Sain helikaardi ISA siinile-ESS Audiodrive ES1688F on ühel kivil kirjas. Aga ma ei leia talle kuskilt driverit, isegi mitte googlest ega kodukalt ning mu Win XP teda ise ära ei tunne (peaksin ta ehk üle installima?). Noh, igatahes asi näib töökorras olevat, väljundites on kahin olemas, aga ma tahan sealt heli kah saada. Ehk aitate?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
ISA siinil istuv helikaart vaja tööle saada
Collapse
X
-
Vs: ISA siinil istuv helikaart vaja tööle saada
XP ehk NT ei tunne ära? Imelik.
ESS väidab et peaks nagu tundma, seetõttu nad eraldi draivereid ISA siinile ei anna.
Note: Windows installation CD has built-in support for this audio device. ESS did not and will not release separate ISA audio WDM driver for this device.
XP jaoks siis nagu asja ei eksisteeri? Ka device manageris mingeid hüüumärke vms?
Mitte midagi?
Win 9x masinat on Sul? Kui seal töötab, siis pole pmst ESS süüdi.
Microsoft väidab samuti et see draiver tema OP systeemis on.
http://support.microsoft.com/kb/295318/en-us
Olen probleeme lahendanud ka nii mõne seadmega, et kustutan ta Device Managerist ja siis peale restarti või sunniviisilist peale "Detect new hardware" hakkab asi tööle. (ehk siis Sinu: (peaksin ta ehk üle installima?)). Proovi, kui ta Sul DM'is üldse näha on.viimati muutis kasutaja Elektrik; 13 m 2006, 18:59.
-
Esmalt postitatud Elektrik pooltXP ehk NT ei tunne ära? Imelik.
ESS väidab et peaks nagu tundma, seetõttu nad eraldi draivereid ISA siinile ei anna.
http://www.esstech.com/techsupp/drivers.shtm
XP jaoks siis nagu asja ei eksisteeri? Ka device manageris mingeid hüüumärke vms?
Mitte midagi?
Win 9x masinat on Sul? Kui seal töötab, siis pole pmst ESS süüdi.
Microsoft väidab samuti et see draiver tema OP systeemis on.
http://support.microsoft.com/kb/295318/en-us
Olen probleeme lahendanud ka nii mõne seadmega, et kustutan ta Device Managerist ja siis peale restarti või sunniviisilist peale "Detect new hardware" hakkab asi tööle. (ehk siis Sinu: (peaksin ta ehk üle installima?)). Proovi, kui ta Sul DM'is üldse näha on.
Comment
-
Viska ära. See ESS-i kivi oli mingi odav ja kahisev/kähisev mõttetus ning nende ES1XXX kividega oli isegi W9X aegadel paras peavalu. Küll karjatati iga kolmanda restardi peale "New hardware found" ja see leitud raud oli järjekordselt seesama ESS, mis juba kord oli masinale selgeks tehtud, küll "ununes" ta peale mõnenädalast töötamist masina jaoks ja tuli windowsi draiverid uuesti installida....
Eks neid kive kasutasid ka sellised Genius tüüpi firmad SoundBlaster Compatible kaartide tegemiseks. 2/3 kaardi hinnast moodustas kena ja värviline karp.WW
Comment
-
tee väike bootflopy; cd; kuidas saad; OP win98'ga ; Dos sounddraiverid peal, vaata kas, siis hakkab häält tulema, või proovi mõnes teises arvutis. Üldiselt nende kaartidega on küll väheke jama olnud.... Bios vaata IRQ üle, võibolla tahab see arvuti sealt ka häälestamist
Comment
-
Loe klotsi pealt välja mis kaart olema peaks, siis "add new hardware" alt saundikas ja siis kuskilt "vägisi" paned õige margi. Kuna detectides midagi ei leita. Peaks ok olema.
Endal oli esimene saundikas mingi ess1698 kah ilma Plug and Play toeta - selle sai win95/8 all nii tööle.Maailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ.
Comment
-
Esmalt postitatud yllsel poolttee väike bootflopy; cd; kuidas saad; OP win98'ga ; Dos sounddraiverid peal, vaata kas, siis hakkab häält tulema, või proovi mõnes teises arvutis. Üldiselt nende kaartidega on küll väheke jama olnud.... Bios vaata IRQ üle, võibolla tahab see arvuti sealt ka häälestamist
Üleeile tegin oma Windowsile upgrade´i, see ka ei aidanud. Jäänud on ehk vaid veel võimalus installida Win uuesti täitsa nullist.
Comment
-
Esmalt postitatud yllsel poolt(enne kui üle hakkad installima; arvan ,et see installimine ei aita) kontrolli kas sellel kaardi peal on jumperid. seal näed ka IRQ ja ja kas on PnP on enable (lubatud). Bios peab olema PnP Enable.
Kas see Biosi "PnP Disable/Enable" ka PCI siinidele mõjub? Nende siinide peal on mul küll mitmesugust jura ja see jura ka töötab-hetkel lisa USB kaart, võrkar, ning ka Hiina 4.1 helikaart hakkas ilusti tööle (tõsi küll, just sellesama lisa USB vajaduse tõttu tuli käigust mah võtta ja seetõttu tahangi ISA siinile helikaarti panna). Mõtlesin lihtsalt, et kui mõjub, siis ei peagi kontrollima, sest nagunii kõik funkab.
Comment
-
Teed endale dos bootfloppy või cd sinna peale kopeerid lahti pakitult failid mille saad ftp://ftp.esstech.com/pub/audio-modem/Win311_DOS/ISA/DOS/ESS_OS_config.zip
loe ka manuali, mis seal kaasas on. saad seadistada seda kaarti...
Peale seda xp's installid: ftp://ftp.esstech.com/pub/audio/isa/...1688_v1087.zip
Kui hakkab karjuma----> Conti.... Anyway.. restart
Kui see ka ei aita, siis otsi uus kaart
Comment
-
Uus katse läks niimoodi. Windowsi driverite seas ta oli, aga ilma selle "F"-lõputa ja kui ta ära installisin, näitas Device Manageri all seda hüüumärgiga ning heli ikka ei tulnud. Proovisin installida netist tõmmatud Win 98 driverit, see ka ei aidanud. Biosist ei leidnud kohe kohe midagi-oli küll mingi "PCI/pnp OS installed yes or no", aga see ei muutnud ka miskit. Niimoodi jamades muidugi keerasin olemasolevad helidriverid kah turki ja lõpuks ei jäänud muud üle, kui see õnnetu helikaart arvutist välja ja Windowsile upgrade.
Kaardil mingid jumperid leidsin, aga mis need tähendavad, tuleb veel uurida.
To Werewolf: ega sellise odava papi eest paremat vist saagi... Kahin on tal jah kõva. Kuid kas ta ka hiire liikumist heliga märgib? Minu 4.1 Sweex, mille nüüd tagasi panin (kaotades lisa USBd-eks seetõttu tahtsingi ISA siinile midagi panna), on oma hinna kohta küllalt hea-stereo stereoks, aga hiir liigub vaikselt ja puudub see rõve omamüra, võrreldes mu emaplaadile integreeritud kaardiga. Noh, ja maksis see Sweex 136 krooni...
Comment
Comment