Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
hmm mulle tundub et asi kõvakettas (80Gb) kuna enne sellega koos oli hdd mis venitas ja nüüd cd rom. Endalgi oli sarnane juhus kus olemasolev ketas(kas oli primary/secondary master + mõni muu seadeldis järel ei tahtnud hästi toimida... väga palju jama oli). Vaheta 80 ja 30(?) ketas omavahel ära.. ja jälgi, kas tekib probleeme secondary slavega (kus 80gb hdd on master). Muidugi vaja sul sel juhul BIOS-st boot järjekorda muuta. kui just 30gb kettale(?) ei taha eraldi win peale lasta.
hmm mulle tundub et asi kõvakettas (80Gb) kuna enne sellega koos oli hdd mis venitas ja nüüd cd rom. Endalgi oli sarnane juhus kus olemasolev ketas(kas oli primary/secondary master + mõni muu seadeldis järel ei tahtnud hästi toimida... väga palju jama oli). Vaheta 80 ja 30(?) ketas omavahel ära.. ja jälgi, kas tekib probleeme secondary slavega (kus 80gb hdd on master). Muidugi vaja sul sel juhul BIOS-st boot järjekorda muuta. kui just 30gb kettale(?) ei taha eraldi win peale lasta.
Ahjaa tuleb meelde üks asi.Nimelt kui ma selle venitava cd-romi masteri või slave panin,siis ei leidnud biosist,aga kui cabel celect,siis leidis.Kuigi asi on nagu kahtlaselt toimiv.Nimelt ,kui arvuti käima panen,siis enne kui op süsteem käivitub,siis proovib ta cd-romilt lugeda,kas plaat on sees või ei,et sellele sis vajadusel buutimisvõimalus anda.Nimelt varem(enne,kui 80-st ketast polnud) proovis ta seda mõlemalt romilt otsida,aga nüüd proovib ainult ühelt(mittevenitavalt).Ja kui ma uuesti nüüd hiljaaegu biosist vaatasin,siis ta ei näidanud mul seda rommi olemasolu üldse,aga seal oli nagu mingi hard drive ülevaatamisvõimalus vms ja kui seda vajutasin,siis leidis uuesti romi üles.Jääb mulje,nagu emaplaadi jaoks seda cd rommi taga pole(ei tunnista),aga kõvaketas leiab jällegi selle üles vms.Segane jutt,aga ehk saate midagi sotti..
Hmmm ? DMA see on sama ,mis ide juhegi we??? kui seda mõtlesid,siis neid ma sissepoole surunud ja välja kisnud küll ei mõjutanud see midagi..
Ei see on tarkvaraline värk... igale IDE seadmele saab määrata kas ta kasutab DMA'd või mitte ja kui mõnel ei ole seda peal siis võibki probleeme tekkida... mul oli kah kunagi, et cd'lt ei tahtnud lugusid ilusti mängida vaid hakkis koguaeg ja siis oligi see jama.
Mine Device Manageri ja ava kaust "IDE ATA/ATAPI controllers", seal nii Primary- kui ka Secondari IDE Channel properties'est "Advenced Settings" alt vaata kas kõik Tranfer Mode'd on ikka valitud "DMA if available" mitte "PIO Only"
Ja vaata siis ka kas "Current tranfer mode" on ikka kõigil DMA
viimati muutis kasutaja Mees Metsast; 12 August 2006, 01:19.
Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !
Ei see on tarkvaraline värk... igale IDE seadmele saab määrata kas ta kasutab DMA'd või mitte ja kui mõnel ei ole seda peal siis võibki probleeme tekkida... mul oli kah kunagi, et cd'lt ei tahtnud lugusid ilusti mängida vaid hakkis koguaeg ja siis oligi see jama.
Mine Device Manageri ja ava kaust "IDE ATA/ATAPI controllers", seal nii Primary- kui ka Secondari IDE Channel properties'est "Advenced Settings" alt vaata kas kõik Tranfer Mode'd on ikka valitud "DMA if available" mitte "PIO Only"
Ja vaata siis ka kas "Current tranfer mode" on ikka kõigil DMA
Nonii sai järele vaadatud ja Primary IDE channeli all oli see allpool device 1 PIO only.Selle muutsin DMA.... -ks ja proovisin,aga ikkagi venitas.Ja selle Current transfer mode (device 1 all) on PIO only.Aga ma ei saa seda Current transfer mode all asuvat pio onlyt ümber muuta.
Kui Current on PIO, siis töötab see ikka PIO'na ja siis venitabki.
Muidu mul oli kunagi nii, et kui Biosist CD seadmetele NONE panin, siis ei saand kah DMA'd peale (kuigi muidu leidis üles ja kõik nagu korras)... pidi AUTO panema siis sai alles DMA kah peale.
Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !
Kui Current on PIO, siis töötab see ikka PIO'na ja siis venitabki.
Muidu mul oli kunagi nii, et kui Biosist CD seadmetele NONE panin, siis ei saand kah DMA'd peale (kuigi muidu leidis üles ja kõik nagu korras)... pidi AUTO panema siis sai alles DMA kah peale.
Vaatasin BIOSist järele ja seal oli see rom none.Panin auto ja leidis ilusti ülesse.Enne windowsi käivitamist otsib nüüd ilusti sealt romi pealt ja enam ei venita.Vaatasin device manageri alt ja seal oli DMA olemas.Niiet tänud,asi toimib.
Comment