Täna hommikul siis äratas mind mingi lollakeas piiksumine..Arvuti oli öö otsa järel olnud ja vaikselt laadis alla.Mul on arvutile tehtud ventilaatorite pöörete regulaator.Varem pole kunagi protsessor üle kuumenenud,vaid on olnud õrnalt leige.Ma ei taha uskuda,et seetõttu kuumenes üle kuna toas nata soojem,kui tavaliselt..Vaatasin üle emaplaadi lüüdid ja need tundusid ok.Aga 3,3 voldi pinge tundus kuidagi madal. 3.08 volti oli.Olen kuulnud,et maksimalselt võib kõikuda miskit 0,45 volti pinge.Niisiis milles häda on..Või tõesti saab ka arvuti sellise palavusega kuumarabanduse we??( toas pakun,et kusagil 26-28 kraadi.)
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
arvuti kuumenemine
Collapse
X
-
Vs: arvuti kuumenemine
Kindlasti võib kuumarabanduse saada.
Hiljuti ühe pentiumiga maadlesin, mis otsustas ennast iga 5 min. järel välja lülitada. Talvel-kevadel toimis laitmatult. Pilk BIOS lehele näitas 90 (!) kraadi protsessori temperatuuriks ja väljalülimine oligi 90 peale pandud.
Kast lahti ja seest vaatas vastu paksult tolmune prose radiaator. Nii paksult, et mingeid ribisid polnud näha. Asi puhtaks ja nüüd tuksub 60 kraadi peal stabiilselt. Ka seda on paljuvõitu idle rezhiimi jaoks, aga kuumade ilmadega on arvuti kastis alati kõrgem temperatuur, pole parata.
Sama puhastuse võiks toiteplokis ette võtta. Ventilaatoril ju selline "hea" omadus, et lisaks jahutamisele pressib ka tolmu radikate vahelt rohkem läbi.
Comment
-
Mul on 1,7 ne celku...Radiaator on suurem,kui 1.8 amd-l.Aga ei tea vb kah saab kuumarabanduse,sest video radikas ka kuum.Eks ma sis öösiti kuula suuremat plärinat.Aga samas celeronil ei pidavat erilist temperatuuriprobleemi olema(töötavat madalamal temp).Ei tea eks oota siis jahedamaid ilmu...Ja termopasta peaks ka ok olema,sest neid sai u poole aasta tagant vahetatud ..otsija
Comment
-
Esmalt postitatud otsija pooltEi tea eks oota siis jahedamaid ilmu...Ja termopasta peaks ka ok olema,sest neid sai u poole aasta tagant vahetatud ..
OT/
Mul läks ennem protsessor tavalises olekus üle 80C!!! Mängimisega 110C!!!
Võtsin lahti, termopasta oli korralik, radikas eriti polnud tolmune. Aga ju see termopasta oli siis ära praetud. Igastahes nüüd on niisama 40-50C(ooh) ja mängimisega 60C(oiii)
OT/Vaesel ajal on kärbes ka liha.
Comment
-
Mul muidu oli ööpäeva ringseks emuula jooksutamiseks varem p2 350 @233 314 Mb mäluga. 2 tuulikut oli - toiteka oma ja küljel 7 v peal jooksev küljepealt prosele puhuv tuulik. Passiivsemaks polnud mõtet minna kuna kõvaketas tegi u samapalju häält. See ei seganud öösel pea üldse enam.
Praegune kompuuter Sempron 1500 @ 1200 gf4 passiivis häälitseb kõvaketaste tõttu rohkem. Aga siiski P4 omanikud ei suuda imestada kui vaikne üks arvut olla saabMaailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ.
