Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

2 kõvaketast arvutisse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

2 kõvaketast arvutisse

Kas Chaintech 6EPA2/6ESA(2)/6ESV/6LIA/6LTL/6LTM(2)/6LTS emaplaat üldse võtab kahte ketast vastu?

Hiljuti tegin katse ära. Lisaks olemasolevale 6,4 GB-le proovisin külge aretada 1,7 GB ketast. Ja tulemused:

1) Pannes mõlemad kettad ühe juhtme külge Pri. Masteriks (kõik kaablid on mul kolme pistikuga, nii ketta, floppy kui ka CD romi omad), tunnistas BIOS vaid väiksemat ketast, suuremat ei näidanud üldse.
    2) Kui panin pisema ketta CD ROMi asemele, näitas BIOS mõlemad kettad ära, kuid Windows XP tegi triki-ütles, et leitud uus riistvara, kuid My Computeri all ei näidanud seda.

Samuti oli see nali, et kui panin 32 MB videokaardi (tasuta sain, sobib mu socketisse, AGP oma) praeguse 4 MB asemele, siis läks Windows üles vaid safe mode reziimis, kuigi driver sai installitud. Tavareziimis ta jäigi bootima Ometi töötab ta klassikalises stiilis (igasugu efektid, kellad ja viled keerasin maha). Ise kahtlustan, et toiteplokk on lahja ja kaart sõi liiga palju selle ressursse (võimas kaart, vent on kah peal), aga las teadjamad seletavad.
    viimati muutis kasutaja paadikapten; 23 August 2006, 16:49.

Vs: 2 kõvaketast arvutisse

Esmalt postitatud paadikapten poolt
    Kas Chaintech 6EPA2/6ESA(2)/6ESV/6LIA/6LTL/6LTM(2)/6LTS emaplaat üldse võtab kahte ketast vastu?

Hiljuti tegin katse ära. Lisaks olemasolevale 6,4 GB-le proovisin külge aretada 1,7 GB ketast. Ja tulemused:

1) Pannes mõlemad kettad ühe juhtme külge Pri. Masteriks (kõik kaablid on mul kolme pistikuga, nii ketta, floppy kui ka CD romi omad), tunnistas BIOS vaid väiksemat ketast, suuremat ei näidanud üldse.
    Kui panid ühe kaabli külge, siis masteriks sätid jumperiga oma süsteemiketta (ilmselt on see 6,4GB-ne) ja slave-ks jumperiga oma lisaketta. Üks IDE pesa lubab ju ainult kaht seadet: master ja slave
    Või sain millestki valesti aru?

Comment

Jumperite sättimine on mu jaoks veel valge maa, ehk selgitaksid lähemalt, kuidas see käib?

Comment

njaa ...kui kahte ketast ühe kaabli otsa paned siis ketastel on jumperid ....kust ühe ketta saad slaveks panna ja teise masteriks ......kui mõlemal sama seadistus siis nad ei tööta või siis töötab ainult üks neist

Comment

Jumperite sättimine on mu jaoks veel valge maa, ehk selgitaksid lähemalt, kuidas see käib?
          jumprite asendid peaks ketta kleepeka peal näidatud olema ...uuri ketast ...äkki leiad ...kes otsib see leiab ...edu

Comment

http://www.removable-storage-guide.c...s-overview.gif

siin pildike.Jumperi asend tavaliselt jah ketta peal olemas.

Comment

Tänan-proovin ära.

Comment

See konkreetne jumperite asukoht sõltub konkreetsest kettast, seda pilti ei tasu etaloniks võtta. Enamasti on küll vähemalt nii, et ilma jumperita on ketas master. Jumperil on kolm positsiooni - master, slave ja cable select. Ühe kaabli taga saab siis olla üks master ja üks slave ketas. Cable select on selline kaval asi, et kui on korralik kaabel, siis selle pesad on eri moodi ühendatud ja selle järgi saab üks ketas aru et on master ja teine et on slave. Sellised kaablid on tavaliselt eri värvi otstega - hall ots on slave ja must ots master; sinine läheb emaplaadile. Samas ka sellise kaabliga saab kindla peale minnes panna master/slave seaded jumperiga paika ja siis juba ei ole vahet, mis ots mis pesas on.
                Mõnikord on ka tähistused ketta plaadil jumperi pesa juures, plaadi peal võivad olla märgitud positsioonid ma, sl ja cs.

