Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Minu arvuti jamad vol. 3

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Minu arvuti jamad vol. 3

Septembri alguses hakkas igal käivitamisel ette lööma error:

"ieWind exe-application error
    The application failed to initialize properly (0xc0000135). Click on OK to terminate the application."
    Seni tundub, et see error midagi ei mõjuta, kuid samas võib tal olla oma osa selles, millest ma nüüd edasi räägin:

Umbes samal ajal sai arvutiga esimest korda filmi vaadatud, film tuli CD pealt. Film ise jooksis hästi, Winamp ketras seda, ainult subtiitrid olid veids nihkes. Kuid peale filmivaatamist oli arvuti mõnda aega väga haige-küll hangus, küll ei tahtnud mälupulka ära tunda, küll ei tahtnud täita käsku "uninstall"... Paari päeva jooksul arvuti küll nendest vigadest paranes (iseenesest), kuid akendel kadusid ära ülemised menüüribad ja ma ei tea, kuidas neid tagasi saada.
    Võib ka olla, et sai midagi nihu lastud katsel Windowsit kiirendada-ka see sai augusti lõpus ära tehtud.

14.09 tegin Winnile upgrade, see ei aidanud, ülalnimetatud error tuleb ikka ette ja menüüribad on läinud. Tegelikult tahtsin nullist installida ja paningi reziimi "new installation", kui asi nägi ikkagi upgrade´i moodi välja, näiteks ei kustutanud ta ühtegi asja mu kõvakettalt. Noh, võimalik ka, et mu hetkel kasutada olev CD ROM on kergelt pidune, arvuti mitu korda installimisel peatus ja küsis, kas jätkata või skippida. Jätkata enamasti ei lasknud, aitas vaid skippimine.

Viimasel ajal on mitu korda mulle teatatud, et "found new hardware", kusjuures see "uus riistvara" on kas olemasolev helikaart või koguni klaviatuur.

Muidu asi töötab üsna stabiilselt. Aga need pisivead häirivad kergelt.

Emaplaat: Chaintech 6EPA2/6ESA(2)/6ESV/6LIA/6LTL/6LTM(2)/6LTS
    Opsüsteem: Win XP.

Vs: Minu arvuti jamad vol. 3

Võid proovida System Restore (Start>Programs>Accessories>System Tools) teha ja taastada süsteem ajale mil arvuti korras oli.

Teine asi on Easy Cleaner http://personal.inet.fi/business/toniarts/ecleane.htm millega võid registri üle käia ja ära puhastada, või mõne muu sarnase programmiga (System Mechanic näiteks)

Siis peaks ka pahalasi tõrjuma, näiteks Ad-Aware http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/ on üks populaarsemaid programme selleks.

Antiviirus peaks vist peal olema, kui ei ole siis tasuta programmidest vast AVG ja Avast parimad.
    http://www.avast.com/
    http://free.grisoft.com/doc/1

Comment

hmm system restore suht kasutu, kuna ta tegi new installi (st. win lastakse uuesti üle, failid jäävad alles), kui tahad ketast tühjaks, buudi xp cd-lt, kustuta partitsioonid, tee uus ja lase sinna peale.
      probleem failide mitte leidmise korral võib tuleneda nt üleklokitud protsessorist, vigasest cd-st või ehk cd-rom süü?
      tel 53729764

Comment

Käi kõik ühendused ja kinnitused läbi - logista lahti ja kokku uuesti.

Kui viga jääb alles, siis kas mingi komponent on suremas või on arvuti pahalasi täis,
        If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

AVG on olemas (iseasi muidugi, kas ta avastab midagi, kui ei ole saanud update teha). Peale CD kirjutaja pangeminekut hangitud yrgvana CD ROM ehk ongi natuke pidune, sest audioplaate ta loeb vigaselt (helis on moonutused). CD visuaalsel vaatlusel ma miskit kahtlast (kriimud jms) ei leidnud.
          Kuni oktoobrini on uuringud peatatud, sest arvuti toiteplokk otsustas Valhallasse minna (sai natuke ylepinget, yks lyyt lendas laiali ning ma ei tea, kas ka mingid teised jupid on otsad andnud) ja varem ma ilmselt ei leia vahendeid arvuti elustamiseks. Ideid aga saate seni ikka anda.