Comment
-
tõesti pasta vahetamine iga kvartal kehtib tõelise sodi kohta ja juhul kui ise otsustad radika maha kiskuda. Puhasta radikad korralikult ära. Endalgi cellu 2 ghz töötas suvel 3 kuud tolmuse radika ja osaliselt ära pudenenud pastaga. tekkis aeg-ajald väikseid probleeme, kuid ülivähe. Kui 1.7 puhul... sul on tekkinud tõsiseid õhuvoolu takistusi (ega arvuti mingis kkinnises kohas juhuslikult ei istu?)Teine võimalus: õlita või vaheta välja oma protsessori vent.. ehk see välja suremas ja ei jahuta enam piisavalt?tel 53729764
Comment
-
Esmalt postitatud otsija pooltAga 3,3 voldi pinge tundus kuidagi madal. 3.08 volti oli.Olen kuulnud,et maksimalselt võib kõikuda miskit 0,45 volti pinge.Niisiis milles häda on..Või tõesti saab ka arvuti sellise palavusega kuumarabanduse we??( toas pakun,et kusagil 26-28 kraadi.)
Asi võib olla ka toiteplokis; mis toitekas üldse on? Ehk aitab ka korralik puhastus.
Teiseks prose pingeregulaatorid - kas need saavad piisavalt jahutust?Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
Mina ei oska,sest mina ei ole loll.
Comment
-
Esmalt postitatud otsija pooltTäna hommikul siis äratas mind mingi lollakeas piiksumine..Arvuti oli öö otsa järel olnud ja vaikselt laadis alla.Mul on arvutile tehtud ventilaatorite pöörete regulaator.Varem pole kunagi protsessor üle kuumenenud,vaid on olnud õrnalt leige.Ma ei taha uskuda,et seetõttu kuumenes üle kuna toas nata soojem,kui tavaliselt..Vaatasin üle emaplaadi lüüdid ja need tundusid ok.Aga 3,3 voldi pinge tundus kuidagi madal. 3.08 volti oli.Olen kuulnud,et maksimalselt võib kõikuda miskit 0,45 volti pinge.Niisiis milles häda on..Või tõesti saab ka arvuti sellise palavusega kuumarabanduse we??( toas pakun,et kusagil 26-28 kraadi.)
Samas ei maksa paanitseda, kui üks öö arvuti kokku jookseb. Muretsema hakka siis, kui asi muutub sagedaseks.
Comment
-
Esmalt postitatud littleant pooltLubatud on 5% kõikumine, seega sul pisut madal jah. Kas see 3.08V on BIOS'ist vaadatud? Igasugu softijubinaid ei maksa usaldada. Mul endal kogemusi, kus nt Everest näitas midagi muud kui BIOS.
Samas ei maksa paanitseda, kui üks öö arvuti kokku jookseb. Muretsema hakka siis, kui asi muutub sagedaseks.
Comment
-
Epoxsi emaplaatitega on olnud niipalju kogemusi et nende temp. andurid lähevad lolliks kui konded on mahtuvuse kaotanud. Kui jälgida tempe siis hakkavad need ajapikku yha rohkem järjest hyppama NT. yx hetk on 53C järgmine -200. ja kui hyppab ylesse siis lööb biose kaitse arvuti kinni. seega speedfan peale ja jälgi graafiliselt mis toimub. Muide endal oli selline juhus et kah piuksus nyyd suvel, mul masin 24/7 sees. Puhastasin aga see ei aidanud, lõpuk aitas kui puhastasin prose ja radika piiritusega ja panin uue pasta. Vahetasin mõni kuu tagasi radikat kuna oli soov oma semproni(nyyd siis masina arvates läpaka prose) lage testida. Ja aitas ka üks soft mis teeb kuidagimoodi maagiat ja hoiab prose tempi 10C allpool idles(vist tegi midagi taustaprotsessidega). Kui kordajad lahti siis tasub kasutada mõnd softi mis vastavalt prose kasutusele muudab kordajat ja pinget. Säästad elektrit ja võid julgelt ööseks taha jätta.Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
-
Viletsat (loe: odavat) pastat tulebki iga kvartal vahetada. Nagu see enamuste odavate asjadega on: vahetada, parandada või ära visata.
Ma pakuks, et ka Arctic Silver pole mõeldud kestvalt >90 kraadiga töötama. Kõrbevad seal kõik siduvad ained ja järele jääb põhimõtteliselt ainult metalli(oksiidi-)puru, mis on oma soojusjuhtivuse kaotanud.
Comment
Comment