Comment

emaplaatide puhul on nii, et kui sa lisa kaarti IDE jaoks pole lisanud, toetab emme kuni 4 seadet ide-s
                  tõesti kõvakette juperi seadistused on muutuvad.. olen näinud ka 8 variandiga. leidub kettaid millel kleepekal olev ei vasta kettale.
                  tel 53729764

Comment

Katse tullemused:
                    Antud kettal tuli Slave reziimi saamiseks jumper eemaldada, nagu ma kestal ol´d piltidest aru sain. Ühendasin siis ära ja BIOS näitas neid just nii nagu näitama pidi-suuremat pri. masterina ja pisemat pri. slave´ina. Kuid Windows tegi trikke. Device Manager näitas ketta ära, kuid Properties ei andnud mingit infi... Samuti näitas selle ketta ära Everest. Kuid kus seda ketast pole, see on ikka see My Computer.
                    Kas võib asi olla ka slave ketta partitsioonis? Partitsiooni sellele kettale peale ajades (suurem oli lahti ühendatud sel ajal) kippus erroreid andma, lõpuks sain NTFSi talle peale, aga kas see ka sinna pidama jäi?

Comment

digitali jutule võiksin lisada, et osadel ketastel oli/on olemas neljas asend: "single drive", et siis nagu nimest võib järeldada tuleb juper panna sellese asendisse siis kui ketas on ainukesena masinas.

Comment

kasutasid xp-d jah? ehk ei saanud ketas omale "tähte" (C,D,E)?
                        klõpsa parema nupuga my computer peal ja vali manage. liigu sealt storage - disk management seal näed, kui pole, lisa ise.
                        tel 53729764

Comment

vot single drive asendit pole ise kohanud aga suurematel ketastel on olemas piirang, et arvuti näeb ketast kui 32GB, ilmselt miongi vanema failisüsteemida ühildumiseks.
                          PS! see et kaablid ise valivad kumb master ja kumb slave, on mulle üllatus. ise panen jumperitega asja paika aga tore teada.

Comment

Minul ei tundnud vanem bioss ära 40GB ketast muidu kui panin jumperi sellesse 32GB asendisse...see on migni piir. Pärast biossi uuendust tundis ka juba 40GB-na. Samas üks tuttav rääkis, et 32GB pidi olem fat32-e piir...

Comment

Katse tullemused:
                              Antud kettal tuli Slave reziimi saamiseks jumper eemaldada, nagu ma kestal ol´d piltidest aru sain. Ühendasin siis ära ja BIOS näitas neid just nii nagu näitama pidi-suuremat pri. masterina ja pisemat pri. slave´ina. Kuid Windows tegi trikke. Device Manager näitas ketta ära, kuid Properties ei andnud mingit infi... Samuti näitas selle ketta ära Everest. Kuid kus seda ketast pole, see on ikka see My Computer.
                              Kas võib asi olla ka slave ketta partitsioonis? Partitsiooni sellele kettale peale ajades (suurem oli lahti ühendatud sel ajal) kippus erroreid andma, lõpuks sain NTFSi talle peale, aga kas see ka sinna pidama jäi?
                              Seda everesti ära kohe üldse usalda..See paneb jumalast metsa.Ja sa võid ka sedasi proovida,et paned ühe kõvaketta ühe ide kaabli alla ja teise teise alla(winiga ketas prim masteriks nagu ikka).Ja seda võid ka vaadata,kas ketas on ikka AUTO peal.Mul oli see jama,et NONE peal oli ning asi jubis hirmsasti.Võid igaks juhuks üle vaadata.
                              otsija

Comment

Working...
                              X