Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Neti jagamine canyon ruuteriga?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Neti jagamine canyon ruuteriga?

Mul on kodus staarmani püsiühendus mis on jagatud paari inimese vahel, modem on naabrijuures kus nett sisse tuleb, sealt tuleb mulle cat 5-ega võrgukaarti. Aga ma tahaksin omal kodus jagada veel kahe arvutivahel seda netti, mul on mingi canyon ruuter.
    ühesõnaga m9idagi ma proovisin aga ei tulnud välja.
    ostsin poest siis cat 5-te ja rj45 pistikud, pistiku tegin järgmiselt pin 1= oraandz/valge, 2= oraandz, 3= roheline/valge, 4= sinine, 5= sinine/valge, 6= roheline, 7= pruun/valge, 8=pruun. Siis ma tegin mõlemad kaabli otsad selle järgi, ei toimunud idagi, siis muutsin ühe kaabli otsa järgmiselt ära: pin 1=roheline/valge, 2=roheline, 3=oraandz/valge, 4=sinine, 5= sinine/valge, 6=oraandz, 7=pruun/valge, 8=pruun. ja ühendasin uuesti taha ja ei toimunud ikka midagi. selle kaabli mis oli mul ennem võrgukaardis ja siis nett oli olemas panin ruuterisse sellisesse kohta nagu WAN ja teised siis port 1 ja 2.
    Oskaks keegi öelda mis ma valesti tegin või tegemata jätsin et netti ei olnud.
    Tänud.

Ledid on sel rooteril olemas, kui seal ja võrgukaartil põlema või vilkuma hakkab siis on kaabel ok, ja rooterit peab minuarust confima, aga peale yhendusi teed masinale resa(saab ka teisiti a nii lihtsam) , vaata kas arvuti ip saab, selleks siis Start->Run ja siis trykid cmd (kui win 2k/xp) või command (kui teised win versioonid)
    siis trykid ipconfig ja vaata yle kas deafult gateway on olemas esimesed 2 kohta neljast peavad olema samad mis ip aadresil. Kui gateway olemas siis tryki veebibrowseri adrele see nr koos punktidega. edasi sõltub rooteri tyybist
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

nii ruuteril kui ka võrgukaardil rohelised tuled põlevad ja arvuti saab ka ip ja default gateway on ka olemas.
      Aga kuidas seda ruuterit konfida seal, et mis seal muutma siis peab?
      ta annab järgmised valikud mulle Valikud on siin
      Niiplju veel, et mul toas 2-he arvutivahel on läbi ruuteri ühendus olemas, et saab faile jagada jne. aga netti pole.

Comment

Originally posted by tinakile@May 21 2006, 19:23
        nii ruuteril kui ka võrgukaardil rohelised tuled põlevad ja arvuti saab ka ip ja default gateway on ka olemas.
        Niiplju veel, et mul toas 2-he arvutivahel on läbi ruuteri ühendus olemas, et saab faile jagada jne. aga netti pole.
        Siis pead arvutile selgeks tegema kuidas netti pead minema - Network connection wizard abiks.
        Heli- ja valgustehnika rent, müük, ost, komplekteerimine, ehitus ning hooldus (küsida võib kõike)
        Andres, djhut.pri.ee
        59103952

Comment

ma proovisin seal wiizardis igasugu ühendusi luua aga ei midagi. Võibolla jäi ka midagi kahe silmavahele, ei tea? Oskab ehk keegi öelda samm sammult millised punktid seal valima peaks siis op süsteem on WIN XP prof.
          Ja veel kui ma seal võrguühenduste all local area connestionis neid aadresse seal parandasin siis lõi järgmise kirja ette vahel nagu siin ja peale seda toimingut oli pilt selline nagu ta tavaliselt neti ühendusega on.
          Tänud.

Comment

ruuteril on LAN ots arvutite ja WAN välisühenduse jaoks. pakun et see WANi värk sul seadistamata - vaata ruuteri manuaalist järgi.

Comment

Minul on canyon ruuter niisama starmani netti jagamas. Mingit confimist vaja ei olnud, panin modemist kaabli WANi, 2 arvutit muudesse pesadesse, vool taha ja jagas. Ainuke asi, et aegajalt jookseb kokku, umbes korra kuus või nii. Surfad netis siis kaob nett ära, võtad tal voolu ära, paned tagasi ja käib jälle.
              Kui kuidagimoodi enam ei saa siis vaata manuali.

Comment

Originally posted by tinakile@May 21 2006, 19:23
                ja millise valiku alt seal seda wan -i saab siis confida ja mis moodi?

Comment

endal kah oli mingi sarnane karbike netti jagamas kunagi, ilge xxxx oli. konfimine oli tõsine piin ja ei pidand vähemalt minuoma koormsele vastu, paar tundi emulega tõmbas ruutri restartima ja igakord pidi talle veel manuaalselt reseti tegema. kusjuures millalghi testisin seda vidinat ja mis selgus: u 20 min tötamist ja hakkasid esinema samad sümptomid(restardid, crashid, netti pole jne), kusjuures ilma mingi koormusetta, licalt toide taga. mingid lüüdid lähevad kah sees soojaks ja midagi piniseb sees. ühesõnaga kui raha natikenegi on,otsi midagi muud kasutamiseks. minu kogemus on vägagi negatiivne.

Comment

Manual on sellel SIIN
                    et kui keegi oskaks mind selle järgi aidata oleks väga hea.

Comment

njah, mul oli mingi teine seebikarp, ei oska aidata. tee asjale reset, äki võtab ise taha kohe. ahjaa, xp arvutitel home networking wizardis vali kindlasti variant et ühendub läbi teise arvuti internetti.

Comment

Jäta oma arvuti rahule - kui sa ruutri konffimise lehe kätte saad, siis on sinu masinas kõik ok. Edasi võta juba ruuter käsile.
                        Mis netiühedus sul on? Kui sul on starmani võrk, siis võta basic lehelt DHCP; kui elion, siis PPPoE. Elioni puhul pead veel kasutajanime ja parooli ka sisestama, kasutajanimele pannakse veel @kodu või midagi sellist ka lõppu.

Comment

mul on stanmani ühendus, ja mul oli ennem valitud see dhcp kui netti ikka ei olnud (läbi ruuteri).

Comment

Starman'i puhul käib autoriseerimine etherneti kaardi MAC'i (füüsiline aadress) järgi.

Seega, ruuteri WAN-i liidesel peab olema sama MAC (physical address), kui sellel arvutil, millega alguses sai netti kolistatud.

Arvuti mac-aadressi näed käsuga "ipconfig /all", seal reas "Physical address" toksid ruuteris WAN-liidese aadressiks.

Ülejäänu on manuaalis kirjas.
                            If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

kusjuures ei pea, piisab kui teed modemile restardi ja on kohe nõus uue mac adrega.

Comment

Working...
                              X