Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Integr. helikaardi ärakeelamine-kuidas?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Integr. helikaardi ärakeelamine-kuidas?

Kuna tahan arvutisse uut helikaarti panna (üks olemas, vajadusel võin tüübi ütelda), tekkis küsimus, et kuidas siis saaks ära keelata emaplaadile integreeritud helikaardi? Nimelt on mulle õeldud, et kui seda välja ei lülita, ei saa teisi helikaarte kasutada. BIOSe alt ei leia ma midagi, mis võiks mu audiole viidata. Jumpereid ma kah ei märka (igasugu ogasid, mille otsa jumperid võiks käia, on aga küll).

Emaplaat: Chaintech 6EPA2/6ESA(2)/6ESV/6LIA/6LTL/6LTM(2)/6LTS

Re: Integr. helikaardi ärakeelamine-kuidas?

Mul lasevad 2 helikaarti (integer ja X-Fi käsikäes täiesti vabalt ilma mingisuguste probleemideta...

Aga keelatakse device manageri alt tegelikult. pole sinna biossi vaja ronida, saab ka windowsi alt .

Comment

Vs: Integr. helikaardi ärakeelamine-kuidas?

Üldjuhul ei hakka nad teineteist segama. Lihtsalt pead default audio väljundi keerama õigesse kaarti. Kui ikkagi probleeme tekib (IRQ'de nappusest mingid imelikud paigutused ja sharingud, mis alati ei toimi väga hästi), siis saab keelata ära ta üldjuhul biosist. Sel juhul ei anna bios talle üldse irq'd ja algusest peale allokeeritakse pci irq'sid natu paremini. Pärast windowsist ära keelates küll draiverit ei laeta aga üldjuhul ei hakata enam irq'sid ümber mäppima.

Comment

endal on konflikte just teatud kaartidega. nt ESS
        win alt keelamine ei aita. BIOS alt saab kindlasti, kui on integreeritud. ta ei pruugi olla sinu heli nimega vaid nt. Onboard Audio.
        peaks olema kuskil PCI ga seotud seadete all.
        tel 53729764

Comment

mul on üldse seline tore int heli mis isegi biosest ära keelatuna töötab windowsi all edasi. kuna kasutan teist kaarti siis keelasin device managerist ära int heli, jube tüütu on programmidele koguaeg selgitada et tuleb teist väljundit kasutada.

Comment

BIOSe alt ei leidnud ma midagi, mis oleks audiole viidanud... Kuid avastasin, et Device Manageri alt saab keelata ja seda ka tegin, nüüd on asi paigas ja mu uus helikaart funkab. Nüüd tuleb veel lahendada vaid küssa, kuidas ühendada talle subwoofrit külge-kirjade järgi on see kaart 4.1. 4 kõlarit kahe võimuga on taga, aga supakas... Kaardi tüübi annan lähiajal, praegu tean vaid, et see on miskine hiinlaste toode ja K-Saloonis maksis 136 EEQ.
            Installimisel saab nagu valida, kuhu supakat ühendada, aga reaalselt see ei tööta.

Comment

Uuemad arvutid lasevad kõik panna kuni 6 kõlli järgi sellex on yx soft mis seda teeb, tuleb driveri plaadiga kaasa ja istub paremas nurgas kogu aeg
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt
                Uuemad arvutid lasevad kõik panna kuni 6 kõlli järgi sellex on yx soft mis seda teeb, tuleb driveri plaadiga kaasa ja istub paremas nurgas kogu aeg
                Seal Volume ikooni juures, eks ole? Ma siis pean veel otsima. Taolise asja ma leidsin igatahes mujalt, vist Control Paneli alt, kui ma õigesti mäletan, ja helikaardile selle proge sätted ei näi mõjuvat (pean veel uurima, kuidas ta kahe kõlli reziimis käitub), see näis olevat Winni enda driver. Kuigi, jah, igasuguseid sätteid kõlaritele oli seal üsna suur posu. Aga BIOSe alt leidsin kah viimaks, mis vaja, ja lülitasin emaplaadi helika välja sealt.
                Kuid nüüd tekkis huvitav küsimus: kas annaks KORRAGA töös hoida nii integreeritud kui ka lisatud helikaarti?

Üldjuhul ei hakka nad teineteist segama. Lihtsalt pead default audio väljundi keerama õigesse kaarti. Kui ikkagi probleeme tekib (IRQ'de nappusest mingid imelikud paigutused ja sharingud, mis alati ei toimi väga hästi), siis saab keelata ära ta üldjuhul biosist. Sel juhul ei anna bios talle üldse irq'd ja algusest peale allokeeritakse pci irq'sid natu paremini. Pärast windowsist ära keelates küll draiverit ei laeta aga üldjuhul ei hakata enam irq'sid ümber mäppima.
                Kuidas see default siis õigesse kohta panna?

endal on konflikte just teatud kaartidega. nt ESS
                Seda tüüpi on ka minu integreeritud kaart. Ehk on tõesti variant, et ta lihtsalt ei taha teiste helikaartidega paaris tegutseda?
                viimati muutis kasutaja paadikapten; 30 August 2006, 17:35.

Comment

Working...
                X