komponent kastist kasti käinud?
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Arvatavasti on tegu ülekuumenemisega. Puhasta radikad ära ning kontrolli vente. Elektri võrgu viga vaevalet, et on. Siis pistaks arvuti, kas pildi tasku või jääks enamasti tööle. Viga võid otsida ka windowsist endast, mis on lihtsalt hapuks läinud. Juhtmed jne ei tundu ka põhjuseks olema, kuna arvuti seisab paigal ning kui miskit on puru siis nii ta ka on. Need juhtmed ei liigu kuhugile su kastis vahepeal. Kui sa just oma arvutit jalaga ei peksa. Prose käsustiku jne kontroll on mõttetu.

Ühesõnaga puhasta arvuti tolmust. Ja kui jätkub vaatab edasi.. Termopasta radikate vahele kenasti oleks ka vast abiks.

Comment

Standardprotseduuri mul pole, mul on hetkel kasutada ainult 4 masinat ja pole nendega probleeme olnud, kui oma lollused välja arvata.

http://www.memtest86.com/ , kirjutad plaadile ja lased arvuti selle pealt käima.

Kas nendel PC-del oli ka mõni ühine komponent? Vint? Linux karjub vindivigade korral logisse ja konsoolile, windows'i kohta ei tea.

Windows on värske? Mis programmi või seadme installeerimise järel mured algavad?

P.S. põhilised punktid on Sul õiged.
                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Kuna ükski komponent sama pole olnud siis ei hakka siin ka konfe välja tooma. Ütlen ainult niipalju, et masinad on väga erinevad:
                  a) Celeron 533 (win98se)
                  b) Thunderbird 1400 (XP)
                  c) Pentium 4 630 (3GHz) (XP)

ning asukohad pole kõigil samad.

Ega ma ometi esimene pole, kellel sellist asja esineb? Kui keegi on veel sellekäes vaevelnud siis kas ja kuidas lahti sai?
                  Beers of Estonia

Comment

Kuna kõik arvutid erinevad siis ise pakuks välja et mingi elektri jama on. Mingi sädelev asi on sama faasi peal. Kunagi kui 386 veel oil siis sellega ühest pistikust sai ka seinalamp voolu, kui selle lülitiga mässata (lasta krõbiseda lamp vilgub jne) siis arvuti jooksis ka kokku või ei tunnistanud enam klaverit.
                    Maailm oleks puhas ja süüta
                    kui poleks õllejogurtit
                    - Õ.Õ.

Comment

ehk pole komponent riistvaraline. Ehk oled kõigile ühelt ja samalt plaadilt windowsi või muud OS-i intallinud ja plaadt oli vigane? nt proovi käivitada mõne live linuf cd-ga ja vaata as siis hangub?
                      tel 53729764

Comment

Pentium 4 630 (3GHz) külmuisest sain lahti (tüi-tüi-tüi). Aitas see, et võtsin maha ati2vxx.exe nimelise teenuse.
                        Beers of Estonia

Comment

Originally posted by littleant@May 3 2006, 10:54
                          Pentium 4 630 (3GHz) külmuisest sain lahti (tüi-tüi-tüi). Aitas see, et võtsin maha ati2vxx.exe nimelise teenuse.
                          See on Radeon videokaartide HotKey poller. Vajalik siis, kui kasutad mingeid nupukombinatsioone näit. videoväljundi aktiveerimiseks.
                          Kui pole teenust tarvis, siis paremklikk ikoonil My Computer, sealt valid Manage, siis Services and Applications/Services, duubelklikk Ati HotKey Poller peal ja valid Startup type: disabled
                          Pärast rebuuti ati2vxx.exe enam ei ilmu Task manageri.

edit: nähtavasti juba tegid seda kõike

Comment

mul vahest sama viga :huh: aga mul arvatavasti sellest et kõvaketta juhe on kuskilt kanatada saand . . . vict, ma i tia . . mina arvan nii vähemalt. . . kui reseti teen siis ei näita et kõvakettaid järgi oleks .. tähendab c-ketast ei näita. .. teisi näitab . . .võimalik et c-l kah midagi viga. Eks ostan uue juhtme siis vaatab kas veel on või ei.. . .
                            Tel: <u>56774163</u> MSN: elektri@post.com Mail: pix@hot.ee Rate: rider

Comment

Originally posted by sebastian@May 3 2006, 12:32
                              edit: nähtavasti juba tegid seda kõike
                              jap
                              Beers of Estonia

Comment

Working...
                              X