Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pic programmaator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pic programmaator

plaanin osta Pic programmaatorit. Silma on hakanud see oomipoest.Ei tea mis sellest arvata?

Nimekirja järgi(teine pdf fail) programmeerib see F tähega ehk flash kivisid, aga kas sellega siis tavalisi näiteks pic12c508 ei saagi progeda?
    viimati muutis kasutaja surfer; 12 m 2006, 02:08.

Vs: Pic programmaator

Näe, vanale 12c508-le on flashiga vend ilmunud...! Ilmselt kirjutab masin ka "C"-ga kivi, pead proovima. Vahe on selles, et C on 1 kord kirjutatav. Progemise reziim tundub sama olevat.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

mul on kahtlane tunne et sinna läheb veel mingeid adaptereid vaja et kõiki neid tüüpe progeda.Seal otsas on 6 pinniga pesa, äkki kui ma ühendan kivi progemiseks vajalikud otsad otse sinna kas ta võib nii töödata??

Comment

Jah, ta ongi ainult nn. ICP (in-circuit programming) otsaga. Tuleb juhtmed kivi külge joota. Aga tee ise: www.kitsrus.com ja sealt KIT128. Kangiga pesa pidi ühe füüsiku nimelisest poest soodsalt saama. Ainult vali selline pesa, millesse ka kitsa korpusega kivid sisse lähevad. Tavaliselt on nad vaid laia DIP40 jaoks.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
          Aga tee ise: www.kitsrus.com ja sealt KIT128.
          see kit128 paistab ju täiesti eraldi programmaator olevat ja ise seda teha on ka üpris võimatu.

Kas otse pole võimalik ühendada

Comment

Re: Vs: Pic programmaator

selle sinu leitud programmaatori ühendadgi otse pici vastavate jalgade külge ja programmeerid. see link, mille felch andis oli selle ostetava programmaatori asemele ja võimatut pole seal midagi...

Comment

Aga tee ise: www.kitsrus.com ja sealt KIT128.
              Kuid selle jaoks on ju vaja juba programmeeritud 16f628 kivi. Kuidas seda saada kui pole veel programmaatoritki?

Comment

Re: Vs: Pic programmaator

küsid felchilt abi. või kelleltkgi teiselt sõbralt, kellel see on või ehitad omale 1 kord kasutatava LPT programmaatori

Comment

Sellel kit 128 16f628 kivi kõrval paistab veel mingi imepisike kivi (USB converter), äkki on seda ka vaja progeda.

Ma ei näinud kuskil mingit listi mis kive ta üldse toetab, ma ei usu etta kõiki pic-ke teeb

Muidu päris hea mõte et sellist ise ehitada.

Comment

Seda 628-t võin sulle ära progeda. USB kivi on FT232. Seda pole vaja progeda ja saab tellida Tartust. Akrom-ex firmast. Maksab umbes 120 raha. Põhimõteliselt võib kivi sendada max232 puhvriga kuid siis peab su masinal olema COM port ja mingi väline toiteallikas programmaatori elus hoidmiseks. USB-ga on hulka lihtsam.
                    Samalt saidilt tõmba KIT-i pdf, kust leiad ka montaazi. Prindid kilele ja teeb trükkplaadi. Ise olen raskelt rahul selle tükiga kuid eks ta veidi kallis ole küll. Aga pole hullu, saab ka odavamalt. Otsi võtmesõna "ppwin" ja leiad lihtsama ehitusega LPT-porti käiva programmaatori. Vajab välist toiteadapterit aga isegi töötab.

Comment

Samalt saidilt tõmba KIT-i pdf, kust leiad ka montaazi. Prindid kilele ja teeb trükkplaadi. Ise olen raskelt rahul selle tükiga
                      To felch:kui Sa endale juba trükkplaadi tegid, kas korrata ei taha? Ma ostaks ühe plaadi.

Comment

Vaatasin et ka oomipoest on see tellitav sellise nimega: ft232rq: ic,sm usb to uart (ftdi) 101EEK ja ft232bl/tr: ic, sm usb-to-uart (ftdi)
                        126EEK

Kuid mis tähendab see rq:...ja bl/tr...seal lõpus, kas see on oluline või?

Siiski jäi veel arusaamatuks mis kive ta konkreetselt progeb?
                        viimati muutis kasutaja surfer; 14 m 2006, 16:09.

Comment

Aga pole hullu, saab ka odavamalt. ....lihtsama ehitusega LPT-porti käiva programmaatori.
                          Mul programmaatori P16PRO tegemine veel pooleli, selle skeemi näeb

kus tükkplaadi joonise tegin ümber et ka 8- ja 40-koivalised pesad peal (kompaktselt üksteise vahel, see link enam ei tööta kus sarnast joonist näha oli). Loodan et samuti hea valik?
                          Elektroonika töötab suitsu baasil.
                          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Mul oleks põhiliselt vaja progeda PIC12c50x, PIC12F629 ja PIC12F675

Comment

Esmalt postitatud surfer poolt
                              Mul oleks põhiliselt vaja progeda PIC12c50x, PIC12F629 ja PIC12F675
                              Nimetet kivisid kirjutab KIT128 küll. 12C50x on nimekirjas aga softi uuem versioon seda miskipärast valida ei luba. Vanem aga küll!
                              Plaati...ausalt öeldes ei viitsi küll teha. jube solberdamine on. Äkki KaruTEC võtab vaevaks?
                              Samas pole ise tegemine midagi ületamatut. Pilt tuleb trükkida kilele max. võimaliku kontrastiga, mida printer võimaldab. Enne teise poole printimist lase 1 leht paberit printerist läbi. Siis kinnita kiled õiget pidi ja täpselt üksteise peale ning sobiva mõõduga valgustundlik plaat vahele. Säritad, ilmutad ja söövitad.
                              Kui kõik käepärast, saab poole tunniga hakkama. Puurimine võtab ka natuke aega...
                              Peenikesi puure olen seni ostnud Key kaubamajast Kadaka teel.

Comment

Working...
                              X