Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

läpaka puhul märgitust suurema voolu output'iga laadija kasutamine?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: läpaka puhul märgitust suurema voolu output'iga laadija kasutamine?

Esmalt postitatud andreie poolt
    Kui PINGE on märgatavalt suurem, siis muidugi on probleem.
    Mis siis füüsikalises mõttes juhtub kui toitepinge nominaalsest tunduvalt kõrgem on?

Esmalt postitatud murphy poolt
    Üldiselt on nii et jagada aku pinge 3,8 ja korda 4,2 ja liita 3V ja saate min sisend pinge
    päris hea valem Ma natuke katsetasin ise ka enda laadijatega ja üsna täpne. On sellele mingi selgitus ka või põhineb vaid kogemustel?

Esmalt postitatud murphy poolt
    Kui kaitsedioodi pole siis on lihtsalt jura läpakas ja tuleb muretseda normaalne.
    kaitsediood kaitseb siis vale polaarsuse eest?

Comment

Esmalt postitatud m4rtin poolt
      kaitsediood kaitseb siis vale polaarsuse eest?
      Kaitsediood sulab kokku lühiseks, kui pinge on vale polaarsusega; lühistunud kaitsediood kävitab järgmise kaitseahela. Lühistunud kaitsediood tuleb vahetada.
      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Pole katsetuse tulemus, läpaka akus on elementide nominaal pine 3,8, jagades aku pinge sellega saad aku elementide arvu, kuna liitium aku täis pinge on 4,2 siis korrutades nüüd purkide arvuga saad max aku pinge mida on vaja et aku oleks täis, see 3V on sisemised kaod (umbes 1,6V)+ 1,25V SMP toiteahela kadu.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

mul on sülearvuti põhja all kleepekas, kus peal on kirjas: 20V DC ::: 3,25A. Ning aku peal on kirjas: 11,1V ::: 4400mAh. Järelikult on mul kolme elemendiga aku ning elemendid peaksid olema jadamisi. Ning sülearvuti saab hakkama 11V pingega siis kui ta vaid akutoitel on. Kas see tähendab siis ka seda, et kui ma võtan arvutilt aku tagant ära(või ei peagi eemaldama, lihtsalt ei lae siis?) ja ühendan 11V väljundpingega laadija sülearvutiga, siis ma saaksin sülearvutiga tööd teha?

Comment

ei saa. see 11,1 on aku nimipinge. täis aku puhul on see ligemale 13V. laadija pinge aga peab olema aku pingest oluliselt kõrgem, et saaks aku täis laadida ja jääks ka ruumi laadimisahelate pingelangule.
            20V on nt IBM(kahjuks nüüd Lenovo) standard ja see sobib nii 14,4V, kui ka 11,1V akuga isenditele. ilmselt töötaks see raal ka 16V laadijaga, aga madala pinge tõttu võib toiteahel kannatada saada.
            vähemalt IBM ja Dell puhul on kasutusel 3 klemmiga pistikud, millest ühe kaudu käib laadija tuvastamine. selle signaalita asjad vist toimima ei hakka
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
            X