Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kõvaketas surnud we:(

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõvaketas surnud we:(

Tere probleem selline,et elektrikud käisid elektriarvestit vahetamas ja võtsid elektri välja loomulikult.Mul samal ajal arvuti käis.Kui mõne aja pärast elekter tagasi tuli,siis lükkasin arvuti uuesti järele ja asi läks poole kauem käima.Esimesel korral my computeri all teist (primary master) kõvaketast ei leidnud.No see selleks ,restart ja tagasi ta oli.alguses nagu see ketas toimis,aga peale järgmist taaskäivitust oli asi juba jama.Nimelt biosis oli ketas olemas,aga oli näha,et midagi on valesti.Nimelt oli ketta nimi MAXTOR ARES C64K .See maxtor on sama,mis eelnevalt,aga ARES C64K vilkus kahtlaselt.Ok see selleks väljusin biosist ja enne,kui windosi laadima hakkas viskas kirja "secondary master hard disk fail".Proovisin siis sama ketast ka secondary slave jne,aga sama seis.Tõstsin jumpereid nalja pärast ümber,aga asi ei muutunud.Siit siis küsimus,et kõvaketas oletatavalt läbi we või ehk siiski mingi teine probleem tal(kuigi kahtlen).Ja kas kuidagi ehk on veel võimalik taastada,et andmed kettalt kätte saada.Uut kiibistikku sinna asemele otsida ei tahaks ja kas selles on üldse vigagi.
    otsija

Vs: Kõvaketas surnud we

Surnud jah. Data saab kätte. Aga odav ei ole. Elektroonikat vahetada ei ole mõtet. Tulemust ei anna.
    Taastan datat katkistelt ketastelt.

Comment

Arvatavasti läks kettal kuskil (püsi)mälus midagi totaalselt segamini.
      Mina otsiks tootja kodulehelt vastavad utiliite, äkki saab nendega low level formatit teha või mingit datat kah kätte.
      Ahjaa, proovi ketast teises masinas.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Maxstori kettad jh sellise jama suhtes suht tundlikud ma ei käi nad kaua kõrgemate pingetega. aga uuri. kui beoses veel asja ära tunneb on lootust et saad uue firware laadida. data ei pruugi alles jääda sest osad toolid teevad lowlevel formati enne.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Jama värk ... Ma pistan varsti ketta sõbra arvutisse ja vaatan,mis see räägib.
          otsija

Comment

Mul oli midagi sarnast. Ketta tundis kuidagi ära aga buutida ega muid asju korralikult teha ei suutnud. Ühtlasi ei leidnud üles ei Cd-draivi(D) ega FDD-d(A). Kontrolleris vist asi

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
              Mina otsiks tootja kodulehelt vastavad utiliite, äkki saab nendega low level formatit teha või mingit datat kah kätte.
              Ahjaa, proovi ketast teises masinas.
              Tootja utiliit ei aita. Teine masin samuti.

Comment

Esmalt postitatud toivos poolt
                Tootja utiliit ei aita. Teine masin samuti.
                Mis siis aidata võiks?? kas ainult rahasumma eest kusagile spetsi juurde viimine või??.
                otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                  Mis siis aidata võiks?? kas ainult rahasumma eest kusagile spetsi juurde viimine või??.
                  Nii ta on jah.

Comment

jah.. win all pole suurt kasu kui enne laadimist saad errori. Kuigi võid proovida data recovery tüüpi programme... olen nendega faile päästnud kketastelt mida win ise ei tunnista.
                    kogu elektroonika asendamine sama mudeli omaga võib tulemust anda... ainult kas data enam kasulik on, kuna osa infot on püsimälus.
                    tel 53729764

Comment

Esmalt postitatud Mauro poolt
                      jah.. win all pole suurt kasu kui enne laadimist saad errori. Kuigi võid proovida data recovery tüüpi programme... olen nendega faile päästnud kketastelt mida win ise ei tunnista.
                      kogu elektroonika asendamine sama mudeli omaga võib tulemust anda... ainult kas data enam kasulik on, kuna osa infot on püsimälus.
                      Kuidas data recovery programm kettale ligi pääseb, kui ketast isegi tootja utiliit ei tunnista? See ketas ei anna enda pealt lugeda ühtegi sektorit.

Comment

No ega seal kettal midagi ülitähtsat ka polnud..Lihtsalt mu muusikavarud,mida omajagu kogutud oli Aga jah mis teha ,läks siis läks.
                        otsija

Comment

kui ruumi on, siis viska sesima ja hoia silmad lahti et ehk kellegil juhtub olema ketas mis läheb ära badide tõttu, saad sealt elektroonika. Muide maxstoritel on 2 õrna kohta, on mootori driver kivi ja loogika pingeregulaator. kui mootor käib siis esimene terve, tee asjast pilt siis võin öelda ka milline pingeregulaator võiks olla, ehk pinge paigast ära, mul tuttaval kettas millelt andmed päästsin jootes regulaatori maha ja andes 3,3 eraldi peale.
                          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Ma kuulaks kasutaja Toivos juttu sest olen 10 aasta jooksul näinud teda taastamas inffi ka sellistelt ketastelt, mida isegi CSI Miami vennad maha kannaksid...
                            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                              No ega seal kettal midagi ülitähtsat ka polnud..Lihtsalt mu muusikavarud,mida omajagu kogutud oli Aga jah mis teha ,läks siis läks.

Ma vajutasin oma muusikavarude peal lihtsalt delete klahvi, reaalselt kuulad sa 20GB muusikast umbes ühe plaadi jagu.

Kunagi ammu hv foorumis mingid vennad said vindilt nänni nii kätte et pistsid vindi sügavkülma, siis pidi mõnel juhul pildi ette võtma.

Comment

Working...
                              X