Mis moodi tuleb arvutit puhastada seest?Tolmuimejaga ei tohi ju
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
arvuti puhastamine
Collapse
X
-
Vs: arvuti puhastamine
tolmuimejaga võid puhuda tolmu miema... kasuta antistaatilisi lappe, radikate vahed saab puhtaks pehme pintsliga.... kuigi ise jah kasutan tavalist lappi (mitte karvast/puuvillast)... kuid pead teadma mida teed... õrnematelt kohtadelt saab puhtaks puhudes... ventilaatoreid sad puhastada ükskõik millise lapiga. Muidugi leiad poodidest erilisi kopplekte selle jaoks.tel 53729764
-
kasutades kompressorit, puhu kaugemalt.... või laiema otsikuga, et survet ühele kohale vähendada. niiske lapi korral ole ettevaatlik.... peaasi et arvuti veel vooluvõrgus pole.muidugi võid ka käsi kasutada...nt korpuse põhjas tolmurullid... müüakse ka suruõhuballoone... üsna palju puhastamiseks vajalikku leiab enamasti k saluunist... ka mujalt muidugi. Kuigi iseeneset pole see just keeruline tegevus... lihtsalt ettevaatlik tuleb olla.... ja ära eemalda radikat protsessori küljest... termopasta võis olla vilets ja olla nüüdseks kuivanud.... seega kukub ära ja soojusjuhtivus halveneb.... võid ka uue panna kui oskusi on. peaasi et puhtaks saaks vendid, radikad.. ja mälud ... muu pole enam nii oluline.tel 53729764
Comment
-
Minagi puhastan tööpäeva jooksul möödaminnes tavaliselt paar arvutit seest ära. Vahenditest kasutan balloonis suruõhuõhku ja antistaatilist pintslit.
Ühe arvuti puhastamiseks läheb sedasi 1-2 min. Õhk maksab küll umbes 100kr purk, kui ise ostma peaks, paneks päris mõtlema.
Aga puhastamise poolepealt seal midagi keerulist pole, peaasi, et suurema tolmu välja saaks ja ongi valmis. Toiteblokki näiteks lahti ei võeta, puhutakse niisama suruõhuga korraks läbi ja ongi valmis.
Aga loomulikult võib puhastamiseks kompressorit kasutada, meilgi tööl kasutatakse, kui suurem kogus arvuteid vaja korraga ära puhastada. Seda ei maksa karta, et kompressoriga sealt midagi minema puhud, nii nigelad need arvutid nüüd ka pole
Comment
-
Juhiks tähelepanu sellele, et ei maksa korrata minu viga: osa vente läheb piixu, kui suruõhk nad väga kiiresti pöörlema tõmbab... Ise nii kaks vanemat videokaardi venti väga plärisema saadud Üks neist lõpetas mingi kuu peale puhastamist praktiliselt töötamise.Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!
Comment
-
Ma ka ei saa aru miks seda tolmuimejat koledasti kardetakse. Olen kümneid kordi imejaga puhastanud ja ei mingit probleemi. Lihtsalt ei tasu toru komponentide vastu suruda...ja ei tohigi, muidu sõidetakse mõni SMD komponent plaadilt lahti ja otseteed imeja kotti Samuti tuleb teise käega hoida kinni arvuti korpusest...sellega võimalik staatiline elekter maandatakse.
Ja metalltoruga ei maksa arvuti sees vehelda.
See staatilise kartus on minumeelest veidi üle pakutud. Kui keegi viitaks mõnele tõsisemale lehele (mitte sellisele, et "minu meelest ei tohiks..., olen kuulnud, et ei tohi..." jne.), kus tolmuimeja plastiktoru el.staatikast vs. arvuti puhastamisest juttu, siis loeksin hea meelega.
Ma pole selle peale tulnudki, et peaksin suruõhuga tolmurullid tuppa puhuma..
Comment
-
Isiklikult varun selleks aega ohtalt, lasen korralikult voolud maha ja lasen ka konded tühjaks joosta.
Hiljem võtan oma Kärcher'i tolmuimeja ja imen sellega suurema tolmu ära, hiljem puhun sama tolmukaga kõik pilud läbi.
Muide - otseloomulikult eemaldan võimalikult palju komponente plaadilt (kaardid, mälud, ventikad, prose jne...)
Puhas nagu värske prill!
Comment
-
Tolmuimeja plastotsik on võimeline staatilist koguma ja komponentide vastu poleks teda mõistlik panna. Küll aga võib temaga suured tolmurullid ära tõmmata kui paar senti hingamisruumi vahele jätta.
Kompressor teeb väga puhta töö, aga kui pole vahel vee sidujat, võib koos õhuga ka kergelt vett plaadile pihustuda, seda eriti palavate ilmadega. Kui kuskile kivi alla jääb niiskus siis see niipea ise ei kuiva ja võib oksüdeerumist põhjustada.
Ballooniõhk ilmselt kõige kindlam variant, ma oletan et sellest kondentsi ei teki. Kodustes tingimustes peaks kestma kah päris mitu korda.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Pole uuemate kompressoritega tegemist teinud, kuid lisaks veele sisaldab kompressori õhk ka mingil määral õli (kompressori määrdeõli). Kallimatel kompressoritel on vahel nii õli- kui veefiltrid aga mõne odava kulunud "itaallasega" võib arvuti kenasti ära reostada. Soovitaks enne arvuti kallale minekut lasta suruõhku tasasele pinnale ja siis peaks näha olema, kui puhast õhku sealt tuleb.
Comment
Comment