Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Minu arvuti probleemid vol.2

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Minu arvuti probleemid vol.2

Vahepeal sai ühe siinse foorumlase abiga see Ubuntu kõvakettalt maha võetud. Ja nüüd siis üritasin panna partitsioone Win 98 jaoks (sama spetsialisti juhiste järgi). Aga tekkis probleem: kui olin Particion Magicust näitajad ära määranud ja asja käima pannud, jooksis arvuti kokku. Need asjad, mis pidid ekraanil näha olema, ei hakanud tööle (installimise % näitajad jms). Ekraani keskele tekkis must ristkülik, hiirekursor ei reageerinud, klaver samuti mitte ning restart ei aidanud, igal katsel jookseb kokku. Kõige pikem ooteaeg oli mul pool tundi.

Milles asi? Arvuti on endiselt see Celeron 333 prosega.

Vs: Minu arvuti probleemid vol.2

kas hetkel kõvaketas tühi?? või on seal midagi juba peal(teine OS)? kas vaja nt väiksemat partitsiooni ainult et 98 peale lasta ja ülejäänu jääb tühjaks?
    tel 53729764

Comment

Täna siis sai eriti vingelt kammida. Nimelt saime mu masinale Win 98se peale. Aga kui siis arvuti välja lülitasin ja mõne aja pärast uuesti tööle panin, hakkas süsteemidiski nõudma ning installimist ei õnnestunud käivitada.
      Installimisel tekkinud kokkujooksmisest saime lahti-BIOSi seaded panime defaulti ja peale seda jooksis ilusasti.

Kust saaks draiverit helikaardile? Tegu näikse olevat emaplaadile integreeritud kaardiga, mida uus Win 98se ei leidnud üles (huvitav, et Ubuntu selle kaardi omal ajal ilusti ära tabas). Emaplaat on AGP m101 251.

Samuti on probleem see, et mu kõvakettalt on 2 GB justkui haihtunud-ketas ise on 6,4 giga, BIOS näitab aga ketta suuruseks 4 giga. Teised arvutid näitavad kettal õiget mahtu. Kas BIOS vajab uuendamist? Muueas Particion Magic näitab mu arvutis kah ketta õiget mahtu, aga see BIOS...
      viimati muutis kasutaja paadikapten; 27 m 2006, 17:24.

Comment

drivereid saab www.driverguide.com ist

Comment

aga kas windowsi alt näed õiget suurust ja viga ainult BIOS-es?.... kuna sul BIOSe tõttu mitmeid probleeme on, pakun et on kuidagi pisut kahjustatud. Ehk leidub sul BIOS-es eraldi sätteid Suuremate ketaste toetamiseks?
          tel 53729764

Comment

Esmalt postitatud Mauro poolt
            aga kas windowsi alt näed õiget suurust ja viga ainult BIOS-es?.... kuna sul BIOSe tõttu mitmeid probleeme on, pakun et on kuidagi pisut kahjustatud. Ehk leidub sul BIOS-es eraldi sätteid Suuremate ketaste toetamiseks?
            See, et BIOS ei suuda üle 4 GB adresseerida, ei tee teda veel katkiseks. Asi lihtsalt vana. Kuna OS-id (Win, Lin)ei kasuta emaplaadi vindidraivereid, vaid suhtlevad seadme(te)ga otse, siis saab OS-i all kogu mahu kätte. Võtmesõna: Int13h

Comment

Working...
            X