Comment

selle arvuti vead võisid olla seotud toitega....
            Minul endal kogemus ühest firmast, kus arvuti hangus. Nimelt 12V asemel oli vahepeal 10,8V. Lõpuks viskas üldse pildi tasku. Sai toiteblokk lahti võetud.
            Külmjoode oli säristanud pingeregulaatoril 12V (ühel nendest) suure augu. Peale selle parandamist hakkas küll tööle aga mitte kauaks. Järgmisena läks 2 lüüti. Nagu ahelreaktsioon...

Comment

Millist toiteplokki soovitaksite kuni 400 krooni hinnaklassis?

Comment

Esmalt postitatud paadikapten poolt
                ... Võib ka olla, et sai midagi nihu lastud katsel Windowsit kiirendada-ka see sai augusti lõpus ära tehtud. ...
                Võibolla seadsid BIOS-is mälu seadeid (CAS Latency, TRCD, TRAS, TRP)?
                Kui need on pandud paremaks kui mälu reaalselt võimaldab, siis võib visata mäluvigu.
                CD plaat ja lugeja peavad installimisel kindlasti korras olema, muidu ei loe ju vajalike faile välja ja järgneb küsimus kas jäta need vahele. Jätkamisega kaasnevad jamad.

Comment

Vaheta see cd lugeja kõigepealt välja! Kui ta audio Cdki ise mängides, mitte rippides lugeda ei suuda siis tavaliselt on ka failide lugemisega suuri probleeme.
                  Tuttava arvutil oli ka mingi müstiline installi probleem XP originaal plaadilt - tegelt oli cd lihtsalt must. Sul aga ei suuda nähtavasti CD rom isegi puhtaid plaate õieti lugeda.
                  Maailm oleks puhas ja süüta
                  kui poleks õllejogurtit
                  - Õ.Õ.

Comment

Millist toiteplokki soovitaksite kuni 400 krooni hinnaklassis?
                    http://www.hinnavaatlus.ee/products/...allikad/46820/
                    http://www.fsp-group.com.tw/english/...d=52&proid=213

Ja kindlasti vaheta välja optiline seade - CD-ROM/DVD-ROM/CD-RW on üsnagi odavad ja DVD-kritseldajategi hinnad teab mis kõrged enam pole.

Comment

Mul ongi upgrade plaanis-uus emaplaat on olemas, mälu ja kaardid saan võtta vanast arvutist, korpus jääb kah samaks, tuleb uus prose (socketile 775, millist olen siingi otsinud, aga pean ikkagi poest ostma vist), toitekas ja CD kõrvetaja.

Comment

Muuseas 2 asja veel, mis võisid ehk mõjutada mu arvuti käitumist...

1) Win´i plaat oli koopia. Mingi kopeerimiskaitse ehk peal?
                        2) Mälud (SD RAM) olid eri kiirustega-pisem plokk oli 66 ja suurem 100 MHz.

Comment

vaevalt mälu probleem mul kah olnud kasutusel eri kiirusega mälusid, piraat koopia on tavaline asi kodus.. kui faili ei leidnud ja arvad, et piraadikaitse, siis kas kaotsi läinud/vahele jäänud failid e nimes oli oem(nt oembios.dat vms)? nt tee biosile resett, eemalda kõik overklokkimised prozelt (tihti põhjustab see failide vahelejäämis installil). muidu plaadi pind iseeneset puhas ja korras(pole nt "auke" või tugevamaid kriime-plekke? teine optiline seade oleks kah hea kasutada.
                          tel 53729764

Comment

Mul ongi upgrade plaanis-uus emaplaat on olemas, mälu ja kaardid saan võtta vanast arvutist, korpus jääb kah samaks, tuleb uus prose (socketile 775, millist olen siingi otsinud, aga pean ikkagi poest ostma vist), toitekas ja CD kõrvetaja.
                            Uuemale emaplaadile vanad mälud ilmselt ei sobi.Uuematel DDR või DDR2 mälu.

Comment

oleneb, sdram muidugi küll ei sobi, kuid võib veel sobida rdram.
                              tel 53729764

Comment

Working...
                              X