Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

512MB mälukaart

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

512MB mälukaart

sai ostetud fotokasse uus mälukaart.kõik oleks nagu ilus,aga menüüd sirvides avastasin väheke häiriva asja-rida FORMAT kohale on seal 480MB.
    kaart peaks nagu 512MB olema,milles asi?

Vs: 512MB mälukaart

Kõvaketaste ja loomulikult ka mälukaartide valmistajad panevad ikka suuremaid numbreid, kui reaalsuses on. Nimelt arvestavad nad, et 1000kB on 1MB, kuigi tegelikult 1024kB = 1MB
    Eks sealt see erinevus.
    4,7GB DVD ketas mahutab ka ainult 4,3GB.

edit: õige oleks, kui mälukaardi valmistaja annaks oma mahu lihtsalt baitides, siis poleks "pettus" võimalik. Aga nii nad muidugi ei tee..
    viimati muutis kasutaja sebastian; 17 m 2006, 18:02.

Comment

google 480MB 580MB

Tootja Sony?

Tundub, et süüdi on järgmine asjapulk: http://en.wikipedia.org/wiki/MagicGate

Mina küsiksin poest oma raha tagasi, mitte ei hakkaks pead murdma, kuidas sellest lahti saada.
      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

raha on juba liig hilja küsida,kaardi ostsin juba suve algul.ega tegelikult see mind nii väga ei häirigi,135 pilti mahub ilusasti peale.poleks ma menüüdesse süvenenud,poleks midagi märganudki.
        aga nüüd kripeldab hinges,et miks nii.kaardi peal on ju kirjas 512MB.

Comment

Asi ikka Sebastian-i pakutus. Omal Kingston 512MB CF kaart ja fotokas näitab 487MB. Sama on kõvaketastega. Vaadates mahtu baitides on asi õige, GB näitab vähem.

Comment

Sony Memory Stick'i Magic Gate võtab kuuldavasti kuni 10% mälumahust endale, kuigi Sony ise väidab oma 1GB mälu reaalseks mahuks 940...954MB. Kus on tõde, ei tea.
            Minu 256MB Memory Stick'i reaalseks mahuks on ainult 238 616 576 baiti.
            Vähem märgitust siis igal juhul.

Comment

Tee tehe
              1000 * 1000 * 512 = 512 000 000
              512 000 000 / 1024 / 1024 = 488.28

Mälukaardil on FAT failisüsteem, kataloogistruktuur ja failide paigutustabel võtab ka mingi osa. Ümarda ka pisut ja ongi tulemus käes.

Iseasi on see, et ka minu arust on kõvaketaste jms tootjad läinud idiootset 1024 = 1000 teed. Kurat, kui nad arvutavad 10 kordsetega, siis ärgu lalisegu ka 128, 256, 512 mahtudest, mis on 2 astmel n. Kirjutagu, et mälukaart on 125MB, 250MB või 500MB, aga ei, see ei kõla ju moodsalt.
              Niimoodi siis ongi, et paljud ostavad poest N mahuga andmekandja ja siis avastavad, et selle maht on vaid X, kusjuures X on müstiliselt palju N-ist väiksem.
              viimati muutis kasutaja Werewolf; 18 m 2006, 00:37.
              WW

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt
                Sony Memory Stick'i Magic Gate võtab kuuldavasti kuni 10% mälumahust endale, kuigi Sony ise väidab oma 1GB mälu reaalseks mahuks 940...954MB.
                Sonyl võib õigus olla.
                Esmalt postitatud sebastian poolt
                Minu 256MB Memory Stick'i reaalseks mahuks on ainult 238 616 576 baiti.
                Vähem märgitust siis igal juhul.
                Klapib küll: pead arvestama ka muud service info mahtu. BPB asub sektoris 0, sealt viidatakse partitsioonidel. Nt. minu 256MB mälukaardil asub FAT sektoris 20h, pikkus F4h sektorit. Temast on ka teine koopia. Kataloog asub alles sektoris 230h. Datasektorite algust peast ei mäleta aga see võttis ka oma ruumi.
                Iga sektori pikkus on 512 baiti (sellel kettal). Lisaks arvesta 1024 !1000 probleemi.
                Tuleb välja küll.
                On muidugi iseasi, kui aus selline märkimisviis on. Ehk siiski J.O.K.K.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt
                  Mina küsiksin poest oma raha tagasi, mitte ei hakkaks pead murdma, kuidas sellest lahti saada.
                  Tore oleks seda kino kõrvalt vaadata, eriti kui müüja ka kuigi pädev pole.
                  Jäädki poe vahet käima
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Mu mp3 mängijal on ka väidetavalt 128 mega, tegelt on 117-118 oleneb viguri tujust.

Comment

Working...
                    X