Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

USB-keegi ei tea, kuidas töötab;)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

USB-keegi ei tea, kuidas töötab;)

Hiljuti, kui mu arvutis oli veel win 98, ma pidevalt mõtlesin, et miks mu emaplaadil (see vana AGP, millest ka varem foorumis juttu olen teinud) olevad USBd ei tööta. Uurisin erisuguste tegelaste käest, kes nende endi sõnutsi tunnevad arvutiasja. Aga igaüks neist ajas erisugust juttu. Üks ütles, et mul on USB 1.1, mida saab vastavate draiveritega USB 2.0-ks muuta. Teine ütles, et tuleb osta üleminek USB 1.1 to USB 2.0. Kolmas, kes oli arvutipoes müüja, ütles, et neil seda asja ei tunta nagu see üleminek, et võibolla hiinlased leiutavad agaralt ja et mu arvuti USB on ilmselt rikkis. Siis kuulsin veel, et win 98 ei tunnistagi sellist asja nagu USB. Lõpuks soovitati osta lisa USB kaart nelja USB pesaga, läksin õnge, kaart aga tööle ei hakanud (ei võtnud isegi draiverit vastu). Ning hiljuti, kui olin masinat natuke järgi aidanud (mälu 192 MB pannud ja prose BIOSest 416 MHz peale ajanud) ning lasin sisse panna Windows XP, hakkasid kõik USBd tööle-nii emaplaadi kaks pesa kui ka lisakaart nelja pesaga... Ja nüüd mõtlen, kas ikka oli mõttekas seda lisakaarti osta-6 USBd kokku. Töötavad-mälupulka saab nende kõigi taga kasutada

Minu mõte on, et keegi teadjam võiks siin meid valgustada selle kohta, mis tüüpi USBd on olemas ja kuidas nad ikkagi töötavad.

Vs: USB-keegi ei tea, kuidas töötab

Sinu probleem oli siiski win98-s. Või siis ka emaplaadi draiverid vms...igatahse USB draiverid said nüüd peale ja Win tunnistab neid USB-sid mis olid ka juba mutil.

Comment

Õpetlik ja ehe näide sellest, et vanaraua ja ürgse softiga pole mõtet oma pead vaevata

Ise pusisin ka win98-le usb-d külge, aga aasta oli siis 1999, mitte 2006. Probleeme kaks:
      1) usb toe jaoks oli vajalik SP2 vms.
      2) taiwanimeeste kirjutatud bugised via chipset'i tüürelid (mul oli siis amd k6-2 400MHz, millele oli mõistliku hinnaga ainult via chipset saadaval) ei tahtnud microsofti kvaliteedilaborist kuidagi läbi mahtuda ja need tuli eraldi tehase koduleheküljelt tõmmata ja installida.

Tol ajal aitas hädast välja altavista.digital.com, www.yahoo.com ja midagi veel, tänapäeval ilmselt google.com.
      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt
        Õpetlik ja ehe näide sellest, et vanaraua ja ürgse softiga pole mõtet oma pead vaevata
        Mina vaidleks sellele ikka vastu küll. Võtame näiteks CNC masina juhtimine LPT pordi kaudu...kasutame selleks läpat. Kas me nüüd ostame kalli raha eest selle jaoks uue arvuti või võtame vanema masina ja jooksutame hoopis DOS-i programme? Ja siis ka veel selline vigur vanema softi kasuks[jah, saab ka kurikuulsas xp-s sellest jagu[mingil määral]] : LPT pordile juurdepääs...

PS1: Sorry@OffTopic
        PS2: Win 98 ei kõlba eriti..ise kasutasin Win98SE-d

Comment

Eggy, sul on õigus, just Win98SE ehk Windows 98 Second Edition'i on tarvis USB tööle saamiseks. Hästi järele mõeldes, ilmselt oli ka via raud bugine, et USB tüürelite standardimplementatsioon ei toiminud.

Kui vanema raua/softi kasutamise retsept on käe sees ja doonorite tarbeks utiililadu kõrval, pole probleemi, kuid antud juhul oli iva siiski selles, et viis aastat tagasi aegunud softi ja raua probleemidest ei olnud teadlik ei kodanik ise ega ka keegi teine. Ei olegi võimalik, et arvutimüüjad tänapäeval oskaksid aidata taoliste probleemidega - sisuliselt müüakse arvuteid prisma/selveri rauakaupade osakonnas, kassiiridelt polegi midagi küsida peale hinna!
          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Working...
          X