Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Toiteplokist laadija

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Toiteplokist laadija

Tere.

Küsiks kas arvuti toiteplokist saaksin teha tsikliaku laadija ?

Toide on ise 300w Codegen ning ratta aku on 6V 12Ah.

Kui õigesti olen aru saanud siis peaks plokist välja tulema üle 6V(~7,5) ning 1,2 A , et laeks.

Keegi oskab öelda mis ma selle toiteka juures muutma pean et asi nii toimiks ? Takisti ainult 12V vahele panema ? Kui suure ? Millistele juhtmetele ?

Kui see võimalik pole mis kirjutasin, siis öelge.
    Kaitse ei väldi lühist, vaid kaitseb lühise tagajärgede eest.

Tee parem laadija LM317 baasil, toite võtad siis sealt 12V ahelast. Skeemi leiad kivi enda datasheedilt!

Comment

Topi nii 5-6 oomine takisti vahele.Takk võiks olla 10w ja asi peaks toimima kyll.(kollane pluss , must miinus enamasti)

See laadija on oletavalt ATX ja seega kui sa tahad teda tööle saada,siis pead seal veel mõne ühenduse looma vms.Seega soovitan osta mingi 50 eeq eest tavaline lülitiga AT toitekas. ATX toitekat võib sul tarvis minna,kui uuemat sorti arvuti omanik oled.
      otsija

Comment

Mul AT ja ka ATX toide olemas.

AT peal on et 12V min 0.4A ja max 8A.

kuna vaja läheb vist 1,2 A siis kuidas seda piirata ?

Pinge piiramiseks takisti leian arvatavasti. Amprite kohta pole piisavalt haridust.

Seda et ATX toide tööle hakkaks tuleb hall ja must ühendada omavahel. Proovitud, hakkas tööle küll.
        Kaitse ei väldi lühist, vaid kaitseb lühise tagajärgede eest.

Comment

Mis sa sellest voolust ikka piirad. Kui kasutad LM317/LM350 (ja ilmselt peadki kasutama, et aku laadimiseks vajalikku pinget saada) siis nende skeemidega juba reguleerid laadimise voolu. Toite võtad muidugi +12V ahelast, sest 6...9V pole kusagilt võtta plokki ümber tegemata.
          Datasheetidel on vajalikud skeemid olemas.

Comment

Working...
          X