Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elisa kodu internet 5 (pordi küsimus)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Elisa kodu internet 5 (pordi küsimus)

http://www.elisa.ee/client?id=1733&cid=5323&s=read

Siin on kirjas, et avatud portide eest peab maksma iga kuu 200 krooni. Kas kuidagi ei oleks võimalik neid käsitsi avada ilma raha maksmata?
    Ning kui on vaja näiteks mingi mängu demo läbi eMule tirida kas ma siis saan sealt selle kiiremini kätte kui hetkese 1Mb netiga (alla laadimine 128Kb).
    Ette tänades kellel viitsimist vastata on. Vabandan kui olen mingi reegli vastu eksinud kuid loodaks siiski vastust saada.

1) kodu internet 5 on 5Mbit/sek, teoreetiline maksimum on seega 640kB/s. (b-bitt, B-bait!!&#33 Sellest arvesta kindlasti 10% maha kadudeks. Igasugu p2p võrgukeste tõmbamise kiirus sõltub niipaljudest eri asjadest, et seda ei oska ette ennustada kindlasti. Kui praegu tõmbab sarnaseid asju sinu ühenduse maksimumiga, siis vast arenguruumi on.
    2) portide lubamine on ainult teenusepakkuja tulemüürist sõltuv ja seda sa muud moodi lahti ei saa. Üks võimalus on - kui kuskil mujal on avatud portidega ühendus, siis saaks teha tunneli üle neti sinna ja sealt mõned pordid ruutida sinu juurde. Kuid selline pakettide ringlus läbi mitme endpointi on kindlasti väga aeglane.

Comment

Piirduks ühe teemaga?
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Hmm kui pordid on kinni kui palju ma tirimise kiirusest (demod) kaotan?

Comment

Originally posted by xp1234@May 21 2006, 21:26
          Hmm kui pordid on kinni kui palju ma tirimise kiirusest (demod) kaotan?
          Kiirust see ei tohiks mõjutada, lihtsalt ei saa oma masinasse servereid vms püsti ajada.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kui oled agar "demode" tõmbaja siis pordid on kuradi head asjad. Minu "demod" tulevad enamuses alla torrenti vahendusel ja lahtiste portide puhul õnnestub ühenduda ka nende kasutajate arvutisse kellel endal lahtisi porte pole(enda kinniste portide puhul see ei õnnestuks), seega kiirus suurem. Praktikas katsetatud.
            Tasuta präänikut ei anta, ei elus, ei elektroonikas.
            Ettevaatust! Postitan ainult ebakaines olekus!

Comment

Originally posted by jyrs@May 21 2006, 22:08
              Kui oled agar "demode" tõmbaja siis pordid on kuradi head asjad. Minu "demod" tulevad enamuses alla torrenti vahendusel ja lahtiste portide puhul õnnestub ühenduda ka nende kasutajate arvutisse kellel endal lahtisi porte pole(enda kinniste portide puhul see ei õnnestuks), seega kiirus suurem. Praktikas katsetatud.
              Kuid kui palju ma elisa 5 ühendusest võin kaotada eMules (demosid tirides). On kellegil kogemusi. Mõtlen kas on ikka mõtet vahetada hetkest ühendust selle vastu. Olen üpriski suur demode fänn.

Comment

mis mõttes kaotada? kiiruse piirangu saad panna ja siis kaotad just nii palju, kui piirang on. tegelikkuses kipub eMule igasuguse ühenduse lahtiste portide korral kinni pooma, sest tal on nii tohutult päringuid. upload on just see, mis nõrgaks jääb
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Originally posted by reuter@May 21 2006, 23:19
                  mis mõttes kaotada? kiiruse piirangu saad panna ja siis kaotad just nii palju, kui piirang on. tegelikkuses kipub eMule igasuguse ühenduse lahtiste portide korral kinni pooma, sest tal on nii tohutult päringuid. upload on just see, mis nõrgaks jääb
                  eMule puhul ongi parem kui pordid kinni on. On tõestatud et selle abil on skännitud lahtisi porte ning seejärel ka arvutit nende olemasolu puhul leitud.
                  Heli- ja valgustehnika rent, müük, ost, komplekteerimine, ehitus ning hooldus (küsida võib kõike)
                  Andres, djhut.pri.ee
                  59103952

Comment

kui masin ise vastu peab, siis on kindlasti kasulik ka emulega avatud portidega võrku kasutada. Ta teeb küll meeletul hulgal ühendusi ja veel meeletumal hulgal tehakse temaga ühendusi... Kuid kui masin vastu peab (XP SP2 pani ka TCP/IP stackile ühenduste arvu piirangu peale, mida saab küll ära crackida), siis võidad just selles, et saad ühendusi luua ka nende kasutajatega, kes on suletud portidega võrkudes. Aga kõik see on nii juhuslik ja nii paljudest asjadest sõltuv, et tõmbamise kiiruse tõusu ei oska vast keegi ennustada. Mõni hetk vast parem ,mõni hetk kehvem. Kindlasti mõjutab olukorda ka see, kui palju kraami sa korraga tõmbad jne jne...

Üldiselt. Suurema kiiruse järgi hakka puudust tundma siis, kui praegune väheseks jääb. Seega jälgi oma programmide tööd - kui pidevalt kiirus ühenduse maksimumi juures toimetab, siis oleks ühenduse kiiruse tõstmisest kasu. Vastasel juhul vast mitte. Kindlasti tore asi on 1MBit üleslaadimiskiirus; minu jaoks oleks see olulisem kui allalaadimise kiiruse tõus praeguse kodu2'ga võrreldes.

Comment

Working...
                    X