Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ubutu beta 6.06

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ubutu beta 6.06

Tervitus.....Mure siis selline,et sain ühe ubuntu beta 6.06 installika.Kui installima hakkasin,siis algul kõik ok,aga just enne lõppu viskab sellise errori

error GRUB-i ei õnnestunud seadistada vms
    Ok peale seda on installeerimine läbi ja teen siis resa ning eemaldan plaadi arvutist.Kui ta hakkab kõvakettalt asja üles lugema,siis viskab sellise teksti.

GNU GRUB version 0.97 (639K lower/261056 upper memory)
    (Minimal BASH-like line editing is supported.For the first word,TAB lists possible command completions.Anywhere else TAB lists the possible completions of a device/filename)

grub_ (saab siia kirjutada/käske anda)

Ma pole varem elusees selliste op süsteemidega kokku puutunud ja seega võib see mingi imepisike viga olla(nii,et ärge näkku lööge).Tean,et on mingi graafilised versioonid ja siis mingid kahtlased veel nagu DOS-i taolised.Veel on vist need ubuntud 32 ja 64 bitised vms.Minul peaks vist see ubuntu ikka 32 bitine olema ja mu celku on ka vast 32 bit.Kõvakettaks kasutasin katsetuseesmärgil ühte 3 G saasta.OK see selleks,aga tore oleks,kui keegi ubuntujagaja ära seletaks,milles probleem.Tahaks üle vaadata ja väheke seda linuximaailma ka tundma õppida.
    otsija

linuxi maailmaga tutvumiseks ei tundu minu meeleest betad kõige parema valikuna, sest asjade beta staatus tähendab seda, et asjad ei ole veel täiesti töökindlad.
    head asjad on igasugused live cd'd mis kipuvad küll uimased olema.

ja nüüd küsimus laiale ringile - kas keegi on kunagi 100% töötavat ubuntu installikat kohanud?

Comment

linuxi puhul on see graafilise ja text mode asjanduse piir märksa hägusem kui windows/dos keskkonnas. Lihtsalt mõni programm võib tahta akent mõnikord joonistada, mõnikord mitte. Linux ikka samasugune all ja programmid käivad ikka samamoodi.
      GRUB on bootloader. See installitakse ketta algusesse ja tema ülesanne on linuxi tuum kettalt mällu lugeda ja siis see tuum käima tõmmata. Edasi juba toimetab linux. See grub_ on grub'i käsuviip, see ei ole veel mingi text-mode opsüs. Kui sul on mitu linuxi kernelit masinas (ja võibolla veel mõni windows ja dos ka), siis saaksid sealt valida, millist sa buutima hakkad.
      Tundub, et GRUB'i paigaldusega sinu masinasse ei saanud see installproge ise hakkama. Jusiis on seal midagi ebaharilikku, mille vastu ei ole veel progejad komistanud. Nüüd tuleks buutida plaadilt recovery mode. Siis saad minimaalse linuxi plaadi pealt käima. Edasi tuleb juba ise käsurealt grub paigaldada niimoodi, nagu sinu masina konf on. GRUB'i kohta on netist infot üksjagu, otsi mingi howto.

Esimese kogemuse kohta küll suhteliselt keeruline jama. Kuid beta kohta tavaline. Esimeseks kogemuseks soovitaks midagi suurt ja stabiilset distrot, näiteks fedora, mandriva, suse vms.

Comment

Plaadi pealt läheb ubuntu tööle küll..Ahh ühesõnaga kui varem linuxiga tegelenud pole,siis oleks mõtekam see ubuntu vist rahule jätta,kui asi nii ebatöökindel on.Ja kas tal üldse xp ees mõni eelis ka on we.Olen kuulnud,et viirusevabad pidid need linuxid olema..
        otsija

Comment

No minu ubuntu't pole veel viirused kummitama tulnud. Kui natuke vaeva näha, saab selle täiesti mugavaks ja toimivaks kohandada.

Comment

Originally posted by Ali_Qiller@May 7 2006, 13:48
            ja nüüd küsimus laiale ringile - kas keegi on kunagi 100% töötavat ubuntu installikat kohanud?
            Jah, Ubuntu 5.10 läks minul väga kenasti tööle. Okei, xorg.conf faili pidi eestikeelse klahvipaigutuse saamiseks pisut modima, aga muidu oli väga OK.

Comment

mul näiteks kräshis ubuntu 5.04 64bitine installi ajal. ma ei saanudki seda installitud ja 32 bitine oli kah kuidagi bugine. vb uuemad on paremad või oli viga mu rauas, mõlemas rauas siis.

Comment

Working...
              X